18.01.2016 19:40

FC Dordrecht verrast met komst van Bunjaku

In een flits heeft FC Dordrecht een nieuwe speler gepresenteerd. Vlak voor de wedstrijd tegen FC Emmen werd melding gemaakt van de komst van Alban Bunjaku, die in het Jupiler League-duel meteen op de bank plaats mag nemen. Bunjaku komt over vanuit het beloftenelftal van Derby County. Daarvoor was de voetballer uit Kosovo actief in meerdere jeugdopleidingen.

Zo stond hij kort onder contract bij Arsenal, maar zocht hij vervolgens zijn heil bij het tweede elftal van Sevilla. Ook dit werd geen succes, waarna hij naar Slavia Praag trok. Ook in Tsjechië belandde Bunjaku in het tweede elftal, waarna hij in 2014 naar Engeland vertrok om te spelen voor Derby County. 

Zelfs bij de club uit Championship lukte het Bunjaku niet om door te dringen in het eerste elftal. De aanvallende middenvelder zat op papier bij de eerste selectie, maar maakte nooit onderdeel uit van de wedstrijdselectie. Bij het u21-elftal van de club speelde hij wel twaalf competitiewedstrijden.

Bij FC Dordrecht maakt de 21-jarig Bunjaku dus zijn debuut bij een eerste elftal. De middenvelder komt op amateurbasis over vanuit Engeland en heeft een contract tot aan het einde van dit seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner