31.08.2016 13:35

Beşiktaş actief op de laatste transferdag

Caner Erkin is gefocust tijdens het oefenduel Oostenrijk - Turkije (29-03-2016).
Caner Erkin is gefocust tijdens het oefenduel Oostenrijk - Turkije (29-03-2016).

Beşiktaş heeft op de laatste transferdag nog even drie spelers aan de selectie toegevoegd. Caner Erkin (Internazionale), Gökhan Inler (Leicester City) en Atınç Nukan (RB Leipzig) vertrekken naar de Turkse topclub.

Vooral de transfer van Erkin naar Beşiktaş is opvallend. De Turkse linksback, die ook op het middenveld uit de voeten kan, vertrok afgelopen zomer transfervrij van Fenerbahçe naar Internazionale, maar vertrekt nu op huurbasis naar Beşiktaş. Inter-trainer Frank de Boer deed nog geen beroep op Erkin, waardoor de Turk zonder speeltijd terugkeert naar Turkije. 

De Zwitserse Turk Inler heeft bij Beşiktaş een contract voor drie seizoenen getekend. De middenvelder was in het verleden één van de smaakmakers bij Udinese Calcio en SSC Napoli, maar vertrok afgelopen zomer naar Leicester City. In Engeland verloor Inler de concurrentiestrijd van N'Golo Kanté en Danny Drinkwater, waardoor hij amper speelminuten heeft gemaakt. Inler kiest nu eieren voor zijn geld en gaat aan de slag bij Beşiktaş.

Nukan wordt net als Erkin voor één seizoen gehuurd. De verdediger bewandelde een jaar geleden nog de omgekeerde weg, maar keert nu terug naar Beşiktaş. De Turkse verdediger kwam dit seizoen nog niet in actie namens RB Leipzig. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner