24.08.2016 21:29

Newcastle heeft opvolger Janmaat al binnen

DeAndre Yedlin baalt van een gemiste kans. De vleugelverdediger speelt met de Verenigde Staten op de Copa América tegen Colombia. (26-06-2016)
DeAndre Yedlin baalt van een gemiste kans. De vleugelverdediger speelt met de Verenigde Staten op de Copa América tegen Colombia. (26-06-2016)

Newcastle United heeft snel gehandeld op de transfermarkt. De club raakte woensdag Daryl Janmaat kwijt aan Watford en heeft DeAndre Yedlin als zijn opvolger binnengehaald. De Amerikaanse vleugelverdediger komt over van Tottenham Hotspur.

Newcastle, dat dit seizoen uitkomt in het Championship, heeft Yedlin voor vijf jaar vast weten te leggen. De 23-jarige rechtsback maakte in december 2014 de overstap van het Amerikaanse Seattle Sounders naar Tottenham Hotspur, maar wist nooit een basisplaats te veroveren op White Heart Lane.

De international van de Verenigde Staten werd afgelopen seizoen al verhuurd aan Sunderland en kwam daar tot 23 wedstrijden in de Premier League. Newcastle United heeft Yedlin definitief overgenomen. Over een transfersom is niets bekendgemaakt.

Newcastle United ontving woensdag wel een transfersom voor Janmaat, die naar verluidt acht miljoen heeft opgebracht. De Nederlandse vleugelverdediger rondde woensdagmiddag zijn transfer naar Watford af en speelt daarmee ook dit seizoen weer in de Premier League. Janmaat tekende een contract voor vier seizoenen bij zijn nieuwe werkgever.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner