Atlético Madrid Woensdag, 28. September 2016
Bayern München
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Yannick Carrasco 35. / Schot met links  (Antoine Griezmann)

90'
Al met al een verdiende zege voor de thuisploeg. Via Yannick Ferreira-Carrasco en Antoine Griezmann kregen zij ook in de tweede helft goede mogelijkheden. Bayern zette door via Ribéry en invaller Robben wat afstandsschoten tegenover, maar daar bleef het bij. In de slotfase liet Griezmann nog na om vanaf elf meter voor de 2-0 te zorgen. Hij ramde de strafschop tegen de lat.
90'
90'
De thuisploeg probeert nog wat tijd te winnen via een wissel. Antoine Griezmann verlaat het veld voor Thomas Partey.
90'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Thomas Partey
90'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Antoine Griezmann
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste vijf minuten.
89'
Alaba is voorin te vinden en slingert de bal voor naar Robben. Hij knikt de bal hoog over het doel van Oblak als de extra speeltijd bijna in gaat.
86'
Gele kaart voor Arturo Vidal (Bayern München)
Vidal kwam net bij de strafschop nog goed weg, maar gaat alsnog in het boekje na een lompe actie tegen Diego Godín.
84'
Penalty gemist door Antoine Griezmann, Atlético Madrid
LAT! Griezmann kan het duel beslissen, maar schiet zijn strafschop hard tegen de lat boven de kansloze Neuer.
83'
Strafschop! Atlético Madrid krijgt een penalty na een domme overtreding van Vidal op Filipe Luís.
81'
Robben met een schot! De buitenspeler haalt ineens uit, maar schiet net naast het doel van Oblak.
80'
Filipe Luís stoomt op en probeert het maar eens van ver. Hij moet echter snel terug want doelman Neuer heeft geen problemen met zijn schotje.
79'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Nicolás Gaitán
79'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Fernando Torres
76'
Franck Ribéry krijgt de bal zomaar in zijn voeten en haalt uit. Via een Madrileens been verdwijnt de bal over het doel van Oblak.
75'
Torres met een goede actie in de zestien van Bayern. Hij wipt de bal voor het doel, maar Antoine Griezmann kopt de bal over het doel van Neuer.
72'
De thuisploeg wisselt voor het eerst. Doelpuntenmaker Yannick Ferreira-Carrasco gaat naar de kant en laat zich vervangen door Kevin Gameiro.
72'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Kevin Gameiro
72'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Yannick Ferreira-Carrasco
70'
Gabi zoekt Torres met een fraaie boogbal. Doelman Neuer is echter alert en plukt de bal uit de lucht.
67'
Yannick Ferreira-Carrasco met een geniepig schot van net buiten de zestien. Neuer heeft alle moeite met het hobbelschot en bokst de bal uit de hoek.
66'
Verstandige zet van trainer Ancelotti. Hij haalt Thiago naar de kant en stuurt Joshua Kimmich het veld in. Daarmee is de coach wel uitgewisseld.
66'
Wissel in bij Bayern München -> Joshua Kimmich
66'
Wissel uit bij Bayern München -> Thiago
63'
Thiago moet op gaan passen. De middenvelder heeft al geel op zak en maakt zijn zoveelste overtreding. Scheidsrechter Marciniak ziet het voorval echter door de vingers.
62'
En direct de tweede wissel aan de kant van Bayern München. Mats Hummels komt in het veld voor Jérôme Boateng. Hummels was niet helemaal fit, maar is blijkbaar voldoende herstelc voor dertig minuten.
62'
Wissel in bij Bayern München -> Mats Hummels
62'
Wissel uit bij Bayern München -> Jérôme Boateng
59'
Daar is Arjen Robben. Hij vervangt de teleurstellende Thomas Müller voor de laatste dertig minuten. Atlético Madrid leidt nog altijd met 1-0.
59'
Wissel in bij Bayern München -> Arjen Robben
59'
Wissel uit bij Bayern München -> Thomas Müller
56'
Alaba draait zich vrij in de zestien van de thuisploeg en schiet hoog in. Doelman Oblak neemt geen risico en maakt er een hoekschop van.
52'
Bayern München heeft de bal in de eerste minuten van de tweede helft. De Duitsers zoeken naar een gaatje in de hechte defensie van Atlético Madrid.
48'
Arjen Robben heeft zich gemeld aan de zijlijn. De Nederlander is begonnen aan zijn warming up.
46'
De bezoekers hebben de tweede helft in gang gezet. Bayern München moet op jacht naar de gelijkmaker.
46'
45'
De bezoekers kregen de eerste kans in Madrid. Op aangeven van Thiago had Müller voor de 0-1 moeten zorgen, maar doelman Oblak redde goed. Aan de overkant was de club uit Madrid ook gevaarlijk. Eerst kopte Torres op de bal en schoot Ferreira-Carrasco tegen Neuer op. De Belg was even later wel verantwoordelijk voor de 1-0. Hij vond de bal zomaar voor zijn voeten en schoot via de binnenkant van de paal binnen.
45'
43'
Alaba met een scherpe voorzet op Lewandowski. De Poolse spits wordt prima aangepakt door Godín en Savić. Doelman Oblak kan de bal oprapen.
40'
Gele kaart voor Jérôme Boateng (Bayern München)
Boateng speelt de bal, maar neemt ook de benen van Saúl mee. De Poolse scheidsrechter vindt het reden genoeg voor een gele kaart.
39'
Wat een kans voor Bayern! Lewandowski legt de bal panklaar voor Ribéry, maar de Fransman schiet de bal vanaf een meter of vijf naast het doel.
35'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 1:0 door Yannick Ferreira-Carrasco
Goal! Yannick Ferreira-Carrasco vindt de bal zomaar voor zijn voeten en schiet de bal via de binnenkant van de paal achter doelman Neuer. 1-0 voor Atlético Madrid!
34'
Prima kans voor Torres. De spits is redelijk vrij, maar glijdt uit op het moment dat hij wil schieten.
33'
Gele kaart voor Thiago (Bayern München)
Ook Thiago gaat nu op de bon. Hij haalt Filipe Luís neer en krijgt de gele kaart.
32'
De gastheren laten Bayern even aan de bal. Verder dan de grote kans voor Müller in de beginfase zijn de Duitsers nog niet gekomen.
28'
Bayern lijkt onder de druk uit te komen. Lahm slingert de bal voor en Lewandowski weet zijn hoofd tegen de bal te zetten. Doelman Oblak weet echter gemakkelijk te vangen.
26'
Gele kaart voor Philipp Lahm (Bayern München)
Lahm raakt Filipe Luís in het gezicht en de aanvoerder gaat als tweede in het boekje van de Poolse arbiter Szymon Marciniak.
23'
Nu is het Griezmann die ontsnapt aan de linkerkant. Zijn voorzet wordt net gemist door Torres, die klaar stond om de bal binnen te lopen.
22'
De Madrilenen voeren de druk nu op. Filipe Luís zet twee Duitsers aan de kant en verdient een corner. Die hoekschop belandt bij Torres, die de bal van dichtbij op de paal knikt.
19'
Neuer is ook wakker! De Duitse doelman ziet Yannick Ferreira-Carrasco een schot lossen en bokst de bal uit de korte hoek. De wedstrijd komt los in Madrid.
15'
Gele kaart voor Saúl (Atlético Madrid)
De eerste gele kaart is voor Saúl na een te late tackle. De vrije trap wordt door Lewandowski via de muur over geschoten. De hoekschop levert niets op.
13'
En daar is ook Bayern! Thiago met een fraaie pass naar Müller, maar doelman Oblak maakt zich groot en voorkomt de achterstand voor de thuisploeg.
12'
Torres wil richting Neuer na een fout van Javi Martínez. De Spanjaard vecht zich goed terug en weet uiteindelijk gevaar van de spits te voorkomen.
9'
De bezoekers uit Duitsland hebben de bal in de eerste tien minuten. De gastheren loeren op de counter, maar weten nog niet gevaarlijk te worden.
5'
Estadio Vicente Calderón zit bomvol voor deze kraker in de Champions League. Vooralsnog weten beide ploegen niet gevaarlijk te worden in de beginfase.
3'
De eerste hoekschop is voor Bayern als Godín de bal over de achterlijn kopt. De corner wordt weggehaald door Filipe Luís.
1'
We zijn begonnen in Madrid. De wedstrijd tussen Atlético Madrid en Bayern München is van start gegaan!
1'
Bij de thuisploeg heeft Yannick Ferreira-Carrasco een basisplaats. Hij zal samen met Fernando Torres en Antoine Griezmann de voorhoede van de Madrilenen vormen. Kevin Gameiro begint daarom op de bank. De bezoekers uit Duitsland beginnen zonder Arjen Robben. De Nederlandse buitenspeler zit wel op de bank. Franck Ribéry staat wel aan de aftrap.
Een echte kraker vanavond in groep D. Atlético Madrid en FC Bayern München nemen het in Spanje namelijk tegen elkaar op. De tegenstanders van PSV trappen om 20:45 uur onder leiding van de Poolse scheidsrechter Szymon Marciniak af in Vicente Calderón. De opstellingen van trainer Diego Simeone en Carlo Ancelotti verschijnen ongeveer een uur voor de wedstrijd onder het kopjes wedstrijddetails.

Arjen Robben
In Madrid is er ook kans op Nederlandse inbreng. Arjen Robben is weer helemaal fit en zit tegen Atlético Madrid bij de selectie van FC Bayern München. Tegen Hertha BSC maakte hij onlangs zijn rentree bij de Duits landskampioen. Hij wist direct te scoren in eigen huis. Afgelopen weekend bleef Robben wel negentig minuten op de bank in het met 0-1 gewonnen duel met Hamburger SV. Trainer Carlo Ancelotti zei in aanloop naar het duel met de Spanjaarden al dat hij voorzichtig is met zijn buitenspeler. Mats Hummels is ook beschikbaar voor de coach. De verdediger viel afgelopen weekend nog geblesseerd uit, maar is fit genoeg om te spelen.

Oud zeer
Vorig seizoen troffen Atlético Madrid en FC Bayern München elkaar ook in de Champions League. Destijds speelden beide ploegen tegen elkaar in de halve final. De Duitsers zullen geen goede herinneringen aan de ontmoetingen met Atleti. In de Spaanse hoofdstad werd het heenduel met 1-0 gewonnen door de ploeg van trainer Simeone. In eigen huis wist Bayern wel te winnen. De ploeg leek op weg naar de finale, maar moest door een doelpunt van Antoine Griezmann afscheid nemen van het miljoenenbal. Dit seizoen zijn beide ploegen goed begonnen. Atlético won met 0-1 bij PSV terwijl Bayern met 5-0 te sterk was voor Rostov.

"Dit is de eerste test"
Bij de Duitsers is het vertrouwen groot. Aanvoerder Philipp Lahm weet echter wel dat een ontmoeting met Atlético Madrid altijd lastig is. "Dit is de eerste grote test van dit seizoen. Logisch, want we spelen tegen een club die vorig seizoen tot de finale van de Champions League reikte", sprak Lahm tijdens de persconferentie van de UEFA. "Het loopt tot nu toe heel goed deze jaargang. Nu kunnen we echt onze borst natmaken. Hoewel een nederlaag nog niet het einde van de wereld betekent, willen we heel graag winnen. We leggen ons niet bij voorbaat neer bij een punt."