28.01.2016 20:38

FC Twente haalt met Thesker oude bekende

Stefan Thesker versterkt per direct de selectie van FC Twente. De Duitse verdediger komt op huurbasis over van SpVgg Greuther Fürth, dat op het tweede voetbalniveau van Duitsland speelt. FC Twente heeft een optie tot koop op de mandekker, die in de jeugdopleiding van FC Twente speelde, maar nooit speelminuten kreeg bij het eerste elftal.

De Tukkers haalden Thesker in 2005 naar Nederland, daarvoor speelde de Duitser in de befaamde jeugdopleiding van Schalke 04. In 2011 sloot de verdediger aan bij Jong FC Twente, maar omdat hij toe was aan speeltijd op een hoger niveau, werd hij verhuurd aan Fortuna Sittard. In dienst van de Limburgers kwam Thesker tot vijftien duels in de Jupiler League, maar ook na een succesvolle verhuurperiode kreeg hij geen speeltijd bij FC Twente, waarna 1899 Hoffenheim hem aan het begin van 2012 overnam.

Sindsdien speelde de 1,94 meter lange verdediger ruim vijftig wedstrijden in Duitsland, waarvan acht in de Bundesliga en twintig in de 2. Bundesliga. De verdediger heeft bij SpVgg Greuther Fürth nog een contract tot medio 2017, maar FC Twente kan besluiten om de Duitser aan het einde van dit seizoen definitief vast te leggen voor een vastgesteld bedrag. Het is niet duidelijk hoe hoog dit bedrag ligt. Voor FC Twente is Thesker de tweede winteraanwinst, na Zakaria el Azzouzi.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner