1 : 0 Robert Lewandowski 8. / Schot met rechts  (Mario Götze)
1 : 1 Cristiano Ronaldo 43. / Schot met rechts  (Gonzalo Higuaín)
2 : 1 Robert Lewandowski 50. / Schot met rechts  (Marco Reus)
3 : 1 Robert Lewandowski 55. / Schot met rechts  (Marcel Schmelzer)
4 : 1 Robert Lewandowski 67. / Penalty  (Marco Reus)

90'
Kuipers blaast voor het laatst op zijn fluitje. Real Madrid verliest kansloos in Duitsland van een ontketend Dortmund. Grote man aan de kant van de thuisploeg is Robert Lewandowski, die liefst vier keer het net wist te vinden. Voor de gasten scoorde Cristiano Ronaldo met een intikker in de eerste helft nog de gelijkmaker.
90'
Bijna 4-2! Uit een corner mag Varane uit de draai uithalen. De Franse verdediger mist het doel vanaf tien meter op een haar na!
90'
Sergio Ramos krijgt geel na opzettelijk hands op de helft van Dortmund.
90'
Laatste wissel van de wedstrijd. İlkay Gündoğan, die terug kan kijken op een prima wedstrijd, wordt vervangen door aanvaller Julian Schieber. Weer een beetje tijdwinst voor de thuisploeg.
90'
De extra speeltijd bedraagt vier minuten.
89'
Gigantische kans is niet aan Cristiano Ronaldo besteed. De aanvaller schiet na een slim steekpassje van Di Maria op het lichaam van de uit zijn doel gestormde Roman Weidenfeller.
87'
Eindelijk komt Ronaldo weer eens aan de bal. De doelpuntenmaker staat ondanks de vele andere voorhoedespelers op een eiland in de punt van de aanval. Verliest daardoor ook nu het duel.
82'
Klopp reageert op die wissel van Mourinho door routinier Kehl in te brengen. Hij vervangt Jakub Błaszczykowski, die niet meer helemaal fris oogt. Ook Kevin Großkreutz komt erin, omdat Piszczek geblesseerd is.
80'
Mourinho gebruikt zijn derde wissel in de hoop nog minimaal één doel te scoren. Verdedigende middenvelder Xabi Alonso kan gaan douchen. Zijn vervanger is Kaka.
78'
Lopez voorkomt met goede redding dat Lewandowski zijn vijfde van de avond kan scoren. Geweldige sfeer in het Signal Iduna Park.
76'
Eindelijk weer eens een kans voor de gasten, maar Weidenfeller redt prima. Verkleind zijn doel, zodat Khedira niets anders kan dan de bal tegen het lichaam van de sluitpost schieten.
74'
Met twee verse krachten in de aanval wil het ook nog niet vlotten bij Real Madrid. De verdediging van Dortmund wordt nauwelijks op de proef gesteld.
70'
Geel voor Lewandowski, die Sergio Ramos opvangt.
67'
Raak! Nummer vier voor de aanvaller. Lopez kiest een hoek, terwijl de spits hard door het midden scoort: 4-1!
66'
Penalty voor Borussia Dortmund! Xabi Alonso loopt Reus in het strafschopgebied in de rug en Kuipers wijst naar de stip. Lewandowski mag hem gaan nemen.
65'
Uit een corner van Luka Modric komt Ronaldo goed voor zijn man, maar zijn kopbal mist de juiste richting en verdwijnt naast.
64'
Geel voor Özil. Duitse middenvelder in Spaanse dienst beklaagt zich bij Kuipers, die daar niet van gediend is.
63'
Sergio Ramos kopt een indraaiende vrije trap van Xabi Alonso in de handen van Weidenfeller.
62'
Geweldige actie van İlkay Gündoğan wordt net over de kruising getikt door doelman Lopez. Duitse middenvelder passeerde fraai vier man en schoot vanaf de linkerkant richting de verre hoek.
59'
Diego Lopez komt prima zijn doel uit en voorkomt zo dat Lewandowski in kransrijke positie aan de bal kan komen. Dortmund is heer en meester.
55'
Hattrick voor Lewandowski! Draait geweldig open naar zijn rechterbeen en schiet met een tegenstander kort bij hem vanaf een meter of elf verwoestend hard de bal in het dak van het doel: 3-1!
54'
Eindelijk het eerste geel van de wedstrijd. Khedira gaat te hard het duel met Reus aan en moet dat bekopen met een prent.
50'
En weer staat de aanvaller op de goede plaats om Dortmund aan de leiding te helpen: 2-1. De spits neemt een pass/schot van Reus schitterend aan en schuift de bal alleen voor keeper Lopez tegen de touwen.
47'
Sergio Ramos gaat met gestrekt been het duel in en raakt tegenstander Reus vol op de voet. Kuipers houdt het bij een vermaning.
45'
Met de ruststand van 1-1 mag Real Madrid het meest tevreden zijn. De Madrilenen hebben tot op heden weinig in de melk te brokkelen en waren alleen via Ronaldo tweemaal gevaarlijk. Thuisploeg doet zichzelf tekort door het tegendoelpunt simpel weg te geven en zelf alleen via Lewandowski te scoren.
45'
Na één minuut extra speeltijd klinkt het rustsignaal.
43'
Uit het niets de gelijkmaker! Hummels gaat vreselijk de fout in door de bal te zacht terug te spelen op Weidenfeller. Higuain pikt het speeltuig op en legt breed op de vrijstaande Cristiano Ronaldo, die voor open doel simpel kan scoren: 1-1.
42'
Oei, oei, oei! Real Madrid ontsnapt na een duikeling van Reus in het strafschopgebied. Scheidsrechter vindt het geen strafschop en lijkt daar gelijk mee te hebben.
39'
Götze loopt slim weg uit de rug van de tegenstander bij een ingooi van Schmelzer. Middenvelder kan de bal echter niet controleren, waardoor een mogelijkheid verloren gaat.
36'
Klopp meldt zich langs de zijlijn bij de vierde official. Trainer ziet dat zijn ploeg de grip op de wedstrijd kwijt is en is bovendien niet tevreden over de leiding.
29'
Dortmund heeft de laatste paar minuten veel overtredingen nodig om het spel van de tegenstander te ontregelen. Scheidrechter Kuipers houdt de kaarten voorlopig op zak.
28'
Twee vrije trappen van Xabi Alonso binnen een minuut tijd. Beide keren indraaiend, beide keren ongevaarlijk.
24'
Goede inzet van Cristiano Ronaldo wordt gekeerd door doelman Weidenfeller. De Portugees probeert het met een vrije trap van grote afstand, maar de doelman bokst de bal uit de hoek.
19'
De equipe van trainer Klopp zakt wat terug, waardoor Real Madrid iets beter in de wedstrijd kan komen. Thuisploeg vangt de tegenstander pas bij de middenlijn op. Tot kansen heeft dit nog niet geleid.
16'
Scheidsrechter Kuipers legt het spel even stil na een blessure bij İlkay Gündoğan. De middenvelder van de geel-zwarten bloedt in zijn gezicht na een stevig duel met Khedira.
11'
Real Madrid lijkt de kluts even kwijt en wordt door Borussia met de rug tegen de muur gezet. Gasten hebben moeite om de voorwaartsen te bereiken, waardoor het nog niet gevaarlijk is geworden.
8'
En nu wel raak! De Poolse aanvalsleider schiet de thuisploeg op voorsprong. Een indraaiende voorzet van Götze wordt bij de tweede paal simpel tegen de touwen gewerkt door de spits. Tegenstander Pepe dekt niet kort genoeg.
6'
Bijna 1-0 voor Borussia Dortmund! Doelman López redt op een lage inzet van Reus, die vanaf eigen helft een aantal tegenstanders passeert en met zijn schot de verre hoek zoekt.
3'
In een kolkend stadion laat Real Madrid de thuisploeg in de eerste paar minuten aan de bal. Spanjaarden wachten rustig op wat komen gaat.
De spelers van beide elftallen betreden onder luid gejuich de grasmat. Wedstrijd staat op het punt van beginnen!
Nog tien minuten tot aan de aftrap. Het Signal Iduna Park stroomt vol, de spelers zijn bezig met hun warming-up. Het duel staat onder leiding de Nederlandse arbiter Björn Kuipers.
Goedenavond en welkom bij het live verslag van de wedstrijd in de halve finale van de Champions League tussen Borussia Dortmund en Real Madrid. Om 20:45 uur zullen de teams aftrappen. Mijn naam is Joep van Run en ik zal jou van de eerste tot de laatste minuut op de hoogte houden van deze wedstrijd. Onder het kopje 'Opstelling' kan je de opstellingen van de teams bekijken. Nadat Bayern München dinsdagavond in eigen huis gehakt maakte van FC Barcelona (4-0), is het opnieuw tijd voor een Duits-Spaanse confrontatie. In het Signal Iduna Park speelt Borussia Dortmund tegen het Real Madrid van trainer José Mourinho. In de groepsfase van de Champions League stond dit affiche ook al op de kalender. Op 24 oktober van het vorige jaar won Borussia Dortmund met 2-1 van de regerend landskampioen van Spanje. Topschutter Lewandowski en verdediger Schmelzer maakten een fraaie goal van Cristiano Ronaldo ongedaan. De ontmoeting in Spanje eindigde onbeslist: 2-2. Borussia Dortmund kent een nogal rumoerige aanloop naar het duel van vanavond. De geel-zwarten maakten dinsdag bekend dat sterspeler Mario Götze de club in de zomer de rug toe zal keren. Het exponent uit de jeugdopleiding verdedigt vanaf volgend seizoen de clubkleuren van Bayern München, dat naar verluidt 37 miljoen euro op tafel legt voor de diensten van de middenvelder. De overgang van Götze naar de club uit Beieren is bij de fans van BVB niet in goede aarde gevallen. Het huis van de hoofdrolspeler werd beklad, terwijl de hoofdrolspeler via Twitter verschillende scheldkanonnades te verwerken kreeg. Ook rond het trainingsveld liepen de gemoederen hoog op, waardoor de politie de pas 20-jarige international moest beschermen. Real Madrid kent een betere voorbereiding. De Gálaticos staan in competitieverband een straatlengte achter op rivaal Barcelona, maar wonnen afgelopen weekend vrij eenvoudig van Real Betis. In het eigen Santiago Bernabéu werd het door doelpunten van Benzema en Özil (2x) 3-1. Voor laatstgenoemde is het treffen met Borussia Dortmund sowieso speciaal. De middenvelder is geboren in Gelsenkirchen en speelde in het verleden enkele seizoenen voor Schalke 04, de eeuwige rivaal van die Borussen. Alle ogen zullen vanavond gericht zijn op Cristiano Ronaldo. De Portugese vedette scoorde tijdens deze editie van het miljoenenbal al elf maal en is daarmee topscorer van het toernooi. De aanvaller miste overigens nog geen minuut; hij speelde alle tien de duels van begin tot eind. Bij de thuisploeg zal het gevaar van de al eerder genoemde Götze, Reus en aanvaller Lewandowski moeten komen. De Poolse spits trof al zesmaal doel en is de Bundesliga bezig aan een bizarre reeks: in de laatste twaalf wedstrijden trof hij telkens doel.