12.04.2015 12:16

Blind maakt zich op voor een fysieke strijd

Yaya Touré gaat er vandoor met Daley Blind in de achtervolging tijdens de Manchester derby in de Premier League. (02-11-14)
Yaya Touré gaat er vandoor met Daley Blind in de achtervolging tijdens de Manchester derby in de Premier League. (02-11-14)

Daley Blind maakte als speler van Manchester United de eerste ontmoeting met rivaal Manchester City in dit seizoen volledig mee. Het viel de Nederlandse middenvelder vooral op hoeveel fysieke kracht er kan kijken bij de derby van Manchester.

"Mijn grootste herinnering in mijn eerste derby was dat ik een van onze spelers aan de bal zag op het middenveld, toen een speler van Manchester City opeens in kwam vliegen", vertelt de van Ajax overgekomen voetballer aan The Mirror. "Hij kwam los van de grond met gestrekt been en het was alleen omdat mijn teamgenoot opsprong dat hij niet ernstig geblesseerd raakte."

"Ik stond vlak bij die tackle. Ik draaide me om naar de scheidsrechter en schreeuwde dat dit krankzinnig was, maar de scheidsrechter knipperde niet eens met zijn ogen. Op dat moment realiseerde ik me waar deze derby om ging en wat Engels voetbal is."

Blind heeft zichzelf inmiddels aangepast aan de speelstijl. "Tackles zoals deze zijn toegestaan hier, dus moet je in deze stijl spelen. Een paar maanden later is het voor mij normaal om ook zo te tackelen." Manchester United en Manchester City staan zaterdagmiddag om 17.00 tegenover elkaar op Old Trafford. De eerdere ontmoeting, met die harde tackle die Blind zag, werd door City met 1-0 gewonnen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner