2:1
(Heenwedstrijd 2:0)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Mario Mandžukić 33. / Schot met links  (Dani Alves)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Dani Alves 44. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Kylian Mbappé 69. / Schot met rechts  (João Moutinho)

90'
Mbappé kroonde zich na rust nog tot jongste doelpuntenmaker ooit in de halve finale van de Champions League, maar veel verschil maakte het niet. Juventus is gewoon te sterk gebleken en maakt zich op voor de finale.
90'
90'
Blessuretijd (minuten): 3
90'
Gele kaart voor Mario Mandžukić (Juventus)
Mandzukic is woedend over een actie van Glik en blijft zeuren bij Kuipers. Uiteindelijk krijgt de spits daarvoor geel.
88'
Het publiek viert feest. Het mag zich opmaken voor de finale in Cardiff en zal binnenkort ook de titel in de Serie A pakken. Het kan niet op voor Juventus.
86'
Benatia mag nog wat minuten maken vanavond. Barzagli wordt bedankt voor zijn diensten vanavond en mag gaan zitten.
85'
Wissel in bij Juventus -> Medhi Benatia
85'
Wissel uit bij Juventus -> Andrea Barzagli
84'
Een uiterst sportief gebaar van Mbappé. Hij helpt een verdediger van Juventus, want die heeft kramp gekregen. Dat komt op applaus van het publiek te staan. De jongeling weet hoe het hoort en krijgt een bedankje van Bonucci.
82'
Glik is de gebeten hond bij het publiek. Zij hebben blijkbaar de overtreding op Higuaín wel gezien.
79'
Een wissel voor de statistieken. Veel verschil zal het vanavond waarschijnlijk niet meer maken.
78'
Wissel in bij AS Monaco -> Valère Germain
78'
Wissel uit bij AS Monaco -> Tiemoué Bakayoko
77'
AS Monaco probeert de zestien van Juventus te omsingelen. Op dit moment weet de thuisploeg zich staande te houden.
73'
Gele kaart voor Leonardo Bonucci (Juventus)
Uiteindelijk ontvangt Bonucci na alle ophef een gele kaart. Dat was omdat hij te hevig kwam protesteren bij Kuipers.
73'
Een smerige actie van Glik. Hij landt ogenschijnlijk bewust op het been van Higuaín. Het is de arbitrage ontgaan, waardoor er frustratie op het veld ontstaat.
71'
Mbappé rende na zijn doelpunt snel met de bal in zijn handen naar de middenlijn. Hij lijkt nog niet te willen opgeven.
69'
Wissel in bij AS Monaco -> Thomas Lemar
69'
Wissel uit bij AS Monaco -> Bernardo Silva
69'
Doelpunt voor AS Monaco, 2:1 door Kylian Mbappé
Mbappé is van vanavond de jongste doelpuntenmaker ooit in de halve finale van de Champions League. Hij tikt een lage voorzet van dichtbij in het doel.
67'
Buffon! De keeper voorkomt een doelpunt van AS Monaco. De routinier is dit seizoen echt in topvorm. Mbappé denkt de goalie te verrassen in de korte hoek, maar Buffon reageert attent met zijn been.
64'
Falcao loert zeker nog op een doelpunt vanavond. Maar dat wordt een lastig karwei. Verdedigend verslapt Juventus geen moment.
58'
Juventus lijkt het niet bij twee doelpunten te willen houden. Het mag best oppassen, aangezien de frustratie bij AS Monaco begint toe te nemen.
56'
Na de gele kaart mag Mendy direct naar de kant. Fabinho, zijn vervanger, had in de vorige wedstrijd nog een basisplaats.
55'
Dit lijkt een wissel van Allegri om Dybala rust te gunnen. De aanvaller gaat onder luid applaus naar de kant en zal in de finale willen schitteren.
54'
Wissel in bij AS Monaco -> Fabinho
54'
Wissel uit bij AS Monaco -> Benjamin Mendy
54'
Wissel in bij Juventus -> Juan Cuadrado
54'
Wissel uit bij Juventus -> Paulo Dybala
51'
Gele kaart voor Benjamin Mendy (AS Monaco)
Kuipers beoordeelt de tackle van Mendy op Dyballa als te hard en bestraft hem daarvoor. Monaco begint wat harder te spelen.
49'
AS Monaco zal in ieder geval willen scoren vanavond. Dat is weinig clubs gegeven en zou ook een prestatie zijn.
47'
Direct een pijnlijk moment voor Alves. Een speler van AS Monaco gaat op zijn teen staan.
46'
De tweede helft tussen Juventus en AS Monaco is begonnen!
46'
45'
We kunnen wel stellen dat Juventus zeker is van een finaleplaats. Het komt nauwelijks in de problemen tegen AS Monaco en had zelf al vaker kunnen scoren. Dani Alves is ook nu de grote man met een assist en een doelpunt. Tijdens het heenduel was hij al goed voor twee assists.
45'
45'
Doelpunt voor Juventus, 2:0 door Dani Alves
Alves krijgt de bekroning voor zijn rol tijdens deze twee duels in de halve finale. Hij neemt een rebound buiten de zestien geweldig op de schoen en schiet Juventus naar de verdubbeling.
44'
Dybala! De Argentijn komt vanaf links tegenover de keeper van AS Monaco te staan. De doelman redt met zijn been.
42'
Een haartje scheelt het. Falcao denkt bij de tweede paal een doelpunt binnen te glijden, maar met zijn tegen tikt Chiellini de bal voorbij de paal.
40'
Gele kaart voor Radamel Falcao (AS Monaco)
De aanvaller van AS Monaco is te laat met zijn tackle en raakt daardoor zijn tegenstander. Kuipers bestraft dat met een gele kaart.
39'
Vanwege de twee uitdoelpunten van Juventus in het heenduel, moet AS Monaco nu 4 keer zien te scoren. Dat lijkt een onmogelijke opgave. Juventus kreeg in dit CL-seizoen vooralsnog slechts 2 tegendoelpunten.
36'
Higuaín denkt vrijwel direct na het openingsdoelpunt de tweede van Juventus te maken. De grensrechter steekt de vlag de lucht in, waardoor het feest niet doorgaat.
34'
Voor Mandzukic is het pas zijn tweede treffer in dit seizoen van de Champions League.
33'
Doelpunt voor Juventus, 1:0 door Mario Mandžukić
Daar is dan de treffer en ook de beslissing. Mandzukic kopt een voorzet van Alves eerst nog tegen de doelman aan, maar daarna werkt hij van dichtbij de bal met links in het dak van het doel.
31'
Als Monaco dan een keer een opening vindt, dan is het buitenspel. Bovendien schoot Falcao de bal hard op de vuisten van Buffon.
27'
De dreiging van Juventus is nu toch aardig groot. Mandzukic kopt een voorzet van Alves richting de verre hoek. Hij mikt naast het doel.
25'
Mandzukic! Ook de andere spits van Juventus laat een enorme mogelijkheid liggen. Higuaín zet Mandzukic geweldig vrij voor de keeper, die de Kroaat van het scoren afhoudt met een goede redding.
22'
Higuaín! De Argentijnse spits laat een grote kans liggen. Dyballa controleert een bal en omdat hij uitglijdt kan Higuaín zomaar door het strafschopgebied in. De aanvaller kiest voor een stiftbal, maar die wordt ruim voor de doellijn weggehaald.
20'
Ondanks de controle van AS Monaco, is het nog wachten op een eerste echte kans.
17'
Het initiatief heeft slechts enkele minuten bij Juventus gelegen. AS Monaco zoekt weer naar de ruimte in de hechte defensie van de thuisploeg.
14'
Juventus heeft de controle enigszins overgenomen. De thuisploeg weet langer aan de bal te blijven en onder de druk van Monaco uit te komen. De voorhoede is alleen nog niet in beeld geweest.
11'
Het is einde oefening voor Khedira. Hij moet naar de zijkant en loopt direct richting de kleedkamers. Het is voor hem te hopen dat hij op tijd fit is voor een eventuele finale in Cardiff.
10'
Wissel in bij Juventus -> Claudio Marchisio
10'
Wissel uit bij Juventus -> Sami Khedira
9'
Khedira is op de grond gaan zitten. Dat lijkt op een hamstringblessure. Hij was in de vorige wedstrijd afwezig vanwege een schorsing. Marchisio maakt zich klaar voor een invalbeurt.
8'
Vanuit een counter is Juventus razendsnel aan de overkant. De pass van Khedira op Mandzukic mist alleen de juiste snelheid en scherpte.
7'
Falcao produceert het volgende wapenfeit van AS Monaco. De aanvoerder schiet vanaf afstand de bal hard over het doel van Buffon.
5'
Een afgeketst schot valt over de verdediging en Mbappé schiet de bal vervolgens op de paal. De grensrechter steekt echter terecht de vlag de lucht in vanwege buitenspel.
5'
Monaco grijpt de controle in de eerste minuten. Juventus weet telkens niet lang in balbezit te blijven. De Fransen willen zelf de dienst uitmaken vanavond.
2'
De eerste korte corner van AS Monaco zorgt direct voor lichte problemen bij Juventus. Buffon tast mis bij een voorzet door een botsing met Falcao. De bal vliegt voorlangs.
1'
AS Monaco heeft afgetrapt, de return in de halve finale van de Champions League is begonnen.
1'
Alle spelers ogen geconcentreerd tijdens het spelen van de hymne. Het kan beginnen!
De spelers verzamelen zich in de tunnel.
De supporters zijn er hoorbaar klaar voor. Ze worden getrakteerd op een fraaie lichtshow. Over enkele minuten begint de wedstrijd.
Sami Khedira keert tegen AS Monaco terug in de basis van Juventus. Hij ontbrak tijdens het heenduel in Frankrijk vanwege een schorsing. Monaco wijzigt het elftal op twee posities.

Khedira staat op de plek van Claudio Marchisio. Hoofdtrainer Massimiliano Allegri zag geen reden om zijn ploeg op andere posities te veranderen. Gonzalo Higuaín, die in Monaco beide doelpunten produceerde, staat zodoende in de punt van de aanval.

Monaco-trainer Leonardo Jardim wijzigde zijn ploeg op twee plekken. Thomas Lemar en Fabinho moeten dinsdagavond vanaf de zijkant toekijken. Andrea Raggi en João Moutinho staan daardoor in de basis. Zij kwamen in het eerste duel als invallers binnen de lijnen.
Statistieken
Juventus heeft in eigen stadion nog nooit een wedstrijd van een ploeg uit Frankrijk verloren. De 13 duels met Franse teams eindigden 10 keer in een overwinning en 3 keer eindigde het in een gelijkspel.
Niet alleen de thuisstatistiek van Juventus tegen Franse ploegen geeft AS Monaco weinig hoop. De koploper van de Ligue 1 heeft nog nooit een wedstrijd in Italië gewonnen. 6 keer werd er verloren en één duel eindigde gelijk. Daartussen zitten 2 nederlagen tegen Juventus.
De verdediging van Juventus is gewaarschuwd voor de aanval van AS Monaco. De Fransen scoorden 2 of meer doelpunten in vijf van de laatste zeven uitwedstrijden. Dat gaat dan om alle competities waarin Monaco actief is.
De historie biedt weinig hoop voor AS Monaco. Het is nog geen enkele club in de halve finale van de Champions League gelukt om een nederlaag met twee doelpunten verschil goed te maken in de return.
Juventus is aan een ijzersterke reeks bezig in Europa. De ploeg uit Turijn is thuis al 22 wedstrijden op rij ongeslagen in Europa.