05.01.2017 19:19

'Twee clubs azen op handtekening El Ghazi'

Anwar El Ghazi is mogelijk na Riechedly Bazoer en Nemanja Gudelj de derde grote naam die vertrekt uit Amsterdam. Twee clubs toonden concrete belangstelling in de rechtsbuiten, die dit seizoen allesbehalve onomstreden is bij Ajax.

Volgens Voetbal International wil Ajax best meewerken aan een vertrek, een eindbestemming wordt echter niet genoemd. Wel linkt het weekblad Lazio Roma aan El Ghazi. In Italiaanse media wordt de naam van El Ghazi veelvuldig genoemd, met zijn naam gaat een transfersom van ongeveer negen miljoen euro gepaard. Bij de club staan Wesley Hoedt, Stefan de Vrij en Ricardo Kishna onder contract.

El Ghazi zelf heeft al aangegeven dat hij het liefste bij Ajax blijft, maar het feit dat de Amsterdammers deze winterstop op zoek zijn naar een flankspeler, geeft reden tot nadenken. Toch zou een vertrek van El Ghazi vreemd zijn, aangezien concurrenten Vaclav Černý en Bertrand Traoré voorlopig niet in actie komen voor Ajax.

Černý is niet meegegaan op trainingskamp vanwege rugklachten, terwijl Traoré de komende weken uitkomt voor Burkina Faso op de Afrika Cup. El Ghazi heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2019.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner