12.04.2015 20:32

Van Gaal tevreden: "Een fantastisch resultaat"

Louis van Gaal verpulverde zondagmiddag met Manchester United de aartsrivaal Manchester City. Het werd 4-2 op Old Trafford, waardoor de ploeg de derde plek stevig in handen heeft. De Nederlandse oefenmeester stak zijn blijdschap niet onder stoelen of banken.

"We staan nu vier punten voor op de vierde plek. Dit is een fantastisch resultaat", vertelde de Nederlander op de persconferentie na de wedstrijd. De derde plek in Engeland betekent aan het einde van het seizoen een rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase van de Champions League.

Door de overwinning op de rivaal kan Van Gaal niet meer stuk bij de cultuurclub. "Ik heb gezien wat deze zege betekent voor de fans. Ze staan altijd achter ons, ook als het niet zo goed gaat." Van Gaal zag zijn ploeg overigens matig starten tegen City. "We begonnen heel slecht en waren niet het United van de laatste weken. Op één of andere manier was de ploeg heel nerveus. Ik weet niet hoe dat kan."

"Na de 1-1 kregen we meer vertrouwen. We begonnen de ruimte te gebruiken. In de tweede helft speelden we veel beter dan in de eerste helft." Van Gaal speelt in het seizoen nog tegen Chelsea, Everton, West Bromwich Albion, Crystal Palace, Arsenal en Hull City.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner