01.08.2016 21:39

Transfer Milik naar Napoli eindelijk rond

Arek Milik is gepresenteerd bij Napoli. De transfer zat er al lange tijd aan te komen, maar nu heeft Napoli de transfer bevestigd. De spits tekent een contract voor vijf seizoen in Napels.

De 22-jarige Pool werd maandagavond gepresenteerd aan het publiek in Napels. Milik gaat met rugnummer 99 spelen. Het rugnummer '9', dat vrijkwam door de verkoop van Gonzalo Higuaín aan Juventus, wordt nog vrijgehouden. Napoli is in de markt voor Mauro Icardi, dat de andere transferklapper moet worden.

Met de transfer van Milik is een bedrag van rond de dertig miljoen euro gemoeid. Daarmee is Milik de op één na duurste aankoop aller tijden. Alleen voor Higuaín werd meer betaald. De Argentijn kwam in 2013 voor 39 miljoen euro naar Napels.

De bevestiging van Ajax laat nog op zich wachten, maar zowel Napoli als het management van Milik bevestigen de transfer. Op de website van zijn management reageert de spits op zijn transfer. "Het is een eer om onderdeel te worden van Napoli. De club heeft geweldige fans en een fantastische historie. Ik zal mijn best doen, zodat we samen een geweldige tijd kunnen beleven."

Milik kwam in 2014 naar Ajax, maar speelde zijn eerste seizoen bij de Amsterdammers op huurbasis. Ajax nam Milik over van Bayer Leverkusen voor naar verluidt 2,5 miljoen euro. Na 52 Eredivisiewedstrijden en 32 doelpunten verlaat Milik Ajax voor het Italiaanse Napoli.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner