20.08.2015 14:26

Definitief: FC Twente verhuurt Ebecilio

FC Twente-middenvelder Kyle Ebecilio in actie tijdens het competitieduel met Vitesse. (07-12-2014).
FC Twente-middenvelder Kyle Ebecilio in actie tijdens het competitieduel met Vitesse. (07-12-2014).

Kyle Ebecilio speelt dit seizoen niet in de Eredivisie. De middenvelder wordt door zijn werkgever FC Twente voor een jaar verhuurd aan Nottingham Forrest uit Engeland.

De 21-jarige speler heeft donderdag zijn handtekening gezet onder de huurovereenkomst, meldt zijn management P4P International. FC Twente wilde meewerken aan een verhuur, omdat Ebecilio bij trainer Alfred Schreuder uit de gratie is geraakt. Verschillende clubs, waaronder Derby County en Queens Park Rangers hengelden naar de diensten van de middenvelder.

Nottingham Forrest bleek het meest slagvaardig. Ebecilio hoopt in de Championship, het een na hoogste niveau in Engeland, meer speelminuten te maken dan bij FC Twente. Na dit seizoen keert hij in principe weer terug bij FC Twente, want in Enschede heeft hij een contract tot medio 2017.

Ebecilio is niet de eerste Nederlander bij Notthingham Forrest, ook Hans van Breukelen, Pierre van Hooijdonk, John Metgod, Bryan Roy, Dorus de Vries en Lars Veldwijk hebben een verleden bij de club.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner