27.07.2016 22:20

'Milik donderdag al op voor medische keuring'

Arkadiusz Milik (m.) schreeuwt het uit na zijn tweede doelpunt in Friesland. De spits van Ajax maakt er 0-2 van, waardoor Ajax de koppositie nauwelijks meer kan ontgaan. (20-04-2016)
Arkadiusz Milik (m.) schreeuwt het uit na zijn tweede doelpunt in Friesland. De spits van Ajax maakt er 0-2 van, waardoor Ajax de koppositie nauwelijks meer kan ontgaan. (20-04-2016)

De transfer van Arkadiusz Milik naar SSC Napoli lijkt er snel te gaan komen. De Poolse spits van Ajax is voor een recordbedrag op weg naar de Serie A, aankomende donderdag wordt de aanvalsleider al medisch gekeurd.

Dit meldt Voetbal International woensdagavond. De Telegraaf kwam dinsdag met de primeur dat Milik voor een bedrag van 34 miljoen euro op weg is naar SSC Napoli, inmiddels is vooral vanuit Italiaanse media dat bedrag naar beneden bijgesteld. Milik zou donderdag bij Jong Ajax voor het eerst speelminuten maken in het nieuwe seizoen van de Amsterdamse club, maar door de medische keuring gaat dit niet door.

De duurste uitgaande transfers van Ajax werden in 2007 en 2009 uitgevoerd. Real Madrid nam Wesley Sneijder als eerste over voor een bedrag van 27 miljoen euro, daarna ging de Koninklijke voor hetzelfde bedrag aan de haal met Klaas Jan Huntelaar. Ook Luis Suárez werd voor torenhoog bedrag weggekocht uit Amsterdam. Liverpool betaalde 26,5 miljoen euro voor Suárez, die nu aan de lopende band scoort voor FC Barcelona.

Het is nog niet duidelijk wat voor een gevolgen de medische keuring van Milik heeft voor de returnwedstrijd van Ajax in de derde voorronde van de Champions League. De zaakwaarnemer van de Pool verzekerde de fans dat Milik zou spelen in Griekenland tegen PAOK Saloniki, maar door dit bericht lijkt dat niet door te gaan. In de heenwedstrijd was Kasper Dolberg de spits van Ajax, hij scoorde de gelijkmakende 1-1, wat ook de eindstand was.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner