(Heenwedstrijd 1:4)
1 : 0 Karim Benzema 82. / Schot met links  (Mesut Özil)
2 : 0 Sergio Ramos 88. / Schot met links  (Karim Benzema)

90'
Webb fluit voor het laatst en de spelers van Dortmund bestormen het veld! De Duitsers schakelen terecht Real Madrid uit en kunnen zich opmaken voor de finale. De thuisploeg maakte er nog een spannende slotfase van, doordat de gasten verzuimden de wedstrijd al eerder te beslissen. Verder dan doelpunten van Benzema en Sergio Ramos kort voor tijd kwam Real Madrid echter niet.
90'
Drie van de vijf extra speelminuten zijn verstreken. Het stadion kolkt!
90'
Borussia Dortmund wankelt en is uitgeschakeld als Real Madrid nog één doelpunt maakt.
88'
En dat is twee! Benzema legt vanaf de achterlijn terug op Sergio Ramos. Die neemt aan, haalt met links uit en ziet de bal in het dak van het doel verdwijnen: 2-0!
88'
Geweldige redding Weidenfeller! Doelman tikt een schot van Benzema tot corner.
87'
Trainer Jürjen Klopp breekt even het ritme van Real Madrid door te wisselen. Haalt Lewandowski naar de kant en brengt de verdedigende middenvelder Kehl.
85'
De thuisploeg zet weer even aan. Ramos met een kopbal, maar Weidenfeller brengt simpel redding.
83'
Wordt het toch nog een spannende slotfase? Benzema loopt een voorzet vanaf de rechterflank van Özil tegen de touwen en zet Real op voorsprong. Verdediging van Dortmund stond niet goed op te letten.
81'
Ook Khedira loopt tegen een gele kaart aan. De invaller schoffelt Błaszczykowski op het middenvelder onderuit.
79'
Ramos krijgt eindelijk geel van Webb. De aanvoerder maakte al een aantal stevige overtredingen, maar wordt nu pas bestraft. Mist daardoor het eerstvolgende duel in de Champions League.
76'
Weer verprutst Lewandowski een grote kans. Reus dribbelt het strafschopgebied in en legt af op de aanvaller. Die heeft te veel tijd nodig, waardoor zijn inzet wordt geblokt.
72'
Invaller Kaká tikt een voorzet vanaf de linkerflank van Di María net naast.
71'
Ze zijn ruim in de minderheid, maar laten zich goed horen. De supporters van Borussia Dortmund zorgen voor sfeer in het Santiago Bernabéu.
70'
Eindelijk een kans voor Ronaldo. De aanvaller wordt aangespeeld door Özil, maar doordat Bender kort dekt moet de Portugees snel handelen. Schot mist daardoor de juiste richting en gaat over.
67'
Kaká speelt de vrijstaande Di María aan. De Argentijn wil de bal voorzetten, maar raakt het speeltuig verkeerd. Daardoor verdwijnt de bal maar net naast.
63'
Sergio Ramos staat te slapen en laat Lewandowski koppen. Loopt voor de thuisploeg met een sisser af, want de aanvaller kopt naast.
62'
Wéér een grote kans voor de gasten! Lopez redt voortreffelijk op een inzet van Gündoğan. De middenvelder kan bij de tweede paal een voorzet van Reus ongehinderd intikken, maar ziet de doelman redding brengen.
57'
Door de dubbele wissel van Mourinho schakelt Real Madrid over op een 3-4-3-tactiek. Maakt vooralsnog geen verschil.
55'
Real Madrid lijkt de hoop te hebben opgegeven. De Spanjaarden spelen zonder overtuiging, waardoor de gasten simpel stand kunnen houden.
50'
En weer bijna 0-1! Reus bedient Lewandowski, die alleen voor doelman Lopez de bal tegen de onderkant van de lat jaagt. Dortmund goed aan de tweede helft begonnen.
49'
Thuisploeg ontsnapt aan een achterstand! Na een slim overstapje van Błaszczykowski komt de bal voor de voeten van Lewandowski. De Pool schrikt van de grote kans en schiet hoog over.
46'
Real Madrid heeft afgetrapt, de tweede helft is begonnen.
45'
Real Madrid begon sterk aan het duel en kreeg direct goede mogelijkheden op een snelle openingstreffer. Aanvaller Higuaín miste echter oog in oog met doelman Weidenfeller. Ook Özil kreeg al snel een grote kans, maar hij verzuimde de bal breed te spelen op Ronaldo en schoot naast. Diezelde Ronaldo had met een schot uit de draai pech dat Weidenfeller prima redde. Na twintig minuten kwamen de gasten beter in de wedstrijd en ging de storm voor het doel van Borussia Dortmund liggen. De Duitsers, die al snel Götze met een spierblessure zagen uitvallen, heersten, maar echt grote kansen leverde dit niet op.
45'
Scheidsrechter Webb fluit na twee minuten blessuretijd voor het einde van de eerste helft.
45'
Ook Bender wordt op de bon geslingerd. Middenvelder loopt tegen Ronaldo aan en wordt bestraft.
43'
Gündoğan legt Özil over het been en voorkomt zo een tegenaanval van de thuisploeg. Dat levert hem wel een gele kaart op. Gevolgen heeft dit voor de middenvelder niet, alleen invaller Großkreutz is bij een gele prent geschorst voor de finale.
42'
Cristiano Ronaldo heeft zijn positie aan de linkerkant verlaten en is kort bij spits Higuaín gaan spelen. Veel heeft dit nog niet veranderd.
40'
Eindelijk weer eens wat gevaar voor het doel van Dortmund. Higuaín kapt zich voorbij twee tegenstanders en geeft de bal voor. Bij de eerste paal plukt Weidenfeller de bal uit de lucht, voor Ronaldo gevaarlijk kan worden.
35'
Dortmund komt steeds beter in de wedstrijd en dringt de thuisploeg langzaam terug. Grote kansen heeft dit nog niet opgeleverd.
33'
Reus wordt hard geraakt door Modric, die de Duitser tegen het been trapt. Webb fluit voor een overtreding, maar houdt de kaarten op zak.
30'
De storm voor het doel van Borussia Dortmund is gaan liggen. Precies een half uur gespeeld, waarin de thuisploeg het meest gevaarlijk was, maar slordig met de mogelijkheden omsprong.
26'
Fábio Coentrão wordt op de bon geslingerd door Webb. Linksachter gaat hard het duel in, mist de bal en gaat op de voet van Lewandowski staan. Terecht bestraft met geel.
24'
Dortmund komt er snel en gevaarlijk uit. Sergio Ramos let echter goed op en voorkomt met een kopbal dat Lewandowski bij de tweede paal gevaarlijk kan worden uit een voorzet vanaf de linkerflank van Schmelzer.
22'
Cristiano Ronaldo heeft het tot op heden erg lastig. Wordt telkens door twee man gedekt, waardoor zijn acties nog uitblijven.
19'
Dortmund zakt massaal terug en laat Real Madrid aan de bal. Spanjaarden zijn al een aantal maal gevaarlijk geworden, maar Weidenfeller houdt BVB voorlopig van een tegentreffer af.
15'
Opnieuw een enorme kans voor Real Madrid. Met een fraai hakje wordt Özil alleen op Weidenfeller gestuurd. De Duitse middenvelder kan breed spelen op de inlopende Ronaldo, maar gaat voor eigen succes en schiet naast. Portugees is woedend op zijn medespeler.
14'
En aan de andere kant een grote kans voor Ronaldo! Heerlijke lange pass van Di Maria bereikt de aanvaller, die de bal op de borst fraai controleert. Uit de draai schiet hij vanaf een meter of acht op Weidenfeller.
13'
Bijna zorgt Lewandowski voor de 0-1! Uit de draai schiet hij ongedekt in de handen van Lopez.
12'
Götze verlaat even het speelveld en lijkt geblesseerd. Waardoor de middenvelder niet verder kan is onduidelijk.
11'
Higuaín zet zijn hoofd tegen een indraaiende vrije trap van Özil, maar knikt naast. Een eventuele treffer had echter niet geteld, want scheidsrechter Webb fluit terecht voor buitenspel.
9'
Cristiano Ronaldo krijgt de bal op zestien meter uit de kluts voor zijn voeten. De Portugees twijfelt geen moment, maar heeft het vizier nog niet op scherp staan: hoog over.
8'
Real Madrid direct haastig op zoek naar de openingstreffer. Dortmund onder druk, maar de Duitsers houden voorlopig met kunst en vliegen stand.
6'
Eerste gevaar voor het doel van de thuisploeg. Lewandowski komt knap voor zijn tegenstander, maar kan een indraaiende voorzet niet goed verlengen. Doelman Lopez kan de bal daardoor simpel vangen.
4'
Een enorme kans is niet aan Higuaín besteed! De Argentijn wordt door Özil vrij voor Weidenfeller gezet, maar de aanvaller schiet op het lichaam van sluitpost.
2'
De eerste doelpoging is een feit. Di Maria neemt een afgeslagen corner direct op de schoen, maar kogelt het speeltuig hoog over het doel van sluitpost Weidenfeller.
1'
Webb blaast voor het eerst op zijn fluit. Lewandowski en Götze hebben de wedstrijd in gang gezet!
Ook Juan Carlos, de koning van Spanje, is aanwezig in het volledig uitverkochte Santiago Bernabéu.
De spelers van beide elftallen betreden onder begeleiding van arbiter Howard Webb het stadion.
Nog vijf minuten tot aan de aftrap van de wedstrijd. Borussia Dortmund wordt vanavond gesteund door ruim zesduizend fanatieke supporters.
Goedenavond en welkom bij het duel tussen Real Madrid en Borussia Dortmund in de halve finale van de Champions League. Mijn naam is Joep van Run en ik zal vanavond versloeg doen van deze wedstrijd. Onder het kopje 'opstellingen' zijn de opstellingen van beide elftallen te vinden. Om kwart voor negen vindt de aftrap plaats. Alleen een wonder kan Real Madrid nog aan een plaats in de finale van de Champions League helpen. Nadat de equipe van José Mourinho vorige week in Duitsland met 4-1 van Borussia Dortmund verloor, moet het dinsdagavond met minimaal drie doelpunten verschil winnen om niet uitgeschakeld te worden. Alle hoop is gevestigd op Cristiano Ronaldo. De Portugees was in het heenduel in het Signal Iduna Park vrij onzichtbaar. De aanvaller scoorde met een intikker nog wel de gelijkmaker, maar kon zijn stempel absoluut niet op de wedstrijd drukken. De vedette kwam bovendien niet ongeschonden uit de strijd en miste daardoor de derby van afgelopen weekend tegen Atlético Madrid (2-1 winst). Voor het tweede duel in de halve finale van het miljoenenbal is Ronaldo echter weer helemaal hersteld van zijn dijbeenblessure. De Koninklijke moet het wel stellen zonder de geblesseerde backs Marcelo en Alvaro Arbeloa. Borussia Dortmund dankte de ruime overwinning vorige week voornamelijk aan het geweldige optreden van Robert Lewandowski. De Poolse goalgetter scoorde alle Duitse doelpunten en was ongrijpbaar voor zijn tegenstanders. Ondanks de ruime zege in het heenduel, weigert BVB-trainer Jürgen Klopp zich al rijk te rekenen. “We hebben niet het gevoel dat we al in de finale staan”, zei de oefenmeester op de persconferentie van maandagavond. “Maar we hebben een goede basis neergelegd, wat ik niet had verwacht. Dinsdagavond zal er sowieso iets historisch gebeuren: als wij de finale bereiken is het historisch, maar als Real ons uitschakelt ook.” De wedstrijd tussen Real Madrid en Borussia Dortmund staat onder leiding van scheidsrechter Howard Webb. De Engelse arbiter floot al drie keer eerder een duel van de Spaanse grootmacht in de Champions League. Als de arbiter om kwart voor negen vanavond voor het eerst op zijn fluit blaast, zullen daar 85.484 toeschouwers getuigen van zijn. Daarmee is het Santiago Bernabéu volledig uitverkocht.