03.08.2016 19:27

Inter versterkt selectie met Romein Candreva

Inter heeft met Antonio Candreva de vierde grote aankoop van de zomer gedaan. De 29-jarige international van Italië, het afgelopen EK goed voor twee interlands, komt over van Lazio Roma en tekent een contract van vier jaar. Candreva gaat in Milaan met zijn geliefde rugnummer 87 spelen, verwijzend naar zijn geboortejaar.

Candreva is een laatbloeier in het voetbal, pas op 21-jarige leeftijd trok hij de aandacht van de Italiaanse top. Nadat onder andere Udinese hem niet goed genoeg bevond, draaide Candreva een prima seizoen in de Serie B met AS Livorno. Vervolgens kwamen Juventus en Parma om de hoek kijken, maar nadat de Italiaan in 2012 bij Lazio Roma terechtkwam, ging het echt lopen voor de middenvelder.

De afgelopen vier seizoenen was hij een sterkhouder voor de Romeinen, hij pakte flink wat Europese duels mee en begon het net ook steeds vaker te vinden. Afgelopen seizoen scoorde hij tien keer in dertig competitiewedstrijden, waarna Inter zich meldde voor de rechtspoot. Candreva doorstond de medische keuring en tekent voor vier jaar bij de club die graag weer wil aansluiten bij de Italiaanse top.

Om dat te bewerkstelligen werden deze zomer Cristian Ansaldi, Éver Banega en Caner Erkin gekocht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner