0 : 1 Torinfos in de Ticker Sergio Agüero 8. / Schot met links  (David Silva)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Ashley Young 14. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Marouane Fellaini 27. / Kopbal  (Ashley Young)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Mata 67. / Schot met links  (Wayne Rooney)
4 : 1 Torinfos in de Ticker Chris Smalling 73. / Kopbal  (Ashley Young)
4 : 2 Torinfos in de Ticker Sergio Agüero 89. / Schot met rechts  (Pablo Zabaleta)

90'
Samenvatting

De tweede helft ging verder zoals de eerste was geëindigd. Manchester United was de bovenliggende partij en had via Michael Carrick op een 3-1 voorsprong moeten komen. De 3-1 werd echter pas in de 67e minuut gescoord door Juan Mata. De Spanjaard stond echter in buitenspelpositie, maar de middenvelder mocht door van de wedstrijdleiding en verschalkte vervolgens Joe Hart: 3-1. Even later kopte Chris Smalling de 4-1 tegen de touwen, waardoor de wedstrijd definitief werd beslist. In de slotfase wist Sergio Agüero nog te scoren, maar de 4-2 van de Argentijn kwam veel te laat.
90'
90'
Clattenburg trekt er nog drie minuten blessuretijd bij.
89'
Doelpunt voor Manchester City, 4:2 door Kun Agüero
Toch nog een treffer voor Manchester City. Pablo Zabaleta haalt de achterlijn en brengt vervolgens Agüero in stelling. De Argentijn heeft vervolgens weinig moeite met het verschalken van De Gea: 4-2.
88'
Carrick is geblesseerd en kan niet verder. Manchester United staat nu met tien man op het veld.
85'
Manchester City heeft nog een paar minuten om wat van deze wedstrijd te maken. Het zit er eigenlijk niet meer in voor City...
83'
Wissel in bij Manchester United -> Radamel Falcao
83'
Wissel uit bij Manchester United -> Marouane Fellaini
82'
Di María krijgt ook nog speelminuten van Van Gaal. Hij is de vervanger van Mata.
81'
Wissel in bij Manchester United -> Ángel Di María
81'
Wissel uit bij Manchester United -> Mata
78'
De overwinning op Manchester City zal de fans van Manchester United goed doen. Ze hebben er lang op moeten wachten.
76'
Wissel in bij Manchester United -> Marcos Rojo
76'
Wissel uit bij Manchester United -> Phil Jones
75'
Wissel in bij Manchester City -> Frank Lampard
75'
Wissel uit bij Manchester City -> Jesús Navas
73'
Doelpunt voor Manchester United, 4:1 door Chris Smalling
En daar is de 4-1 van Manchester United. Het is Smalling - die tijdens de vorige ontmoeting met rood werd weggestuurd - die een vrije trap van Young binnen weet te koppen.
73'
Met nog ruim een kwartier te spelen lijkt de wedstrijd beslist. Manchester City kan geen vuist meer maken.
69'
Wellicht dat Pellegrini nu toe iets sneller komt met het inbrengen van Džeko. Manchester City heeft nu twee doelpunten nodig voor één punt.
67'
Doelpunt voor Manchester United, 3:1 door Mata
Daar is de derde treffer van Manchester United. Rooney lanceert Mata die - ondanks het feit dat hij in buitenspelpositie staat - alleen op doelman Hart af kan. De Spanjaard blijft oog in oog met doelman Mata rustig en schiet de 3-1 binnen.
65'
Manchester City heeft nog een klein half uur om wat aan de achterstand te doen. Pellegrini zal daardoor nog wel even wachten met zijn derde en laatste wissel.
63'
Wissel in bij Manchester City -> Samir Nasri
63'
Het is Milner - die al een gele kaart op zak heeft - die het veld gaat verlaten. De Engelsman is bovendien ietwat aangeslagen.
63'
Wissel uit bij Manchester City -> James Milner
61'
Pellegrini gaat ingrijpen. Nasri komt zo dadelijk in de ploeg.
59'
Young moet scoren! Young had zich onsterfelijk kunnen maken. De vleugelaanvaller krijgt een vrije kopkans na een uitstekende voorzet van Mata. Young kopt de bal naar de grond, maar zet niet genoeg kracht achter zijn poging waardoor doelman Hart niet in de problemen komt.
59'
Manchester City heeft het lastig na de 2-1 van Fellaini, maar The Sky Blues hebben nog genoeg kwaliteit op de bank zitten. Onder meer Samir Nasri, Frank Lampard en Edin Džeko zitten op de bank naast trainer Pellegrini.
57'
We zijn inmiddels gelukkig weer aan het voetballen en het is nog altijd Manchester United dat zoekt naar een derde treffer.
57'
Demichelis ging overigens neer na een duel met Fellaini. Het leek erop dat hij werd geraakt, maar de manier waarop de Argentijn zich liet vallen beviel Clattenburg niet.
55'
Na een korte onderbreking voetballen we weer in Manchester. Martín Demichelis probeerde door middel van wat theater de aandacht van Clattenburg te krijgen, maar de scheidsrechter wil er niets van weten.
53'
Wat een spektakel! De vrije trap van Rooney gaat over de muur en richting de kruising, maar Hart brengt fantastisch redding. Vervolgens komt de bal via Young en het been van Fernandinho voor de voeten van Michael Carrick terecht. De middenvelder lijkt te gaan scoren, maar zijn poging wordt geblokt. Dit was een hele grote kans voor Carrick!
52'
Manchester United krijgt een vrije trap op een mooie positie. Jesús Navas beging een overtreding op Mata.
51'
De vorige Manchester derby eindigde overigens niet met 22 spelers. Chris Smalling moest destijds voortijdig gaan douchen.
50'
Opvallend trouwens dat Manchester City al drie gele kaarten in ontvangst heeft moeten nemen. Manchester United staat nog op nul.
48'
De tweede helft begint niet zo enerverend als de eerste, maar wat niet is kan nog komen.
46'
We zijn weer begonnen op Old Trafford. Kompany zien we in de tweede helft niet terug. De Belg wordt vervangen door Eliaquim Mangala.
46'
46'
Wissel in bij Manchester City -> Eliaquim Mangala
46'
Wissel uit bij Manchester City -> Vincent Kompany
45'

Manchester City begon sterk aan de wedstrijd. De eerste tien minuten waren The Citizens dominant. Na acht minuten spelen kwamen de bezoekers dan ook terecht op voorsprong. Op aangeven van David Silva scoorde Sergio Agüero de 1-0. Manchester City bleef goed spelen, maar in de veertiende minuut kwam Manchester United plotseling op gelijke hoogte via Ashley Young. Na de gelijkmaker van Manchester United bleef Manchester City de bovenliggende partij, maar de bezoekers waren minder gevaarlijk dan in de beginfase. Na een klein half uur spelen kwam Manchester United echter uit het niets op voorsprong. Marouane Fellaini kopte een goede voorzet van Young tegen de touwen. Na de treffer van Fellaini nam Manchester United het initiatief over, maar het bleef voor de theepauze bij 2-1.
45'
45'
Clattenburg trekt er nog twee minuten blessuretijd bij.
44'
Gele kaart voor Vincent Kompany (Manchester City)
Vincent Kompany ontsnapt aan een rode kaart. De Belg komt gevaarlijk invliegen bij Blind en raakt de Nederlander op zijn onderbeen. Scheidsrechter Clattenburg geeft - na overleg met zijn collega's - de gele kaart.
43'
Goed gedaan van Antonio Valencia. Manchester City lijkt - in de persoon van Agüero - te ontsnappen. De Argentijn moet de bal afleggen op David Silva, maar Valencia loopt goed mee en weet Agüero af te stoppen.
41'
Wil Manchester United deze wedstrijd winnen dan heeft de ploeg van Van Gaal waarschijnlijk nog wel een doelpuntje nodig. Manchester City gaat geheid nog een goede kans op een treffer krijgen.
39'
Arme Milner... De middenvelder van Manchester City krijgt een goede schietkans, maar hij schiet de bal bijna het stadion uit. Dat is lastig in een stadion met bijna tachtigduizend stoeltjes.
39'
Manchester City heeft vooral moeite met de fysieke kracht van Fellaini. Yaya Touré probeert hem af en toe af te stoppen, maar de Ivoriaan is telkens een stapje te laat.
37'
Manchester United komt iets beter in de wedstrijd. De thuisploeg begint steeds dreigender te worden. Manchester City moet oppassen voor een nieuwe tegentreffer.
34'
Gele kaart voor David Silva (Manchester City)
Daar is de tweede gele kaart van de wedstrijd. David Silva begaat een stevige overtreding op landgenoot Mata en gaat daarom op de bon.
34'
Goed werk van De Gea! Yaya Touré lanceert Agüero, maar de Spaanse doelman is op tijd uit zijn doel om het gevaar af te weren.
32'
Nog een klein kwartier tot de rust. Deze wedstrijd heeft eigenlijk geen rust nodig, want het is een heerlijke pot voetbal.
30'
De voorsprong van Manchester United is echter wel tegen de verhouding in. Het zit Manchester City ook niet mee de laatste tijd...
29'
Het is tot dusver een heerlijke wedstrijd voor Young. Een doelpunt en een assist voor de vleugelaanvaller van Manchester United.
27'
Doelpunt voor Manchester United, 2:1 door Marouane Fellaini
Daar is de tweede treffer van Manchester United! Daley Blind staat op de achterlijn en speelt de bal terug naar Young. De vleugelaanvaller geeft de bal voor vanaf de linkerkant en heeft een goede voorzet in huis. Marouane Fellaini staat namelijk bij de tweede paal te wachten en kopt de bal achter doelman Joe Hart: 2-1.
27'
Het is overigens wel duidelijk dat de Manchester derby toch iets extra's losmaakt bij de spelers. Manchester City speelde de afgelopen periode niet erg sterk, maar tegen stadsgenoot Manchester United loopt het aardig.
26'
Mocht het overigens ook in de tweede helft niet gaan lopen bij The Red Devils dan heeft trainer Louis van Gaal nog altijd spelers als Radamel Falcao en Ángel Di María op de bank zitten.
24'
Gele kaart voor James Milner (Manchester City)
Milner gaat op de bon. De Engelsman trekt aan het shirt van Ander Herrera en moet dat bekopen met een gele kaart van scheidsrechter Mark Clattenburg.
24'
Manchester City is overigens nog wel de bovenliggende partij. De bezoekers voetballen veelal op de speelhelft van Manchester United, maar Manchester City is niet meer zo dreigend als in de eerste tien minuten.
21'
Daar is bijna weer een goede mogelijkheid voor The Citizens. Agüero kan bijna tegen een voorzet vanaf de linkerflank aanlopen, maar de verdediging van Manchester United is scherp en voorkomt een schietkans van de kleine Argentijn.
20'
De thuisploeg lijkt zich enigszins te hebben herpakt. De dominantie van Manchester City - zoals in de beginfase - is een stuk minder geworden.
18'
De laatste keer dat Manchester United in eigen huis wist te winnen van Manchester City scoorde Wayne Rooney een fantastische omhaal. De Engelsman staat vandaag in de spits bij The Red Devils, maar is nog niet in het spel voorgekomen.
16'
De 1-1 van Young is wellicht tegen de verhouding in, maar het is wel goed voor de wedstrijd. Het eerste kwartier is in ieder geval om van te smullen.
14'
Doelpunt voor Manchester United, 1:1 door Ashley Young
En daar is plotseling de 1-1! Ander Herrera geeft de bal voor vanaf de linkerflank. Young zet zijn voet tegen de bal, maar ziet dat Clichy zijn poging blokt. Young heeft geluk en ziet de bal weer voor zijn voeten terecht komen. In tweede instantie krijgt Young de bal wél tegen de touwen: 1-1.
14'
Mata slingert de bal voor het doel, maar de vrije trap van de Spanjaard kan makkelijk weggewerkt worden.
13'
Manchester United krijgt een vrije trap na een overtreding van Gaël Clichy op Ashley Young. Juan Mata en Young staan achter de bal.
13'
Manchester United heeft tijdens de beginfase werkelijk waar niets in de melk te brokkelen.
12'
Het balbezit voor Manchester United was van korte duur. Manchester City neemt inmiddels weer het initiatief en gaat op jacht naar een tweede treffer.
11'
Nou, de Manchester City-storm lijkt te zijn gaan liggen. Het is nu Manchester United met het balbezit, maar daar wordt vooralsnog weinig meegedaan.
8'
Doelpunt voor Manchester City, 0:1 door Kun Agüero
Daar is de 1-0 voor Manchester City! Die zat er aan te komen. Het is James Milner die met een slimme pass David Silva vrijspeelt. De Spanjaard weet op zijn beurt Sergio Agüero weet te vinden. De Argentijn krijgt een niet te missen kans en zet de 0-1 op het scorebord.
8'
Het is duidelijk dat Manchester City voorlopig de bovenliggende partij is. Manchester United komt amper van de eigen speelhelft af.
7'
Weer een kans voor Manchester City! Deze keer is het Yaya Touré, maar zijn poging wordt geblokt.
6'
Jesús Navas! De eerste grote mogelijkheid is voor Manchester City. De Spanjaard wordt gelanceerd en gaat alleen op doelman De Gea af. De buitenspeler manoeuvreert zichzelf in een moeilijke positie, waardoor De Gea redding kan brengen.
5'
De thuisploeg heeft het moeilijk in de beginfase. Het is Manchester City dat het spel probeert te maken.
4'
Het regent en het waait hard in Manchester. Echt Engels voetbalweer dus!
3'
Daley Blind heeft zoals gebruikelijk een basisplaats bij Manchester United. Robin van Persie zit daarentegen nog niet bij de selectie. Bij Manchester City ontbreekt Wilfried Bony. De voormalig speler van Vitesse zit net als Van Persie niet bij de selectie.
1'
We zijn begonnen op Old Trafford. Manchester City heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Manchester United tegen Manchester City. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Vanaf ongeveer één uur voor aanvang kunt u onder het knopje wedstrijddetails de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Manchester derby

Er staat veel op het spel tijdens de Manchester derby. De ploeg van trainer Louis van Gaal heeft één punt meer dan The Citizens. Manchester United staat momenteel derde, terwijl Manchester City terug te vinden is op de vierde plek. Dat is opmerking, want lange tijd was Manchester City de enige belager van koploper Chelsea. The Sky Blues zijn echter bezig aan een matige periode, waardoor het erop lijkt dat de titelstrijd is beslist in het voordeel van Chelsea.

Manchester United

Van Gaal kreeg dit seizoen veel kritiek te verduren, maar inmiddels staan The Red Devils op een prima derde plek. Dat zou betekenen dat Manchester United volgend seizoen weer actief zal zijn in de Champions League. Van Gaal kan zelfs nog omhoog kijken, want nummer twee Arsenal heeft slechts één punt meer. Daarnaast is Manchester United bezig aan een prima periode. Van de laatste vijf competitieduels werd er slechts één keer verloren. Achtereenvolgens werd er gespeeld tegen Newcastle United (1-0), Arsenal (1-2), Tottenham Hotspur (3-0), Liverpool (2-1) en Aston Villa (3-1).

Manchester City zit in de problemen. De ploeg van trainer Manuel Pellegrini won slechts twee van de laatste vijf competitieduels. Achtereenvolgens werd er gespeeld tegen Liverpool (1-2), Leicester City (2-0), Burnley (0-1), West Bromwich Albion (3-0) en Crystal Palace (1-2). De Chileense oefenmeester kan daardoor het kampioenschap vergeten. Het gat naar Chelsea is inmiddels negen punten, terwijl de Londenaren ook nog een wedstrijd moeten inhalen. The Citizens hebben daardoor nog één doel: de Champions League halen. Dat moet wel lukken, want de voorsprong op nummer vijf Liverpool is zeven punten.

Historie

Op basis van de historie is Manchester United de favoriet. Manchester United – Manchester City werd 69 keer eerder afgewerkt op het hoogste Engelse niveau. 29 keer stapte Manchester United als winnaar van het veld. Manchester City wist negentien keer te winnen. 22 keer eindigde dit duel vanzelfsprekend in een gelijkspel. Eerder dit seizoen waren The Sky Blues in eigen huis met 1-0 te sterk voor Manchester United. Sergio Agüero was verantwoordelijk voor de enige treffer.

Vorig seizoen werd Manchester United in eigen huis gedomineerd door Manchester City. Het werd 3-0 voor de bezoekers dankzij twee treffers van Edin Džeko en een doelpunt van Yaya Touré. Manchester United heeft bovendien wat goed te maken tegen Manchester City. De laatste overwinning op Old Trafford tegen Manchester City dateert van 12 februari 2011. Manchester United kwam op voorsprong dankzij een doelpunt van Nani. David Silva zorgde voor de gelijkmaker, maar Wayne Rooney bracht Manchester United met een schitterende omhaal de overwinning. Vorig seizoen werd het 3-0 voor Manchester City en in het seizoen 2010/2011 werd het 2-1 voor Manchester United. Tussendoor won Manchester City nog met 2-1 en 6-1 op Old Trafford. Van Gaal zal dus gebrand zijn op een overwinning.