0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Calvin Verdonk 45. / Schot met links
0 : 2 Torinfos in de Ticker Dani van der Moot 68. / Kopbal

80'
In de tweede helft maken de talenten uit Nederland het verschil. Verdonk knalde vlak na rust raak vanaf dertig meter, terwijl Van der Moot met zijn eerste balcontact de 0-2 achter Howes kopte. Nederland gaat door naar de halve finale en komt daarin waarschijnlijk uit tegen Schotland.
80'
80'
Er komen maar liefst vier minuten blessuretijd bij. Er is natuurlijk veel gewisseld en ook gedronken.
77'
Het is dus even afwachten wat er in groep B gebeurt, maar het lijkt erop dat Oranje tegen Schotland speelt in de halve finale.
74'
Wissel in bij Nederland -> Rick van der Meer
74'
Wissel uit bij Nederland -> Hidde ter Avest
73'
Wat een belangrijke treffer zeg. Ook de verdediging van Oranje oogt erg solide. Verwonderlijk, omdat de ploeg in de eerste twee wedstrijden maar liefst vier doelpunten tegen kreeg.
69'
Wissel in bij Engeland -> Taylor Moore
69'
Wissel uit bij Engeland -> Demetri Mitchell
68'
Doelpunt voor Nederland, 0:2 door Dani van der Moot
Wat een gouden wissel! Dani van der Moot heeft de bal nog niet aangeraakt, maar bij zijn eerste balcontact is het raak. Een korte corner komt uiteindelijk terecht bij de eerste paal, waar de invaller helemaal vrij staat. Zijn kopbal in de rechterhoek is goalie Sam Howes te machtig.
67'
Wissel in bij Nederland -> Marlon Slabbekoorn
67'
Wissel uit bij Nederland -> Kenneth Paal
67'
Wissel in bij Nederland -> Dani van der Moot
67'
Wissel uit bij Nederland -> Segun Owobowale
66'
De aanname van Schuurman is niet goed, anders staat het zo 0-2!
De middenvelder heeft veel diepgang in zijn spel en komt vlak bij de zestien uit, maar de diepe bal kan hij niet goed aannemen.
63'
Twee keer veertig minuten en dus is het nu nog maar twintig minuten voetbal in de tweede helft. Kan Oranje de voorsprong vasthouden?
60'
We gaan weer wat drinken in Malta. Oranje onder 17 dus op een 0-1 voorsprong na een afstandsschot van Verdonk.
59'
Wissel in bij Engeland -> Patrick Roberts
59'
Wissel uit bij Engeland -> Callum Cooke
57'
Oranje dringt meer en meer aan. Er werd gevreesd voor Armstrong, maar vooralsnog is de nummer 9 van Engeland onzichtbaar. Een 0-2 voor Nederland zou de wedstrijd in het slot gooien.
54'
Gele kaart voor Jonjoe Kenny (Engeland)
Eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Jonjoe Kenny. De verdediger haalt aan de linkerkant Ould-Chikh neer.
53'
Daar wil Nouri het te mooi doen! Nederland breekt uit en de bal komt op rechts bij de Ajacied. Hij mag af op de Engelse goalie, maar besluit het met een leep stiftje te proberen. Tevergeefs, want de bal gaat over.
52'
Het is mooi om te zien hoe elke speler, van aanvaller tot buitenspeler, meehelpt bij het verdedigen van een vrije trap van Engeland. Als deze voorsprong wordt vastgehouden ontloopt Nederland de nummer 1 uit poule B. Dit lijkt Portugal te worden.
49'
Wat een geweldige streep van Verdonk, die nu op twee doelpunten staat dit toernooi. Eerder scoorde hij uit een penalty.
47'
De bondscoach van Engeland grijpt meteen in en zet sterspeler Armstrong in het veld. Hij vervangt Sims, die de enige echte kans van Engeland kreeg.
47'
Wissel in bij Engeland -> Adam Armstrong
47'
Wissel uit bij Engeland -> Josh Sims
45'
Doelpunt voor Nederland, 0:1 door Calvin Verdonk
Wat een geweldige goal van Calvin Verdonk!! De centrale verdediger van Feyenoord komt met de bal aan de voet richting het doel van Engeland, maar besluit van een afstand van dertig meter uit te halen. Verdonk raakt de bal perfect en met een vreemde curve belandt de bal zelfs in de kruising: 0-1!
41'
40'
Het is moeilijk om te zeggen wie nou beter was. De echte kansen kwamen van Nederlandse bodem, maar Engeland leek op het gebied van balbezit grote delen te domineren. De grootste kans ontstond misschien wel in de eerste minuut, toen Owobowale een bal van dichtbij over volleerde. Engeland was via Sims dichtbij, maar ook de Engelse aanvaller schoot over.
40'
39'
We gaan richting de rust. B-junioren spelen veertig minuten, maar er komen vanwege de drinkpauze twee minuten bij.
38'
Weer attent gekeept van Van Osch. Van de Beek verliest de bal op het middenveld en meteen probeert men Isaiah Brown in stelling te brengen. Een diepe bal, maar daar komt de Nederlandse goalie weer om de bal weg te werken.
35'
Oranje meldt zich weer voor de goal. Bilal Ould-Chikh komt via rechts naar binnen, net zoals Arjen Robben dat moet doen in Brazilië. Hij komt schuin voor de goal uit en schiet, maar de bal eindigt rechts naast de paal, ver naast.
34'
Toch knap. Van Osch neemt eigenlijk een verkeerde beslissing door te willen opbouwen, maar via Hidde ter Avest en de gehele rechterkant blijft Oranje in balbezit.
31'
Eerste echte kans voor Engeland! Josh Sims krijgt de bal net buiten de zestien en de aanvaller van de Engelse talenten zoekt de linkerbovenhoek. Van Osch kan de bal echter laten gaan, want de inzet gaat over.
30'
Een klein beetje paniek in de zestien van Oranje. Een corner wordt niet goed weggewerkt en de Engelsen mogen twee doelpogingen wagen. In beide gevallen staat of ligt er een Nederlander voor de bal.
29'
De strijd op het middenveld is erg belangrijk in deze wedstrijd. De kansen ontstaan als één van de middenvelders een persoonlijk duel wint en de bal vrijstaand naar voren kan brengen.
26'
Goed opgelet door Yannick van Osch! De goalie voorkomt met alert keeperswerk dat de Engelsen een counter kunnen afronden. Een diepe bal belandt achter de verdediging, maar de goalie durft van zijn lijn te komen.
25'
Prima actie van Owobowale! Op de rechterkant passeert hij een tegenstanderer en op de achterlijn probeert hij een tegenstander te zoeken. De keeper passeert hij, maar er staat nog een verdediger om de bal uit de doelmond te koppen.
23'
Daar gaan we weer. Het handige van zo'n drinkpauze is dat de bondscoaches wat extra informatie kunnen doorgeven. Misschien zien we een verandering van tactiek verschijnen.
21'
Drinkpauze. Het is erg warm in Malta en daarom staat de leiding van het toernooi de scheidsrechter toe om een drinkpauze in te lassen.
20'
Engeland tikt rustig rond op zoek naar een opening. Het middenveld van Nederland is erg sterk met Jari Schuurman, Nouri van Donny van de Beek.
17'
Oranje begon beter aan deze wedstrijd, maar inmiddels is het Engeland met meer initiatief. Alleen Oranje kreeg al vroeg in de wedstrijd een kans, maar er is nog niet gescoord.
14'
De aanvoerders van vandaag zijn Ryan Ledson (Engeland) en Keziah Veendorp (Nederland). Twee lange en sterke verdedigers die een grote toekomst wordt toegeschreven.
12'
Overigens zetten de landen niet alles op alles om eerste te worden in de groep. Bij Oranje wordt Steven Bergwijn, in de vorige wedstrijd goed voor twee doelpunten, aan de kant gehouden. Bij Engeland krijgen Dominic Solanke en Adam Armstrong rust.
9'
In de andere groep voetballen de talenten uit Portugal, Schotland, Duitsland en Zwitserland tegen elkaar. Portugal is al door naar de volgende ronde, terwijl de andere landen nog kans maken.
7'
Zowel Engeland als Nederland won de eerste twee groepswedstrijden. Turkije en Malta werden opzij gezet, waardoor die landen kansloos zijn voor een plek in de halve finale.