0:0
(Heenwedstrijd 0:3)
geen

90'
Juventus gaat naar de halve finale ten koste van FC Barcelona! De ploeg uit Turijn hield ook in de tweede helft eenvoudig stand na de 3-0 zege van eerder in Italië. Messi speelde ongelukkig, maar was toch dicht bij een treffer. Hij schoot echter naast en ook Neymar was niet scherp in de afwerking. Aan de overkant had Juan Cuadrado het duel vroegtijdig kunnen beslissen. Hij zag zijn schoten ook geen doel treffen.
90'
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste drie minuten.
88'
En daar is ook nog Kwadwo Asamoah. Hij komt nog voor de laatste paar minuten om spits Gonzalo Higuaí­n af te lossen.
88'
Wissel in bij Juventus -> Kwadwo Asamoah
88'
Wissel uit bij Juventus -> Gonzalo Higuaí­n
84'
Ook Juventus wisselt nog een keer. Mario Lemina komt binnen de lijnen om Juan Cuadrado te vervangen. Nog zes minuten officiële speeltijd in Camp Nou.
84'
Wissel in bij Juventus -> Mario Lemina
83'
Wissel uit bij Juventus -> Juan Cuadrado
80'
Invaller Mascherano is meteen dicht bij een doelpunt. Hij duikt ineens op voor Buffon, maar krijgt de bal niet tegen de touwen.
78'
De tweede wissel bij FC Barcelona. Sergi Roberto verlaat het veld. Hij wordt vervangen door Javier Mascherano.
78'
Wissel in bij FC Barcelona -> Javier Mascherano
78'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Sergi Roberto
75'
Een verdedigende wissel aan de kant van Juventus. Aanvaller Paulo Dybala gaat naar de kant en zijn vervanger heet routinier Andrea Barzagli.
75'
Wissel in bij Juventus -> Andrea Barzagli
75'
Wissel uit bij Juventus -> Paulo Dybala
71'
Het sprookje waar de Catalanen op hadden gehoopt, lijkt er niet te gaan komen. Nog altijd 0-0 met nog twintig minuten op de klok.
67'
Oei! Buffon laat een hoekschop uit zijn handen glippen en ziet de bal bij Messi komen. De Argentijn mikt echter over het vijandelijke doel.
64'
Gele kaart voor Sami Khedira (Juventus)
Khedira is eraan voor de eerste halve finale. Na dom balverlies van Alex Sandro maakt hij een overtreding op Suárez en krijgt hij de gele kaart van Kuipers.
63'
Ter Stegen laat zich bijna verrassen nadat Piqué een schot de lucht in lanceert. De bal belandt uiteindelijk via de handen van de doelman over het doel.
58'
Daar is de eerste aanvallende wissel bij FC Barcelona. Middenvelder Ivan Rakitić gaat naar de kant. Zijn vervanger is aanvaller Paco Alcácer.
58'
Wissel in bij FC Barcelona -> Paco Alcácer
58'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Ivan Rakitić
57'
Gele kaart voor Giorgio Chiellini (Juventus)
Chiellini kan Luis Suárez alleen nog stoppen via een overtreding en incasseert een gele kaart. Messi schiet de vrije trap over het doel van Buffon.
56'
Fraaie poging van Messi! De kleine Argentijn draait handig weg en schiet hard richting de verre hoek. De bal belandt voor hem aan de verkeerde kant van de paal.
53'
FC Barcelona zoekt ook in de tweede helft de aanval, maar de thuisploeg wordt geregeld weg gecounterd door Juventus. Opnieuw is het Cuadrado die het probeert, maar dit keer vindt hij het zijnet.
50'
Daar was het bijna helemaal beslist! Juan Cuadrado staat helemaal vrij en heeft een goede schuiver in huis. Zijn poging gaat net naast. Barcelona leeft nog.
46'
De tweede helft is van start gegaan. Juventus heeft de zaakjes prima in orde terwijl FC Barcelona aan de bak moet om de halve finale te bereiken.
46'
45'
Een weinig verheffende eerste helft in Camp Nou. FC Barcelona probeert het wel, maar komt vooralsnog niet door de Turijnse muur heen. Buffon moest wel ingrijpen op een schotje van Messi en zag diezelfde Messi naast schieten. Aan de overkant deelde Juventus was speldenprikjes uit, maar dicht bij een doelpunt zijn de bezoekers nog niet geweest. Over twee wedstrijden leidt Juve nog altijd met 0-3.
45'
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste een minuut.
44'
Gele kaart voor Neymar (FC Barcelona)
Neymar kegelt Pjanić onderuit na een overtreding op Messi. De vrije trap gaat naar Barcelona, maar Neymar krijgt wel de gele kaart van Kuipers.
41'
Gele kaart voor Iniesta (FC Barcelona)
Iniesta heeft totaal geen oog voor de bal en kegelt Juan Cuadrado onderuit. Scheidsrechter Kuipers had de aanvoerder al gewaarschuwd en trekt nu de gele kaart.
38'
Goede kans voor Juventus in de tegenstoot! Miralem Pjanić bezorgt de bal met veel gevoel bij Gonzalo Higuaí­n, die Ter Stegen probeert de doelman te verrassen. De goalie voorkomt de 0-1.
36'
Juventus houdt keurig stand tegen een aanvallend ingesteld FC Barcelona. Buiten de kans voor Lionel Messi staat de ploeg uit Turijn weinig mogelijkheden toe. Nog altijd 0-0.
31'
Messi test Buffon met een van richting veranderd schot van afstand. De Italiaanse goalie weet redding te brengen en ziet dat Messi de rebound in het zijnet knalt.
28'
De Turijnse muur van Juventus weigert vooralsnog te breken, maar FC Barcelona zet wel aan. Scheidsrechter Kuipers is ook vaak de gebeten hond met beslissingen in het nadeel van de thuisploeg.
23'
Dybala lijkt alleen op Ter Stegen af te kunnen gaan en Camp Nou houdt de adem in. Uiteindelijk gaat de vlag toch omhoog voor buitenspel en mag Dybala niet door.
19'
Messi is heel dichtbij. Via de kluts krijgt de Argentijn de bal voor zijn voeten en schuift hij rakelings langs het doel. Nog altijd heeft Messi niet gescoord bij Buffon.
18'
De gastgevers zetten nu wel even aan. Een fraaie pass lijkt achter de gaan, maar bij de tweede paal duikt Jordi Alba op. Hij komt net te kort om binnen te glijden.
15'
Verdediger Piqué grijpt goed in voordat Dybala gevaarlijk kan worden. Aan de overkant volgt een snelle counter van Barcelona. Via Neymar belandt de bal bij Ivan Rakitić, maar de Kroaat knalt hoog over.
12'
Luis Suárez duikt ineens op in het zestienmetergebied van Juventus en de vlag blijft naar beneden. De Uruguayaan weet zijn eerste kans niet direct om te zetten in een treffer.
10'
De thuisploeg probeert het vol overgave in de eerste tien minuten. Grote kansen levert dat nog niet op en Juventus loert op de counter.
6'
Het Catalaanse publiek heeft er in ieder geval zin in. Het massaal aanwezige publiek jut de thuisploeg op en hoopt natuurlijk op een nieuwe comeback.
4'
Ivan Rakitić maait smaakmaker Paulo Dybala meteen meer even onderuit. De Argentijn vraagt om een gele kaart en daar is Kuipers niet van gediend. Een reprimande voor de aanvaller van Juventus volgt.
1'
We zijn begonnen in Camp Nou! FC Barcelona moet een 3-0 achterstand goedmaken tegen Juventus. De wedstrijd staat onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Kuipers.
1'
FC Barcelona moet minimaal drie keer scoren om kans te maken op de halve finale en daarbij is de inbreng van Lionel Messi, Neymar en Luis Suárez zeer gewenst. Achterin vervangt Jordi Alba zijn ploeggenoot Jérémy Mathieu.

Om het gevaar van MSN te voorkomen, zet Juventus BBC in. Gianluigi Buffon, Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini zullen de ruime voorsprong verdedigen. Ook Paulo Dybala is van de partij.
Statistieken
FC Barcelona moet in eigen stadion een 3-0 achterstand wegwerken tegen Juventus. Dat is een flinke opgave voor de ploeg van trainer Luis Enrique, maar zeker niet onmogelijk. In de vorige ronde van de Champions League verloor Blaugrana de heenwedstrijd tegen Paris Saint-Germain met liefst 4-0. In het eigen Camp Nou werd echter met 6-1 gewonnen waardoor de Spanjaarden alsnog de volgende ronde bereikten.
Minimaal drie doelpunten maken tegen Juventus lijkt onmogelijk te zijn dit seizoen. Met doelman Gianluigi Buffon en BBC (Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli en Giorgio Chiellini) kreeg de ploeg uit Turijn pas twee tegengoals in het miljoenenbal. Zij zullen woensdagavond weer van de partij zijn om de halve finales te bereiken. In de heenwedstrijd wist FC Barcelona de BBC-muur niet te slechten.
Het maken van veel doelpunten gaat FC Barcelona in eigen huis goed af. Alle tegenstanders die op bezoek kwamen in de Spaanse stad gingen met een dikke nederlaag terug naar huis. Celtic (7-0), Manchester City (4-0), Borussia Mönchengladbach (4-0) en Paris Saint-Germain (6-1) zullen met een slecht gevoel terugdenken aan hun wedstrijden bij FC Barcelona. Wordt Juventus de volgende in dit rijtje?
FC Barcelona en Juventus speelden vier keer eerder tegen elkaar in Camp Nou. Beide ploegen wonnen twee keer. De laatste keer dat de Italianen op bezoek waren in Spanje bereikten zij de halve finales door na verlenging met 1-2 te winnen. Marcelo Zalayeta maakte in 2003 de beslissende goal tegen onder meer Frank de Boer, Patrick Kluiver, Marc Overmars en Michael Reiziger. Edgar Davids kreeg twee keer geel in het shirt van Juve.
Wie doelpunten moet maken om door te kunnen gaan, vindt het fijn om de beschikking te hebben over MSN. Dat gelukt heeft Luis Enrique bij FC Barcelona. Waar Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar in Turijn niet gevaarlijk wisten te worden, zijn ze dat doorgaans wel in de Champions League. Messi trof dit seizoen al elf keer doel, Suárez maakte er drie en Neymar scoorde vier doelpunten.