13.04.2015 11:15

Van Gaal is de koning van Engelse topduels

Manager Louis van Gaal van Manchester United heeft het naar z'n zin in het duel met West Bromwich Albion. (20-10-2014)
Manager Louis van Gaal van Manchester United heeft het naar z'n zin in het duel met West Bromwich Albion. (20-10-2014)

Louis van Gaal startte erg slecht met Manchester United, maar ondertussen heeft hij ze weer helemaal op de rit. Zondagmiddag won het met 4-2 van Manchester City en dat is geen toeval. 

Louis van Gaal is namelijk de koning van Engeland als het gaat om het winnen van topduels. De trainer van Manchester United heeft de meeste punten vergaard tegen de top-zes van de Premier League. Het speelde tot nu toe acht duels en daarin behaalde het maar liefst zestien punten. Dat is een stuk hoger dan bijvoorbeeld Chelsea. Zij behaalden slechts twaalf punten in de toppers, daar had het negen punten voor nodig. 

Als Van Gaal wordt vergeleken met zijn voorganger David Moyes dan doet hij het helemaal goed. De Schotse trainer wist van de twaalf duels tegen de top-zes ploegen slechts zes punten te behalen. Een hele matige score. 

Lange tijd leek het erop dat Van Gaal en Manchester United geen goede combinatie zou worden. De Nederlandse trainer kreeg de ploeg niet aan de praat. Sinds de winterstop is de inhaalrace gestart. Meedoen om het kampioenschap zit er niet meer in, maar Manchester United staat ondertussen wel weer op een derde plaats achter Arsenal. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner