07.01.2016 20:06

Lachman gaat op huurbasis naar SC Cambuur

Darryl Lachman (l.) en Bartholomew Ogbeche (r.) duelleren tijdens het competitieduel FC Twente - SC Cambuur. (31-01-2015)
Darryl Lachman (l.) en Bartholomew Ogbeche (r.) duelleren tijdens het competitieduel FC Twente - SC Cambuur. (31-01-2015)

Na ruim zes maanden en nul wedstrijden is Darryl Lachman weer teruggekeerd naar Nederland. SC Cambuur huurt de verdediger voor het resterende deel van het seizoen van het Engelse Sheffield Wednesday. De mandekker staat sinds afgelopen zomer onder contract bij de club uit de Championship, maar speelde nog geen minuut.

SC Cambuur was op zoek naar een rechtsbenige verdediger en heeft dit gevonden in de vorm van Lachman, die op 79 wedstrijden in de Eredivisie staat.  "Darryl voldoet perfect aan dit profiel en wij zijn als club dan ook heel blij dat het gelukt is om hem naar Leeuwarden te halen", stelt technisch directeur Henry van der Vegt op de clubwebsite van SC Cambuur.

De komst van Lachman naar Leeuwarden kan gerust opmerkelijk worden genoemd, omdat een week geleden Van der Vegt nog aangaf dat het een heel moeilijk verhaal werd om de verdediger binnen te hengelen. "Dat gaat inderdaad om financiën. Zijn werkgever lijkt geen water bij de wijn te willen doen", stelde de beleidsbepaler van SC Cambuur toen. Nu is het dus alsnog gelukt om Lachman voor dit seizoen te huren. In Engeland beschikt de in Amsterdam geboren voetballer op een contract tot medio 2017.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner