24.12.2016 10:44

'Fazio definitief van AS Roma via clausule'

AS Roma kan waarschijnlijk ook volgend seizoen beschikken over verdediger Federico Fazio. De Argentijn wordt dit seizoen door de Romeinen gehuurd van Tottenham Hotspur, maar via een clausule in zijn contract is AS Roma nu verplicht om Fazio te kopen.

Volgens media in Italië heeft Fazio inmiddels voldoende wedstrijden gespeeld om de clausule in zijn contract te activeren, waardoor AS Roma tot koop over moet gaan. Hiermee is een transfersom van 3,2 miljoen euro gemoeid, die bovenop de huursom van 1,2 miljoen euro komt. 

Tottenham Hotspur nam Fazio in 2014 over van Sevilla, maar in Engeland wist de lange centrumverdediger nooit door te breken. Hij werd weer verhuurd aan Sevilla en bij zijn terugkeer in Engeland kreeg de Zuid-Amerikaan te horen dat hij opnieuw op zoek mocht naar een andere werkgever. 

Bij AS Roma lijkt Fazio zijn voetbalbenen weer gevonden te hebben, hij miste maar één competitieduel voor de nummer twee van de Serie A, terwijl hij ook speelminuten maakte in de Europa League. AS Roma moet het nieuws over de clausule nog bevestigen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner