21.04.2017 21:27

Update: Juventus trekt de buidel voor talent

Rodrigo Bentancur maakt naar alle waarschijnlijkheid snel de overstap naar Juventus. De Italiaanse topclub wil de middenvelder van Boca Juniors graag naar Turijn halen. De voorzitter van de Argentijnse topclub verwacht geen problemen bij de transfer.

Bentancur is afkomstig uit de jeugdopleiding van Boca Juniors en maakte in april 2015 zijn debuut in de hoofdmacht. Juventus bedong een optie tot koop op het negentienjarige toptalent toen Carlos Tevéz de overstap maakte naar Boca. Daniel Angelici, voorzitter van de Argentijnse voetbalclub, laat weten dat de Italiaanse landskampioen gebruik wil maken van die optie op Bentancur. De onderhandelingen over een transfer worden nog deze week gestart.

"De komende paar dagen zal ik in Milaan zijn om met Juventus te praten", laat hij weten aan Closs Continental Radio. "Ik moet met ze gaan praten omdat ze een optie hebben om Bentancur te kopen en die willen ze nu in werking stellen. We hebben een uitstekende relatie, dus die overeenkomst komt er wel. Maar de jongen zal tot het einde van het seizoen bij ons blijven." Met de aanstaande deal tussen Boca Juniors en Juventus, zijn de Italianen Real Madrid, Manchester United en concurrent AC Milan te snel af.

Update: 21-04-2017: 21:27:

Enkele maanden na hardnekkige geruchten heeft Juventus ook daadwerkelijk Rodrigo Bentancur naar Turijn gehaald. De Italiaanse topploeg neemt de aanvallende middenvelder over van Boca Juniors. In november werd de speler al gelinkt aan de Serie A, nu is de koop dus definitief afgerond.

Juventus meldt dat het een kleine tien miljoen euro betaalt aan de Argentijnse club, Bentancur tekent bij de koploper van de Italiaanse competitie een vijfjarig contract tot medio 2022, dat komende zomer ingaat. De in Uruguay geboren rechtspoot speelde al meer dan zestig duels in de hoofdmacht van Boca Juniors, waardoor hij een gewild transfertarget was van diverse Europese topclubs.

Bentancur is nog maar negentien jaar oud, waardoor hij voor Juventus een interessante groeibriljant is. Boca Juniors haalde in de transferonderhandelingen echter het onderste uit de kan, Juventus moet vijftig procent van een toekomstige transfersom overmaken naar Argentinië.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner