31.08.2016 19:28

Cuadrado voor 3 seizoenen verhuurd aan Juve

Juan Cuadrado kijkt geconcentreerd voor zich uit op het moment dat hij een dribbel inzet tijdens Juventus - Sassuolo Calcio. (11-03-2016)
Juan Cuadrado kijkt geconcentreerd voor zich uit op het moment dat hij een dribbel inzet tijdens Juventus - Sassuolo Calcio. (11-03-2016)

Juan Cuadrado speelt de komende drie seizoenen in de Serie A bij Juventus. De Italiaanse club huurt de 28-jarige vleugelaanvaller voor drie jaar van Chelsea. Cuadrado speelde afgelopen seizoen al op huurbasis in dienst van Juventus.

De Italiaanse landskampioen huurt de aanvaller voor zo'n vijf miljoen euro per jaar van Chelsea, dat door verschillende bonussen rond de 25 miljoen euro kan verdienen aan de deal met Juventus. De club heeft bovendien een optie tot koop genomen op Cuadrado. Mocht Juventus de aanvaller voor 2019 definitief vast willen leggen, dan is een transfersom van 25 miljoen euro afgesproken.

Cuadrado heeft nog een contract tot de zomer van 2019 bij Chelsea, maar wist daar geen basisplaats te veroveren. De Londense club nam de aanvaller in februari 2015 voor zo'n 34 miljoen euro over van Fiorentina, maar een succes werd zijn verblijf bij Chelsea niet. Onder toenmalig trainer José Mourinho zat Cuadrado vooral op de bank en daarom werd hij verhuurd aan Juventus.

Afgelopen seizoen speelde de Colombiaan 28 wedstrijden in dienst van de Oude Dame, waarin hij viermaal tot scoren kwam. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner