28.06.2016 09:39

VVV versterkt zich met Duitse mandekker

Nils Röseler heeft balbezit tijdens het competitieduel Chemnitzer FC - Energie Cottbus (24-03-2016).
Nils Röseler heeft balbezit tijdens het competitieduel Chemnitzer FC - Energie Cottbus (24-03-2016).

Nils Röseler keert terug op de Nederlandse velden. De Duitse verdediger heeft een contract voor twee seizoenen bij VVV-Venlo getekend. De Limburgse club heeft tevens een optie in het contract opgenomen voor nog een extra jaar.

Röseler komt over van Chemnitzer FC, dat het afgelopen seizoen actief was in de 3. Bundesliga. De Duitser doorliep de jeugdopleiding van FC Twente en speelde het seizoen 2012/2013 al op huurbasis voor VVV. Röseler wist in Nederland nimmer definitief door te breken, maar gaat het nu opnieuw proberen.

"Ik ben blij om terug te zijn, want ik heb hier een hele fijne tijd gehad", aldus de Duitsers op de clubsite van de Limburgers. "Het was, ondanks de degradatie in dat seizoen, een heel leerzaam jaar voor mij. In die tijd heb ik de mensen en de club goed leren kennen en dat goede gevoel was er meteen weer toen ik hier binnen kwam en tijdens de gesprekken de afgelopen tijd. Ik heb VVV-Venlo niet uit het oog verloren en ik ga er alles aan doen om met de club te promoveren."

VVV-trainer Maurice Steijn is blij met de komst van de Duitser. "Röseler is een sterke verdediger met een goede mentaliteit. Ondanks zijn 24 jaar heeft hij al een schat aan ervaring en hebben we veel vertrouwen in hem. Dat blijkt ook uit het feit dat we hem een contract voor twee seizoenen met een optie voor een extra seizoen hebben aangeboden", aldus Steijn.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner