12.04.2015 16:19

Van Gaal start met Blind tegen Manchester City

Daley Blind heeft tijdens het competitieduel Manchester United - Everton de bal. (05-10-2014)
Daley Blind heeft tijdens het competitieduel Manchester United - Everton de bal. (05-10-2014)

Daley Blind start zondagmiddag in de basis tijdens de Manchester derby. De Nederlander start net als vorige week tegen Aston Villa (3-1 overwinning, red.) als linksback in de ploeg van manager Louis van Gaal.

In vergelijking tot het duel met Aston Villa heeft Van Gaal maar één wijziging doorgevoerd. Marcos Rojo begint op de bank. Chris Smalling neemt zijn plek over. Radamel Falcao en Ángel Di María zitten daardoor nog altijd op de reservebank. Robin van Persie is er nog niet bij. De aanvaller gaf onlangs aan graag zijn rentree te maken tijdens de Manchester derby, maar de voormalig speler van Feyenoord en Arsenal zit niet bij de selectie.

Manchester City verloor afgelopen weekend van Crystal Palace (2-1, red.), waardoor manager Manuel Pellegrini heeft besloten een tweetal wijzigingen door te voeren. Bacary Sagna en Edin Džeko hadden tegen Crystal Palace nog een basisplaats, maar zullen tegen Manchester United niet aan de aftrap verschijnen. Sagna zit zelfs niet bij de selectie. Pellegrini heeft de voorkeur gegeven aan Pablo Zabaleta en James Milner.

De wedstrijd is LIVE te volgen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner