1 : 0 Torinfos in de Ticker Dani Gómez 5. / Schot met rechts  (Achraf Hakimi)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Noa Lang 66. / Schot met rechts  (Justin Kluivert)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Álex Martín 78. / Penalty

90'
Het Europese avontuur van Ajax is voorbij. De Amsterdammers kwamen een aantal keer heel goed weg, met onder meer een bal op de lat. Toch kwam uit het niets de gelijkmaker, en hoe. Noa Lang maakte een wereldgoal op aangeven van Kluivert. Met een karatetrap schoot hij de bal in de kruising en Ajax ging meteen op jacht naar meer. Aan de andere kant viel echter het doelpunt. De Wit sloeg de bal zomaar weg in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Ajax kwam de klap niet meer te boven, waardoor Real Madrid doorstroomt naar de halve finale tegen Benfica.
90'
90'
De ábsolute slotfase is aangebroken. Nog twee minuten te spelen.
90'
Hier had De Wit best een penalty mogen krijgen! Doelman Ramos zit er weer naast en slaat de middenvelder vol in het gezicht. Niks aan de hand volgens de arbitrage.
88'
Opeens ligt er een Madrileen op de grond, terwijl Ajax flink druk zet. Dit kost veel tijd en de Amsterdammers moeten nu weer gaan opbouwen vanaf de keeper.
86'
Ramos is absoluut geen zekerheid in het doel! Hij zit er flink naast, maar De Wit kopt op het dak van het doel.
85'
Slotoffensief van Ajax! Nog vijf minuten!
84'
Wissel in bij AFC Ajax -> Daishawn Redan
84'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Noa Lang
83'
Gele kaart voor Federico Valverde (Real Madrid)
Valverde houdt Eiting vast om een kansrijke aanval eruit te halen en krijgt geel.
82'
Bakboord haalt een kansrijke counter eruit! De tijd dringt voor Ajax, dat moet oppassen voor de counters.
79'
Wissel in bij AFC Ajax -> Ché Nunnely
79'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Anderson López
78'
Doelpunt voor Real Madrid, 2:1 door Álex
Wat een black-out bij De Wit! Totaal onnodig slaat hij de bal weg en het cadeautje wordt uitgepakt door Álex. Nog ruim tien minuten heeft Ajax om de achterstand om te buigen.
77'
Gele kaart voor Dani de Wit (AFC Ajax)
De Wit wat doe je nou?! Hij slaat de bal weg en de bal gaat op de stip.
75'
Bakker stuit op doelman Ramos! Opeens krijgt de doelman het heel erg druk. Prachtige individuele actie van Bakker en zijn schot kan zomaar binnenvliegen.
73'
Gele kaart voor Justin Kluivert (AFC Ajax)
73'
Ajax krijgt een enorme boost van de onverwachte gelijkmaker. Statistisch gezien met Sierhuis straks toeslaan, die tot nu toe elke wedstrijd scoorde.
72'
Schot van Kluivert op de vuisten van Ramos! Ajax lijkt opeens op weg naar een verrassing.
68'
Wissel in bij Real Madrid -> Mink Peeters
68'
Wissel uit bij Real Madrid -> Óscar
66'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:1 door Noa Lang
Uit het niets de gelijkmaker! Een absolute wereldgoal van Lang! De vrije trap van Kluivert wordt met een ongenadig harde karatetrap in de kruising geknald door de middenvelder. Na de miraculeuze ontsnapping nu een miraculeus doelpunt!
64'
Wissel in bij AFC Ajax -> Navajo Bakboord
64'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Deyovaisio Zeefuik
64'
Kopkans Sierhuis! Helemaal vrij kopt de spits naast. Deze bal moet toch op z'n minst tussen de palen!
63'
Ongekende ontsnapping van Ajax!
Kemper gaat in de fout en vervolgens is Real Madrid weg. Alberto schiet op de onderkant van de lat en vervolgens gooit Bakker zich voor de rebound. Ajax leeft nog.
61'
De bal valt goed voor Eiting uit de tweede lijn, maar Álex gooit zichzelf erover. Prima schietkans levert weer geen kans op. Ajax krijgt zo toch mogelijkheden, maar geen kansen.
58'
Gele kaart voor Fran García (Real Madrid)
57'
Van Bladeren houdt Ajax in de wedstrijd!
Prachtige aanval van Real Madrid eindigt bij Gómez, die van dichtbij inschiet. Van Bladeren reageert heel alert en houdt de bal uit het doel.
54'
Eerste schot van de tweede helft is voor Real Madrid. Hakimi schiet alleen ruim naast.
53'
De ambities van Ajax zijn duidelijk: de mouwen worden opgestroopt!
52'
Wissel in bij Real Madrid -> Seoane
52'
Wissel uit bij Real Madrid -> Cobo
50'
Ajax begint de tweede helft veel beter dan hoe het de eerste helft begon. De ploeg is fel en toont drang naar voren.
46'
Ajax heeft nog driekwartier om de achterstand om te buigen en een plaats in de halve finale te bemachtigen!
46'
45'
Ajax werd overlopen in de openingsfase door de leeftijdsgenoten van Real Madrid. Diaz en Gómez kwamen al alleen op Van Bladeren af, maar even later was het alsnog raak. Gómez stond helemaal vrij in de zestien en schoot raak. Ajax moest mee in het hoge tempo van de Madrilenen en schakelde een tandje bij. Wat volgde waren goede mogelijkheden, maar weinig echte kansen. Aan de andere kant van Diaz dicht bij de 2-0, maar zijn treffer ging rakelings naast. Het kan alle kanten op in de tweede helft!
45'
45'
Volgende kans voor Ajax! Weer de voorzet van Kluivert en Sierhuis komt aangegleden, maar hij komt twee tenen te kort om binnen te tikken.
42'
Gele kaart voor Carel Eiting (AFC Ajax)
Eiting vergrijpt zich aan Diaz en krijgt terecht geel. Counter eruit gehaald, maar de middenvelder moet de rest van de wedstrijd oppassen.
39'
Wat een kans voor Ajax! Sierhuis ontsnapt en wil de bal afgeven op Kluivert, maar hij schuift de bal in de voeten van de enige verdediger.
37'
Grote kopkans voor Zeefuik! Uit een hoekschop van Kluivert staat Zeefuik helemaal vrij, maar hij kopt de bal over.
36'
Boy Kemper verdedigt goed op Gómez, maar weer steekt Real Madrid te makkelijk over na korte combinaties.
33'
Gele kaart voor Deyovaisio Zeefuik (AFC Ajax)
Eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Zeefuik. Hij is te laat op Gómez, maar krijgt vooral geel door de harde schreeuw van de Spanjaard. Een mogelijke halve finale gaat nu aan Zeefuik voorbij door een schorsing.
30'
Ajax ontsnapt! Mitchell Bakker schat een lange bal niet goed in, waarna Diaz overneemt. Hij dribbelt naar binnen en schiet rakelings naast.
28'
Ternauwernood verdedigt door Zeefuik! Het verwijt op zijn doelman is hoorbaar: "Je moet komen, man." Steekpass was net te hard en de rechtsback ruimt op.
26'
Ajax blijft slordig. Teveel ballen zijn te hoog, te scherp, te diep of gaan over de zijlijn. Toch speelt Ajax meer op de helft van de tegenstander en neemt het vertrouwen toe.
24'
Het spel gaat wat meer gelijk op. Ajax is weer bij zinnen, terwijl de storm van Real Madrid is gaan liggen.
22'
Geen gekke actie van Kluivert! Zijn voorzet is net te scherp voor Sierhuis. Eindelijk sticht Ajax op eigen kracht gevaar.
20'
Ajax wordt scheel getikt in de kleine ruimte. Het veld ligt open voor Federico Valverde, maar hij haalt de snelheid zelf uit de aanval om het balbezit te houden.
16'
Ajax probeert weer wat rustiger aan de bal te worden. De ploeg oogt kwetsbaar op het moment dat de Madrilenen aandringen, die veel sterker zijn in de openingsfase.
11'
Ajax probeert het spel te temporiseren. De Amsterdammers laten de bal wat makkelijk rondgaan, terwijl Justin Kluivert bijna Kaj Sierhuis met een lange bal voor de keeper zet.
9'
Ajax kraakt aan alle kanten bij de razendsnelle uitbraken van de Spanjaarden. Werk aan de winkel voor Aron Winter, die zijn ploeg in de eerste tien minuten ziet worden overlopen.
6'
Real Madrid zit er bovenop, terwijl Ajax enorm aan het klungelen is.
5'
Doelpunt voor Real Madrid, 1:0 door Dani Gómez
Geen beste start van Ajax. Gómez staat helemaal vrij op een voorzet van Hakimi. De spits kan zelfs nog aannemen in het strafschopgebied en laat Van Bladeren kansloos.
3'
En ook Ajax dicht bij de voorsprong! Doelman Mohamet Ramos zit er helemaal naast op een terugspeelbal, maar glijdt de bal op de lijn weg.
2'
Ajax ontsnapt!
In de kluts komen Sergio Diaz en Dani Gómez op doelman Stan van Bladeren af, maar de doelman brengt goed redding.
1'
Complimenten voor het veld ook. Er ligt een biljartlaken in het Estadio Alfredo Di Stéfano.
1'
De spelers komen het veld op! Het is prachtig weer in Madrid: een graad of twintig met een lentezonnetje.
Aron Winter heeft een basisplaats ingeruimd voor Justin Kluivert en Carel Eiting. Beide spelers debuteerden al in het eerste, maar moeten de talenten op weg helpen tegen de leeftijdsgenoten van Real Madrid. Naast Kluivert en Eiting, die de aanvoerdersband zal dragen, is ook Deyovaisio Zeefuik naar Ajax Onder 19 gehaald. De verdediger speelt doorgaans zijn wedstrijden voor Jong Ajax, maar werd wel telkens voor de Youth League opgeroepen. Matthijs de Ligt is met het eerste elftal in Kopenhagen en zijn plaats in de defensie wordt overgenomen door Boy Kemper. Voorin moet Kaj Sierhuis, de topscorer van de Youth League, voor de doelpunten zorgen.

Guti, trainer van Real Madrid O19, doet in de thuiswedstrijd geen beroep op de Nederlander Mink Peeters. De middenvelder maakte in 2014 de overstap van Amsterdam naar Madrid, maar zal zijn voormalige ploeggenoten niet bij de aftrap tegenkomen. In de achtste finales speelde Peeters nog een cruciale rol door twee doelpunten voor zijn rekening te nemen tegen AS Monaco (4-3).
In de kwartfinale van de Youth League staat de topper tussen Real Madrid en Ajax op het programma. De A1's van beide clubs, de Onder 19 afdeling, nemen het in Madrid tegen elkaar op. Mijn naam is Pim Westenberg en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd, die om 16.00 uur begint.

Ajax met Justin Kluivert
Voor deze kwartfinale heeft trainer Aron Winter enkele spelers uit het eerste en Jong Ajax teruggehaald. De grote naam is natuurlijk Justin Kluivert, die al geregeld speelminuten mocht maken onder Peter Bosz in de hoofdmacht. Ook Carel Eiting en Deyovaisio Zeefuik reizen af naar Madrid. Beide spelers spelen hun wedstrijden voor Jong Ajax, maar deden wel telkens met de A1 mee in de Youth League.

De weg van Ajax naar de kwartfinale was een hele lange. Doordat het eerste zich niet wist te kwalificeren voor de Champions League, moest de A1 zich via allerlei voorrondes plaatsen voor de knock-outfase. Via Breiðablik, PAOK en Juventus werd de kwalificatie doorgekomen, waarna ook al Dinamo Kiev werd uitgeschakeld in de achtste finales. De grote man van Ajax is tot dusverre Kaj Sierhuis. De spits maakte al acht doelpunten en is topscorer van de UEFA Youth League.

Talentenfabriek van Real Madrid
De thuiswedstrijden van Real Madrid worden gespeeld in het Estadio Alfredo Di Stéfano, vernoemd naar de clublegende. Waar de jeugdopleiding van Ajax De Toekomst heet, is La Fábrica de jeugdopleiding van tegenstander Real Madrid. De club staat niet bekend als een waar veel talenten doorbreken, maar heeft wel al verscheidene grote namen afgeleverd. Onder meer Iker Casillas, Álvaro Morata, Juan Mata, Dani Carvajal, Borja Valera en Juanfran zijn nog altijd actief op het allerhoogste niveau.

De poulefase van de Youth League is gekoppeld aan die van de Champions League, waardoor het vlaggenschip van de jeugdafdeling met dezelfde ploegen in de poule zat als het eerste. Borussia Dortmund, Sporting CP en Legia Warschau liet Real Madrid achter zich en eindigde als groepswinnaar. Er werd één wedstrijd verloren, thuis tegen Borussia Dortmund (1-3), maar toen waren de Madrilenen als verzekerd van de eerste plaats in de groep. In de achtste finale werd AS Monaco uitgeschakeld (4-3), nadat het tegen een 0-2 achterstand aankeek. De Nederlander Mink Peeters, afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax, maakte toen het verschil met twee doelpunten.