28.07.2016 12:21

FC Groningen huurt spits van Juventus

Nicolò Pozzebon maakt per direct de overstap van Juventus naar FC Groningen. De Groningers huren de negentienjarige spits voor één seizoen en hebben tevens een optie tot koop bedwongen in de deal met Juventus.

Technisch manager Peter Jeltema is in zijn nopjes met de komst van Pozzebon. "Wij kijken doorlopend naar zogenaamde 'buitenkansjes'. Daarvan heeft er zich met Nicolò Pozzebon nu één voorgedaan. Hij komt in Turijn nog niet in aanmerking voor het eerste elftal en de speler zelf wilde graag buitenlandse ervaring opdoen. Via onze contacten met Juventus werd Pozzebon voor alle partijen een interessante optie."

"In de huidige voetbalmarkt is het ontzettend interessant om goede contacten te hebben met grote clubs als Juventus", vervolgt Jeltema op de clubsite van de Groningers. "We spreken niet van een heel geconcretiseerde vorm van samenwerking, maar wel van een duurzame relatie. De Nederlandse voetbalcompetitie staat in het buitenland goed aangeschreven als opleidingspodium. Dat maakt het ook voor Juventus interessant om Pozzebon nu een jaar bij FC Groningen te hebben spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner