06.08.2015 11:19

VVV-Venlo doet zaken op de transfermarkt

Torino Hunte baalt ontzettend tijdens het duel in de play-offs tussen FC Volendam en FC Eindhoven. (22-05-2015)
Torino Hunte baalt ontzettend tijdens het duel in de play-offs tussen FC Volendam en FC Eindhoven. (22-05-2015)

VVV-Venlo heeft zaken gedaan op de transfermarkt. De Limburgers hebben Torino Hunte aangetrokken, terwijl Pim Balkestein vertrekt uit Venlo. De verdediger verkast naar Duitsland.

Hunte heeft in Venlo een contract getekend voor twee seizoenen met een optie voor een extra jaar. De aanvaller komt transfervrij over van FC Eindhoven, waar zijn contract onlangs afliep. Hunte hield zijn conditie op peil bij Jong SC Cambuur. "Torino is een snelle balvaardige vleugelspeler die zowel aan de linker- als rechterkant uit de voeten kan en zelfs in de spits", aldus VVV-trainer Maurice Steijn op de clubsite van de Limburgers. "Met hem hebben we de extra versterking voorin waar we op hoopten. Hij is fit en speelklaar dus hij kan meteen instromen."

Ook Hunte is blij met zijn contract bij VVV. "Ik ben blij dat de club en ik er snel uit zijn gekomen. Ik heb een kans gekregen bij SC Cambuur en daar ben ik ze dankbaar voor, maar toen kwam VVV-Venlo op mijn pad en heb ik daar voor gekozen."

Venlo maakt daarnaast ook het vertrek van Balkestein wereldkundig. De lange verdediger heeft een contract getekend bij het Duitse SV 07 Elversberg. Die club speelt in de Duitse Regionalliga Südwest, het vierde niveau van Duitsland. De verdediger speelde het afgelopen seizoen 24 competitieduels namens VVV, maar begon slechts zeven keer in de basis.  

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner