24.04.2013 23:45

Dortmund plaatst zich voor finale ondanks hete slotfase

Borussia Dortmund heeft zich ten koste van Real Madrid geplaatst voor de finale van de Champions League. De Duitsers verloren in een uitverkocht Santiago Bernabéu met 2-0 van de Spaanse landskampioen, maar dat was voldoende na de 4-1 overwinning van vorige week in het eigen Signal Iduna Park.

Real Madrid begon sterk aan het duel en kreeg direct goede mogelijkheden op een snelle openingstreffer. Aanvaller Higuaín miste oog in oog met doelman Weidenfeller, die goed zijn doel verkleinde. Ook Özil kreeg al snel een grote kans, maar hij verzuimde de bal breed te spelen op Ronaldo en schoot naast. Diezelde Ronaldo had met een schot uit de draai pech dat Weidenfeller prima redde.

Na twintig minuten kwamen de gasten beter in de wedstrijd en ging de storm voor het doel van Borussia Dortmund liggen. De Duitsers, die al snel Götze met een spierblessure zagen uitvallen, heersten, maar goede mogelijkheden waren niet aan Lewandowski besteed.

Ook na de theepauze kwamen de gasten nauwelijks in de problemen. De ploeg van Klopp kreeg een aantal grote kansen de strijd definitief te beslissen, maar waren slordig in de afwerking. Vooral middenvelder Gündogan had moeten scoren, maar hij schoot een voorzet vanaf drie meter tegen de uitgestoken hand van doelman Lopez. Lewandowski had enkele minuten eerder de lat geraakt.

Doordat BVB de kansen zelf niet afmaakte, bleef Real Madrid hopen op een wonder. Nadat invaller Benzema zeven minuten voor tijd een voorzet van Ozil tegen de touwen werkte, nam de druk toe. Toen Sergio Ramos met een geplaatst schot niet veel later de tweede treffer scoorde, wankelde Dortmund en hing een derde treffer in de lucht. De Duitsers hielden echter stand en plaatsen zich daardoor terecht voor de finale van de Champions League.