29.01.2017 17:42

Hateboer over Atalanta: “Er is interesse"

FC Groningen-verdediger Hans Hateboer zet zijn lichaam er fel in, waardoor sc Heerenveen-back Lucas Bijker niet bij de bal kan komen. (29-01-2017)
FC Groningen-verdediger Hans Hateboer zet zijn lichaam er fel in, waardoor sc Heerenveen-back Lucas Bijker niet bij de bal kan komen. (29-01-2017)

Hans Hateboer kan mogelijk Groningen verlaten voor een avontuur in Italië.  De rechtsback staat in de belangstelling Atalanta Bergamo. Dat bevestigde de verdediger zondagmiddag tegenover de camera’s van FOX Sports.

Een eventuele transfer in de winterstop lijkt niet waarschijnlijk, in de zomerperiode lijkt aannemelijk. Hateboer beschikt bij Groningen over een aflopend contract. Atalanta heeft interesse getoond, maar of het in de komende dagen nog tot een transfer gaat komen is de grote vraag. "Ze hebben interesse, maar het is nog niet zo concreet dat ik morgen naar Italië vlieg. Het kan morgen heel anders zijn, maar dan wordt het zo’n gehaaste beslissing. Ik denk er liever nog wat langer over na."

Hateboer maakte in het seizoen 2013/2014 zijn debuut voor FC Groningen. In vier seizoenen tijd staat de teller op 111 wedstrijden, waarin de back vijf keer scoorde. Over de mogelijke transfer voegde Hateboer nog toe: "Het is natuurlijk interessant. Maar Atalanta moet er eerst uit zien te komen met FC Groningen. Ik weet niet of ze me nu nog laten gaan. We zien het wel, ik zeg er op de voorhand geen nee tegen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner