2:1
(Heenwedstrijd 2:0)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Kaj Sierhuis 73. / Penalty
2 : 0 Torinfos in de Ticker Kaj Sierhuis 75. / Kopbal  (Zian Flemming)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Konstantinos Dimitriou 86. / Schot met links  (Giorgos Tzovaras)

90'
Ajax liet zich in het begin van de tweede helft zakken en wist niet zoals in de eerste helft veel kansen te creëren. In de 72ste minuut werd Doekhi in de zestien naar beneden getrokken, waarna Kaj Sierhuis de strafschop verzilverde. Drie minuten later scoorde Sierhuis opnieuw, toen hij een voorzet van Flemming goed inkopte. Het slotakkoord was voor PAOK Dimitriou kon na geklungel in de verdediging van dichtbij inschieten en liet dat niet na. Ajax overwintert in de Youth League, door ook de tweede ontmoeting met de Grieken te winnen.
90'
90'
Gele kaart voor Alexandros Gkargkalatzidis (PAOK Saloniki)
Gkargkalatzidis krijgt in de slotminuten van het duel nog een gele kaart. Hij schopt Kemper hard van achteren neer. Pure frustraties.
90'
De blessuretijd bedraagt nog drie minuten.
90'
Zo! Lekkere pegel van invaller Flemming! De bal komt van grote afstand en heeft veel effect, waardoor de bal van de doelman afdraait. Muca kan redding brengen.
90'
Vlak voor tijd krijgt Dani de Wit nog een kans, maar Muca ligt opnieuw in de weg voor Dani de Wit, zoals de doelman al vaker deed bij hem.
86'
Doelpunt voor PAOK Saloniki, 2:1 door Konstantinos Dimitriou
Onrust in de verdediging van Ajax. De Amsterdammers krijgen de bal niet weg uit eigen zestien en plots komt de bal voor de voeten van Konstantinos Dimitriou. De Griek schiet de bal met links hard in het dak van het doel.
83'
Ook Eiting raakt nu de lat!
Het houtwerk heeft het flink te verduren in Amsterdam. Nu is het Eiting die de bal hard op de lat schiet op aangeven van Kluivert.
81'
Invaller Tzovaras op de paal!
Weer is daar invaller Giorgos Tzovaras die voor gevaar zorgt. De aanvaller schiet de bal in de verre hoek, maar de bal belandt op de paal.
80'
Daar is weer Sierhuis. Wederom een goede voorzet vanaf links die door Sierhuis kan worden ingekopt. Ditmaal kopt hij de bal naast.
78'
Ajax heeft voor de laatste maal gewisseld. Danilho Doekhi verlaat het veld en wordt vervangen door Azor Matusiwa.
78'
Wissel in bij AFC Ajax -> Azor Matusiwa
78'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Danilho Doekhi
76'
Ché Nunnely, onzichtbaar in de tweede helft, wordt vervangen door Martijn Kaars. Hij maakt zijn eerste minuten in de Youth League dit seizoen.
76'
Wissel in bij AFC Ajax -> Martijn Kaars
76'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Ché Nunnely
75'
Doelpunt voor AFC Ajax, 2:0 door Kaj Sierhuis
En onmiddellijk na de openingstreffer gooit Sierhuis het duel op slot. Invaller Zian Flemming brengt de bal hoog in de zestien. Sierhuis komt voor zijn man en knikt de bal in de hoek.
73'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:0 door Kaj Sierhuis
Kaj Sierhuis faalt niet vanaf elf meter en schiet de bal hard en middelhoog in het zijnet. De doelman gaat naar de goede hoek, maar de bal is te zuiver en hard, waardoor Muca er niet bij kan.
72'
Gele kaart voor Stergios Dodontsakis (PAOK Saloniki)
De aanvoerder van PAOK Saloniki maakt een overtreding. Terwijl Kluivert een hoekschop neemt, trekt Dodontsakis Danilho Doekhi naar beneden. Dat is een strafschop en een gele kaart.
72'
STRAFSCHOP AJAX!
70'
Nog zo'n twintig minuten te gaan. Ajax heeft het niet makkelijk en creëert niet meer zoveel als in de eerste helf.t
67'
Giorgos Tzovaras mag ver komen. De aanvaller dribbelt richting de zestien van Ajax, maar Navajo Bakboord staat daar goed te verdedigen en maakte de kans ongedaan.
64'
Daar is de invaller!
Daar is meteen invaller Antonis Stathopoulos. De invaller krijgt de bal met wat geluk, maar op zo'n zeven meter van het doel kan hij uithalen. Klasse redding van Jeffrey de Lange, die de bal uit de verre hoek tikt.
63'
Daar is alweer de derde wissel van PAOK. Rafail Gialamoudis verlaat het veld, voor hem in de plek komt Antonis Stathopoulos. Een aanvaller voor een verdediger.
63'
Wissel in bij PAOK Saloniki -> Antonis Stathopoulos
63'
Wissel uit bij PAOK Saloniki -> Rafail Gialamoudis
60'
Klein kansje voor Sierhuis. De spits is teruggezakt naar de rand van de zestien. Neemt de bal dan kort aan en schiet de bal naast.
59'
Tot twee keer toe een kans voor De Wit. Eerst is het Justin Kluivert die de bal goed voorzet. De Wit kan zijn kopbal niet goed op doel krijgen. In tweede instantie wel, maar dan staat hij buitenspel.
57'
Dani de Wit maakt de overtreding op invaller Giorgos Tzovaras. De bal ligt op een gevaarlijke plek. Aidonidis, de invaller, staat achter de bal. Hij geeft de bal goed voor, Tzovaras kopt bij de tweede paal in maar doet dat ook in buitenspelpositie.
56'
De tweede helft is minder explosief begonnen dan de eerste helft. Het tempo ligt wat lager, Ajax lijkt de tussenstand ook wel prima te vinden. Wetende ook, dat ze met deze stand overwinteren in de Youth League.
53'
Kluivert is na de wissel wat meer vanaf de flank gaan spelen. Hij komt naar binnen vanaf rechts, schiet dan met links de bal over het doel.
47'
Er is aardig wat gewisseld in de rust. Bij Ajax is Zian Flemming in de ploeg gekomen voor Mees de Wit. Bij PAOK zijn Giorgos Tzovaras en Sokratis Aidonidis in de ploeg gekomen.
46'
Wissel in bij PAOK Saloniki -> Giorgos Tzovaras
46'
Wissel uit bij PAOK Saloniki -> Nikolas Mattheou
46'
Wissel in bij PAOK Saloniki -> Sokratis Aidonidis
46'
Wissel uit bij PAOK Saloniki -> Kostas Chatzidimpas
46'
Wissel in bij AFC Ajax -> Zian Flemming
46'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Mees de Wit
46'
45'
PAOK begon heel goed aan de wedstrijd en kreeg twee goede kansen, waarvan de eerste binnen de minuut er zeker in moest. Ajax-doelman De Lange zag de inzet van Alexandros Gkargkalatzidis echter op de lat eindigen. Ajax kreeg ook goede kansen in de eerste helft. Met name de dreiging en creativiteit van Kluivert zorgden voor grote kansen. Mees de Wit schoot de bal op de paal, Dani de Wit kreeg drie kansen vanuit een kopbal en er waren wat losse flodders van afstand. De stand is nog 0-0.
45'
44'
Gele kaart voor Nikolas Mattheou (PAOK Saloniki)
Ook Nikolas Mattheou gaat op de bon. Het zat eraan te komen. Het is de zoveelste overtreding van de Cyprioot. Nu trekt hij weer Nunnely naar de grond en moet dat bekopen met een gele kaart.
42'
Opnieuw is het Dani de Wit met de kans. Wederom een voorzet van Justin Kluivert, die richting De Wit gaat. Hij wint het kopduel, kopt ook goed naar de grond, maar de kopbal heeft weinig kracht, waardoor Muca kan redden.
42'
Mooie aanval van Ajax! Voorzet van Kluivert komt op het hoofd van Sierhuis, die de bal panklaar legt voor Dani de Wit. De middenvelder wil de bal eerst nog controleren alvorens hij de bal wil inschieten, maar doelman Muca grijpt op tijd in.
40'
Lekkere panna van Nunnely aan het adres van Nikolas Mattheou. De Griek kan niets anders doen dan een overtreding te maken.
38'
Carel Eiting neemt de vrije trap op de rand van de zestien. Een lastige hoek, dus hij geeft de bal voor. De bal komt laag bij de uitlopende Sierhuis, maar de spits kan de bal niet goed op doel schieten.
37'
Gele kaart voor Rafail Gialamoudis (PAOK Saloniki)
Daar is de eerste gele kaart van de wedstrijd. Gialamoudis haakt Dani de Wit van achteren. De Wit valt binnen de zestien, maar de overtreding werd er buiten gemaakt.
35'
Prima actie van Ché Nunnely. De buitenspeler is sneller dan zijn tegenstander, komt dan vanaf rechts de zestien binnen en schiet de bal over het doel. Een doelpunt was sowieso niet doorgegaan, want volgens de arbiter nam Nunnely de bal mee met de hand.
32'
Boy Kemper aan het hoofd geraakt. De arbiter legt onmiddellijk het spel stil. Kemper komt met zijn hoofd tegen de schedel aan van Lefteris Lyratzis. De verdediger van Ajax moet verzorgd worden.
30'
Heerlijke pass op Eiting. De middenvelder krijgt de bal van Kluivert in de loop. Hij kan de bal net niet goed controleren en Stergios Dodontsakis zit er tussen. Daarna komt er een voorzet van links richting Dani de Wit. De middenvelder wint van Dodontsakis maar kan de bal niet op doel richten.
28'
Klein halfuur gespeeld in de eerste helft. Een leuke helft ook. Ajax en PAOK hebben allebei al een keer lat of paal geraakt. Ajax heeft het meeste balbezit en is dreigender.
24'
Weer Mees de Wit met een goede actie. De aanvaller trekt naar binnen, legt de bal goed voor zijn linker en zoekt de verre hoek. Zijn schot gaat een meter over en naast.
22'
De Wit schiet op de paal!
Ook Ajax raakt nu het houtwerk van het doel. Weer is het Justin Kluivert die de aanval opzet. Zijn voorzet komt bij de tweede paal, maar Mees de Wit schiet tegen de paal aan. In de rebound probeert Kaj Sierhuis het nog, maar zijn schot gaat over het doel.
20'
Mees de Wit neemt een corner kort. Krijgt de bal direct terug van Eiting, kapt heel mooi zijn man uit en probeert de bal met links te plaatsen. Zijn schot wordt dan geblokkeerd door een verdediger van PAOK. Mooie actie van De Wit.
17'
Schot van Carel Eiting gaat recht op doelman Muca af. De bal wordt goed teruggelegd door Dani de Wit op de inlopende Eiting. Hij wil de bal plaatsen, maar Muca staat goed opgesteld en houdt de bal tegen.
14'
Een voorzet vanaf links komt in de zestien van Ajax terecht. De bal wordt daarna teruggelegd op Kostas Chatzidimpas. Bij een poging de bal op doel te schieten, raakt hij de bal verkeerd. De bal gaat als een vuurpijl over het doel.
13'
Bij Ajax moet het in de begin minuten komen van Justin Kluivert. De jonge middenvelder zet zelf de aanval op, krijgt de bal rond de zestien terug van Nunnely en probeert de bal met de binnenkant van de voet in de verre hoek te schieten. Zijn poging gaat meters naast.
10'
Weer een grote kans voor PAOK!
De bal komt vanaf de rechterkant, waar Nikolas Mattheou de bal in de zestien mooi meeneemt, langs Boy Kemper. De Griek probeert het in de korte hoek, maar weer is het De Lange die redding brengt.
8'
Geen Franco Antonucci en Deyovaisio Zeefuik dus vandaag. Antonucci raakte geblesseerd aan zijn enkel en is niet op tijd fit voor dit duel. Zeefuik deed eerder deze week met Jong Ajax mee en krijgt dus rust.
5'
Dani de Wit maakt een overtreding op Rafail Gialamoudis. Giorgos Noukaris neemt de vrije trap. De hoge voorzet gaat de zestien in, maar De Lange plukt de bal uit de lucht, voordat een verdediger van PAOK zijn hoofd tegen de bal kan zetten.
4'
Een leuk begin dus op De Toekomst. Beide ploegen kregen al een goede kans, waarvan die van PAOK zeker een doelpunt moest zijn.
2'
Ook Ajax krijgt al snel een goede kans. Justin Kluivert mag de zestien in dribbelen, wordt iets naar de buitenkant gedreven, maar kan de bal als nog goed voorzetten. Bij de tweede paal is het Mees de Wit die de bal een metertje over kopt.
1'
Zo wat een kans!
Daar ontsnapt Ajax gelijk al binnen een paar seconden. Alexandros Gkargkalatzidis krijgt de bal in de zestien, heeft dan alle vrijheid om de bal langs doelman De Lange te schieten, maar raakt de lat.
1'
Het 'Bloed, zweet en tranen' van André Hazes galmt over De Toekomst, waar de spelers van Ajax en PAOK het veld gaan betreden.
Twee wijzigingen bij Ajax U19 in vergelijking met de heen wedstrijd tegen PAOK Saloniki. Deyovaisio Zeefuik en Franco Antonucci zijn niet van de partij in de return. Het tweetal wordt opgevangen voor Navajo Bakboord en Mees de Wit. Bij afwezigheid van Zeefuik en Antonucci, zitten Conner Blöte en Joe van der Sar op de bank.

Bij PAOK Saloniki vier wijzigingen in vergelijking met de wedstrijd in Griekenland. Doelman Jorgo Muca vervangt de andere goalie Marios Siampanis. Verder spelen Lefteris Lyratzis, Alexandros Gkargkalatzidis en Giorgos Noukaris in plaats van Giorgos Tzovaras, Antonis Stathopoulos en Zisis Chatzistravos.
Het is weer een avondje vol Europees voetbal. Om 20.45 uur wordt er Champions League voetbal gespeeld, maar daarvoor staat er nog een wedstrijd op het programma in de Youth League. Daar neemt Ajax U19 het op tegen het Griekse PAOK U19. De wedstrijd wordt vanavond gespeeld op de Toekomst in Amsterdam en begint om 19.00 uur. Mijn naam is Thomas Mulder en ik doe verslag van deze wedstrijd.

Ajax U19 heeft tot dusver drie wedstrijden gespeeld in de Youth League. Omdat het grote Ajax zich niet plaatste voor de Champions League, kwam Ajax U19 ook niet uit in de groepsronde. Via een andere weg probeert Ajax zich te plaatsen voor de eindfase van het toernooi. In de eerste ronde trof het een ploeg uit IJsland, namelijk: Breiðablik. Het jonge Ajax van trainer Aron Winter moest eerst op bezoek in Kópavogur voor de uitwedstrijd tegen de IJslandse ploeg.

Daar kende Ajax U19 geen problemen. Kaj Sierhuis opende na vijf minuten al de score. Ajax-verdediger Matthijs de Ligt verdubbelde twintig minuten later de score en het slotakkoord was voor Dani de Wit. Met een 0-3 uitzege stond Ajax U19 al met een half been in de volgende ronde. In de thuiswedstrijd won Ajax opnieuw mede door een werelddoelpunt van Kaj Sierhuis. Met een prachtige omhaal zette hij in de 13e minuut de stand op 2-0, nadat Franco Antonucci de openingstreffer had gemaakt. De overige doelpunten kwamen op naam van Dani de Wit en Boy Kemper.

Begin november trad Ajax U19 aan in Griekenland tegen PAOK Saloniki U19. In het Kaftanzoglio Stadion in Saloniki had Ajax opnieuw geen moeite met de tegenstanders. Justin Kluivert opende in de 24ste minuut de score en een kwartier voor tijd bezegelde Kaj Sierhuis de overwinnig door er 0-2 van te maken. Vanavond ontvangt Ajax U19 op de Toekomst de Grieken voor de return.

Afgelopen weekend kwam Ajax U19 in actie in de Nederlandse competitie. Toen werd er met 5-1 gewonnen van PEC Zwolle U19. Ajax is dan ook nog ongeslagen en kent een goede uitgangspositie. Om 19.00 uur wordt er dus afgetrapt. Een uur van te voren zullen de opstellingen van beide ploegen bekend worden gemaakt. Veel plezier met het volgen van dit duel.