31.10.2016 14:32

'Overbodige Şahin verkast mogelijk naar Italië'

Nuri Şahin gaat in januari mogelijk vertrekken bij Borussia Dortmund. De Turkse middenvelder speelde dit seizoen nog geen enkele minuut namens Borussia Dortmund in de Bundesliga, waardoor een transfer tot de mogelijkheden lijkt te behoren.

Volgens Bild staat de Turk, die werd geboren in het Duitse Lüdenscheid, in de belangstelling van Fiorentina. De Italiaanse club is op de hoogte van de huidige situatie van Şahin en is van plan om de Turk naar Italië te halen als de situatie van de middenvelder niet zal veranderen. Borussia Dortmund-trainer Thomas Tuchel geeft voorlopig de voorkeur aan Julian Weigl, Shinji Kagawa, Gonzalo Castro, Christian Pulisic en Mario Götze op het middenveld van Dortmund.

Şahin doorliep de jeugdopleiding van Borussia Dortmund en debuteerde onder Bert van Marwijk in de hoofdmacht van BVB. Diezelfde Van Marwijk bracht Şahin tijdens het seizoen 2007/2008 op huurbasis naar Feyenoord. De Turk stond in het verleden ook onder contract bij Real Madrid en Liverpool, maar keerde in januari 2013 terug bij Borussia Dortmund.

Şahin kwam dit seizoen eenmaal in actie tijdens het bekerduel met 1. Union Berlin (1-1). De Duitse grootmacht won dat duel uiteindelijk na strafschoppen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner