11.04.2015 14:02

Van Gaal prikkelt rivaal City met uitspraak

Coach Louis van Gaal van Manchester United heeft in de aanloop naar de immer beladen derby tegen stadgenoot Manchester City een opvallende uitspraak gedaan. Hij liet weten dat hij meer vrees had voor de wedstrijd van vorige week tegen Aston Villa (3-1 winst) dan voor de topper zondag op Old Trafford.

"Voor dit duel zal iedere speler gemotiveerd zijn. Iedereen bij ons wil winnen van City", gaf de oud-bondscoach van het Nederlands elftal te kennen. Van Gaal zei ook dat hij niet verwacht dat Manchester City even defensief zal voetballen als Aston Villa.

"We zullen dus heel geconcentreerd moeten spelen, zeker ook in de achterhoede. Want een lange bal is heel moeilijk te verdedigen. Maar ik denk niet dat City de lange trap veel zal hanteren. Ook daarom heb ik minder vrees voor de komende tegenstander."

Manchester United verloor in de uitwedstrijd in november met 1-0 van de grote rivaal. De ploeg van Van Gaal won de laatste vijf competitieduels en heeft mede daardoor als nummer drie nu één punt voorsprong op City.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner