02.08.2016 17:59

Ook Ajax bevestigt recordtransfer van Milik

Ajax heeft dinsdag de overgang van Arek Milik naar Napoli formeel bevestigd. De transfersom bedraagt 32 miljoen euro. De Amsterdamse club, beursgenoteerd, liet daarbij weten dat het bedrag nog kan oplopen tot 33 miljoen. De Poolse aanvaller stond tot 2019 onder contract bij Ajax.

Een dag eerder had het management van Milik al laten weten dat de Pool een contract voor vijf jaar had getekend bij de Italiaanse topclub. De spits was ook al gepresenteerd bij Napoli, maar de bevestiging door Ajax liet nog even op zich wachten. Het is voor Ajax de duurste verkoop ooit. De Amsterdamse club verkocht in 2007 Wesley Sneijder voor 27 miljoen euro aan Real Madrid. Twee jaar later kochten de Madrilenen Klaas-Jan Huntelaar voor hetzelfde bedrag. Die transferrecords kunnen nu uit de boeken.

Ajax nam de Poolse spits vorig jaar definitief over van Bayer Leverkussen en betaalde slechts 2,8 miljoen euro. Milik speelde in totaal 76 officiële duels voor Ajax en scoorde daarin 47 keer. De spits werd daarmee twee seizoenen op rij clubtopscorer van de Amsterdammers.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner