21.08.2016 18:21

'Eerste grote aanwinst De Boer is Fransman'

Moussa Sissoko baalt nadat hij voor Newcastle United een kans heeft gemist tegen Manchester City in de Premier League. (19-04-2016)
Moussa Sissoko baalt nadat hij voor Newcastle United een kans heeft gemist tegen Manchester City in de Premier League. (19-04-2016)

Frank de Boer heeft als nieuwe trainer van Inter een stuk meer te besteden dan dat hij bij Ajax kon. De eerste aanwinst van de Nederlandse trainer lijkt Moussa Sissoko van Newcastle United te zijn. De Fransman moet 35 miljoen euro kosten.

Volgens media in Frankrijk is de krachtpatser op het middenveld hard op weg naar de Serie A. Sissoko speelt al vanaf 2013 bij Newcastle United, maar nadat de ploeg degradeerde uit de Premier League, lijkt een vertrek aanstaande. De Fransman richtte zich deze zomer eerst op het Europees kampioenschap in zijn thuisland, maar lijkt nu klaar om een contract te ondertekenen. 

Erick Thohir, de president van Inter, beloofde deze week al aan de fans dat de portemonnee nog één of twee keer getrokken wordt voor een speler. Sissoko, die zes duels speelde op het EK in Frankrijk, lijkt de eerste grote aankoop te zijn. Eerder op de zondag sloeg Inter al een belangrijke slag binnen de eigen selectie; spits Mauro Icardi werd langer vastgelegd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner