0 : 1 Torinfos in de Ticker Álvaro Negredo 4. / Schot met links
1 : 1 Torinfos in de Ticker Andrea Raggi 17. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Elderson Echiéjilé 75. / Schot met links

90'
Het duurde lang voordat de spanning terugkwam, maar vlak voor tijd scoorde AS Monaco dan toch de 2-1. In het laatste kwartier gingen de Fransen hard op zoek naar de 3-1, waarbij Dirar de grootste kans had. Van afstand schoot hij hard in, maar Ryan bracht redding. Meer kansen bleven uit, waardoor Valencia zich plaatste voor de groepsfase van de Champions League.
90'
90'
Maar liefst zes minuten blessuretijd in Monaco, waarin Dirar nog maar eens een poging doet. Hij schiet hoog over.
90'
Gele kaart voor Pablo Piatti (Valencia CF)
Piatti krijgt geel na een stevig duel met Fabinho.
88'
Valencia met één van de spaarzame uitbraken in de tweede helft. De aanval wordt echter niet goed uitgespeeld en strandt voordat er een doelpoging gedaan kan worden.
83'
Dirar met een schot van afstand! Er zit een lastige stuit in zijn schot, maar Ryan weet de bal te keren.
81'
AS Monaco zet alles op alles om verlenging af te dwingen. Het zet Ryan keer op keer aan het werk.
77'
Wissel in bij Valencia CF -> Danilo
77'
Wissel uit bij Valencia CF -> Enzo Pérez
75'
Doelpunt voor AS Monaco, 2:1 door Elderson
De spanning is terug! De bal blijft hangen na een vrije trap en het zicht van Ryan wordt belemmerd. Daardoor kan Elderson van dichtbij de 2-1 maken.
73'
Gele kaart voor Enzo Pérez (Valencia CF)
Nu krijgt Pérez zelf ook geel nadat hij zijn armen gebruikt in duel met een Fransman.
72'
Gele kaart voor Elderson (AS Monaco)
Elderson krijgt geel nadat hij Pérez onderuit haalt.
70'
AS Monaco doet er alles aan om de spanning weer terug te brengen in de wedstrijd. Een schot van Dirar gaat via een Spanjaard over de achterlijn, maar de corner levert vervolgens niets op.
66'
Toulalan komt stevig in het duel met Enzo Pérez, maar zijn tweede gele kaart blijft hem bespaard.
65'
Wissel in bij Valencia CF -> Pablo Piatti
65'
Wissel uit bij Valencia CF -> Rodrigo
64'
Wissel in bij AS Monaco -> Guido Carrillo
64'
Wissel uit bij AS Monaco -> Ivan Cavaleiro
62'
Wissel in bij AS Monaco -> Elderson
62'
Wissel uit bij AS Monaco -> Layvin Kurzawa
60'
Wissel in bij Valencia CF -> Paco Alcácer
60'
Wissel uit bij Valencia CF -> Álvaro Negredo
57'
Parejo neemt de vrije trap na de overtreding van Toulalan. Hij krijgt de bal prima over de muur, maar schiet recht in de handen van Subašić.
56'
Gele kaart voor Jérémy Toulalan (AS Monaco)
Toulalan deelt een schop uit aan Féghouli en krijgt daarvoor een kaart.
52'
Wissel in bij AS Monaco -> Thomas Lemar
52'
Wissel uit bij AS Monaco -> Mario Pašalić
52'
Gele kaart voor Rúben Vezo (Valencia CF)
Geel voor Rúben Vezo, nadat hij doorloopt op de keeper van AS Monaco.
49'
Bernardo Silva gaat naar de grond in het strafschopgebied, na een duel met Enzo Pérez. Hij zoekt zijn tegenstander echter zelf op en krijgt dan ook geen penalty mee.
46'
45'
Net als vorige week kwam Valencia al in de vierde minuut op voorsprong, dit keer dankzij een prachtige treffer van Álvaro Negredo. Een klein kwartier later trok Andrea Raggi de stand weer recht. Als AS Monaco nog twee goals maakt, is verlenging nodig om te bepalen wie zich plaatst voor de Champions League.
45'
45'
Vlak voor rust doet Fabinho namens AS Monaco nog een doelpoging. Hij mikt in de korte hoek, maar zijn schot verdwijnt in het zijnet.
42'
Kurzawa mag aanleggen voor een vrije trap vanaf een meter of twintig. De bal verdwijnt naast de muur, maar ook naast het doel.
39'
Snelle uitbraak van AS Monaco, die eindigt met een schot van Martial. Zijn schot levert geen problemen op voor Ryan.
38'
Gele kaart voor Mario Pašalić (AS Monaco)
De eerste kaart van de wedstrijd is voor Pašalić, die Rodrigo naar de grond haalt.
37'
Vrije trap voor AS Monaco op ongeveer 25 meter van het doel. Mathew Ryan kan de bal laten lopen.
34'
Kopkans voor Rodrigo, na een goede voorzet vanaf de rechterflank. Hij kopt ruimschoots naast.
30'
AS Monaco weet het Valencia nauwelijks echt moeilijk te maken en probeert het daarom maar eens van afstand, zonder succes.
26'
Valencia probeert even wat rust te creëeren, de Spaanse ploeg speelt de bal rond op het middenveld.
23'
Parejo met een prima mogelijkheid om de 1-2 te maken! Uit een corner kan hij redelijk vrij inkoppen, maar hij kopt naast het doel van Subašić.
20'
AS Monaco komt beter in de wedstrijd. Ivan Cavaleiro levert vanaf de linkerflank een prima voorzet af, maar weet geen medespeler te bereiken.
17'
Doelpunt voor AS Monaco, 1:1 door Andrea Raggi
Raggi trekt de stand weer gelijk! Doelman Mathew Ryan tast mis bij een hoge bal, waarna het doel leeg is en Raggi met rechts uit kan halen.
14'
Het spel ligt even stil voor de blessurebehandeling van Álvaro Negredo, die een elleboog in zijn gezicht heeft gekregen en daarbij gewond raakte aan zijn hoofd.
10'
Prima overstapje in het strafschopgebied van Rodrigo, waardoor Álvaro Negredo de kans krijgt om zijn tweede te maken. De spits schiet echter te gehaast, waardoor zijn schot over gaat.
7'
Valencia begint sterk aan de wedstrijd. Het zet AS Monaco constant onder druk, de Fransen zijn nog niet van hun eigen helft af geweest.
4'
Doelpunt voor Valencia CF, 0:1 door Álvaro Negredo
Daar dan wel de voorsprong, en hoe! Negredo onderschept de bal en met zijn linkervoet stift hij de bal knap in het doel.
2'
Bijna is daar weer Valencia met de vroege voorsprong! De bal wordt doorgekopt en met de voet weet Danijel Subašić de bal nog net van de lijn te halen.
1'
Vanavond staat de returnwedstrijd tussen AS Monaco en Valencia CF op het programma. Deze twee ploegen gaan uitmaken wie zich zal plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit duel. Ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd zijn de opstellingen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

AS Monaco
AS Monaco had vorige week het betere van het spel, maar zette dat niet om in doelpunten. Het resultaat was een 3-1 nederlaag, waardoor er vanavond minstens met 2-0 gewonnen moet worden. Geen eenvoudige opgave, aangezien de Franse topclub duidelijk nog niet op stoom is. In de competitie werden tot nu toe vijf punten verzameld uit drie duels. Afgelopen weekend werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Toulouse. Al moet daar wel aan toegevoegd worden dat trainer Leonardo Jardim enkele sleutelspelers spaarde met het oog op de wedstrijd vanavond.

Hoewel zij vanavond gewoon weer terugkeren in de basis, mist AS Monaco nog wel een aantal andere belangrijke spelers. Verdediger Aymen Abdennour en middenvelders Hélder Costa en João Moutinho staan allen geblesseerd aan de kant.

Valencia CF
Valencia zette vorige week in eigen huis een enorme stap richting plaatsing voor de Champions League. De belangrijkste opgave vandaag is dan ook om geen doelpunten tegen te krijgen. Maar juist achterin zijn de Spanjaarden kwetsbaar na het vertrek van Otamendi naar Manchester City. Zijn positie wordt nu ingevuld door de jonge en onervaren Rúben Vezo.

Ook bij Valencia is een aantal spelers afwezig wegens een blessure. Middenvelder André Gomes en goalie Diego Alves zijn vanavond niet inzetbaar. Dat betekent dat Australiër Mathew Ryan opnieuw zijn kans zal krijgen onder de lat en Valencia voor tegentreffers mag behoeden.

Er wordt vanavond om 20.45 afgetrapt. Veel plezier bij dit duel!