31.08.2016 23:59

Emnes op huurbasis naar Blackburn Rovers

Marvin Emnes bekijkt zijn opties tijdens Stoke City - Swansea City. (19-10-2014)
Marvin Emnes bekijkt zijn opties tijdens Stoke City - Swansea City. (19-10-2014)

Marvin Emnes vertrekt op huurbasis naar Blackburn Rovers. De 28-jarige aanvaller wordt tot januari 2017 uitgeleend door Swansea City, waar hij geen uitzicht meer had op speelminuten.

Emnes was al een tijdje op zoek naar een andere club, maar Swansea weigerde medewerking te verlenen aan een vertrek van een vleugelaanvaller. Op de laatste dag van de transfermarkt maakt Emnes alsnog de tijdelijke overstap naar Blackburn Rovers, dat uitkomt in het Championship. Na vijf speelronden staat de club stijf onderaan in de op één na hoogste voetbaldivisie in Engeland. De ploeg van trainer Owen Coyle pakte slechts één punt en wist maar vier doelpunten te maken.

Met de komst van Emnes hoopt de oefenmeester het scorend vermogen van zijn ploeg te hebben versterkt. De geboren Rotterdammer is met Blackburn Rovers alweer toe aan zijn derde Engelse club. In 2008 maakte de tweebenige Emnes de overstap van Sparta Rotterdam naar Middlesbrough FC. Afgelopen seizoen speelde de aanvaller voor Swansea zeventien wedstrijden in de Premier League, waarin hij geen doelpunten wist te maken. Het contract van Emnes met de club uit Wales loopt nog door tot de zomer van 2017.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner