0 : 1 Torinfos in de Ticker Arjen Robben 48. / Schot met links  (David Alaba)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Piqué 72. / Eigen goal
0 : 3 Torinfos in de Ticker Thomas Müller 76. / Kopbal  (Franck Ribéry)

90'
Einde wedstrijd Bayern München heeft ook het tweede duel in het tweeluik met Barcelona winnend afgesloten. In Camp Nou werden de Spanjaarden met duidelijke cijfers verslagen: 0-3. De openingstreffer viel vroeg in de tweede helft. Arjen Robben maakte met een typisch Robben-doelpunt de 0-1. Vervolgens liep de ploeg van Jupp Heynckes uit tot 0-2 en 0-3 door een eigen doelpunt van Piqué en een goal van Müller.
90'
De extra tijd bedraagt één minuut.
88'
Een aardige mogelijkheid voor Rafinha om de 0-4 te maken. De ingevallen verdediger is op snelheid en krijgt in het strafschopgebied mee van Robben, maar hij schiet ongecontroleerd waardoor de bal een paar meter naast het doel over de achterlijn verdwijnt.
87'
Wissel in bij FC Barcelona -> Martín Montoya
87'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Bartra
86'
Villa is de volgende speler van Barcelona die een kans krijgt om een doelpunt te maken. In een ogenschijnlijke goede schietpositie haalt de aanvaller uit, maar de bal gaat recht op Neuer af, die simpel redding brengt.
84'
Beide spelers hebben last van hun hoofd, maar kunnen de wedstrijd wel vervolgen.
83'
Van Buyten en Thiago Silva blijven na een luchtduel op de grond liggen. Laatstgenoemde kopt de bal, maar kopt vervolgens ook tegen het hoofd van de Belgische verdediger.
82'
Bijna eerherstel voor Barcelona! Bartra krijgt de bal uit een corner op zijn hoofd, maar hij kopt de bal net over het doel van Neuer.
80'
Wie had gedacht dat Bayern München ook in Camp Nou zoveel sterker zou zijn dan Barcelona?
78'
Gele kaart voor Piqué (FC Barcelona)
De verdediger die net een eigen goal maakte, krijgt nu een gele kaart voor een harde overtreding op de achterlijn op Müller.
77'
Wissel in bij Bayern München -> Rafinha
77'
Wissel uit bij Bayern München -> Philipp Lahm
76'
Doelpunt voor Bayern München, 0:3 door Thomas Müller
Barcelona wordt voor de tweede keer in een week tijd afgeslacht door Bayern München. Weer is het Ribery die de assist levert. De buitenspeler snelt langs Song en geeft de bal hoog richting de tweede paal voor. Daar komt Müller inlopen, die hoger spring dan Adriano en Bartra en met een kopbal voor het derde doelpunt van de avond zorgt.
74'
Wissel in bij Bayern München -> Anatoliy Tymoshchuk
74'
Wissel uit bij Bayern München -> Javi Martínez
74'
Uit een hoge voorzet van achteruit krijgt Villa een goede kopkans om de 1-2 te maken. Zijn kopbal vliegt echter via de paal naast, waardoor de 0-2 op het scorebord blijft staan.
72'
Doelpunt voor Bayern München, 0:2 door Piqué (eigen doelpunt)
Het is erg sneu voor Piqué, die met de knie zijn eigen doelman verschalkt. De verdediger tikt een voorzet van Ribery in eigen goal, die links in het strafschopgebied voor kon geven. Erg ongelukkig voor Piqué, maar als hij 'em niet had gemaakt, dan stond Mandzukic daar om de 0-2 te maken.
71'
Pedro probeert namens Barcelona wat terug te doen. De aanvaller krijgt de bal vlak voor het strafschopgebied, draait naar zijn rechterbeen, maar haalt ongevaarlijk uit.
69'
Het is af en toe schrijnend om te zien hoeveel moeite Barcelona heeft om een kans te creëren. De Spanjaarden hebben op één kans van Xavi nog geen goede mogelijkheden gehad deze wedstrijd.
66'
Jupp Heynckes op zijn beurt haalt zijn ster, Schweinsteiger, aan de kant. De middenvelder zou bij een gele kaart geschorst zijn voor de finale.
66'
Wissel in bij Bayern München -> Luiz Gustavo
66'
Wissel uit bij Bayern München -> Bastian Schweinsteiger
65'
Tita Vilanova houdt zijn ster Messi op de bank en haalt Iniesta en Xavi naar de kant. De oefenmeester beseft goed dat dit een verloren wedstrijd is en spaart zijn spelers voor de competitie.
65'
Wissel in bij FC Barcelona -> Thiago
65'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Iniesta
61'
Bayern München heeft veel balbezit op de helft van het lamgeslagen Barcelona. Het Bayern-publiek roept 'olé' elke keer als er een nieuwe speler wordt aangespeeld, het Barcelona-publiek fluit.
58'
De ploeg van Jupp Heynckes beleeft een prachtig seizoen. De Duitsers zijn al landskampioen en hebben een kans om de treble te pakken. In de DFB Pokal-finale is Stuttgart de tegenstander, in de finale van de Champions League is dat Dortmund.
55'
Wissel in bij FC Barcelona -> Alexis Sánchez
55'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Xavi
55'
Daar had Robben de 2-0 op de schoen. De buitenspeler kan de halfhoge voorzet van Ribery in een keer op doel schieten, maar hij kan de bal niet goed raken waardoor het doel niet bereikt wordt.
54'
Hoewel Barcelona zo goed als uitgeschakeld is, blijft het vroeg druk zetten. De ploeg van Titanova is duidelijk op zoek naar eerherstel.
52'
Mandzukic blijft na een luchtduel met Piqué op de grond liggen. De spits werd door de arm van de Spanjaard op zijn hoofd geraakt, maar het lijkt geen bewuste overtreding te zijn geweest.
51'
De Bayern München-fans vieren feest. De Duitsers staan voor en Barcelona is machteloos.
48'
Doelpunt voor Bayern München, 0:1 door Arjen Robben
Een typisch Robben-doelpunt! De Nederlander ontvangt de bal na een prachtige opening van Alaba. Vervolgens trekt Robben naar binnen, kapt naar zijn linkerbeen en schiet de bal in zijn lange hoek. Bayern München zit in de finale.
47'
Door een overtreding van Song op Schweinsteiger, krijgt Bayern München rechts van het strafschopgebied een vrije trap. Robben gaat achter de bal staan, maar Valdes kan de voorzet uit de lucht plukken.
46'
Ook in de tweede helft nog geen Lionel Messi. De Argentijnse sterspeler heeft zich in de rust niet warmgelopen en zit ook nu nog op de bank.
46'
45'
Einde eerste helft De kans dat Barcelona de finale van de Champions League gaat bereiken was voor aanvang van de wedstrijd klein, maar lijkt na één helft spelen verkeken. De ruststand bij Barcelona - Bayern München is 0-0, waardoor de Spanjaarden in de tweede helft vier keer moeten scoren. Bayern München is in de eerste helft gevaarlijker geweest dan de thuisploeg, maar ging onnauwkeurig om met de kansen. Met name Robben kreeg twee goede mogelijkheden om de score te openen. Toch had het zomaar Barcelona kunnen zijn dat op voorsprong kwam, maar Xavi schoot een goede kans ongecontroleerd over het doel van Neuer.
45'
Gele kaart voor Dani Alves (FC Barcelona)
Een fikse overtreding van Alves op Schweinsteiger, die daarna zelf ook blijft liggen. Een terechte gele kaart voor de rechtsback.
43'
Af en toe lukt het Barcelona om Bayern München naar achteren te dringen, maar tot grote kansen heeft dat nog niet geleid. De enige echte kans die Barcelona heeft gekregen, is de kans van Xavi.
40'
Een kleine schietkans voor Adriano. De linksback is eerder bij de bal dan Robben en kan daardoor tot vlak voor het strafschopgebied opstomen. Daar haalt hij uit, maar het schot is niet hard genoeg om Neuer bang te maken.
38'
Wil Barcelona nog een kans maken op de finale, dan zal het eigenlijk voor rust nog op voorsprong moeten komen. Vier goals in één helft lijkt wat te veel van het goede.
35'
Weer een goede kans voor Robben! De Nederlandse speler van Bayern München krijgt veel tijd diep op de helft van Barcelona en trekt naar binnen. Hij besluit zijn medespelers niet aan te spelen en haalt zelf uit, maar met een sliding voorkomt Song dat de bal richting doel gaat.
33'
Dat zie je niet erg vaak, een zelfzuchtige Iniesta. De begaafde Spanjaard kan Pedro inspelen die er beter voorstaat, maar hij besluit naar zijn rechterbeen te kappen en zelf te schieten. Het schot komt vliegt via een Bayern-been weer terug in het spel.
32'
Gele kaart voor Arjen Robben (Bayern München)
De buitenspeler verliest de bal en wil iets te graag met een tackle de bal nog raken, maar daarbij raakt hij Song. Skomina twijfelt nog even, maar geeft Robben de eerste gele kaart van de wedstrijd.
30'
Barcelona begint steeds meer op de helft van Bayern München te spelen.
27'
Daar was de eerste grote kans voor Barcelona! Alves geeft aan de rechterkant van het veld hoog voor op Fabregas. De aanvallende middenvelder wil de bal op zijn borst aannemen, maar door een lichte duw in zijn rug mislukt dat. Daardoor komt de bal bij Xavi terecht, die op zes meter van het doel met een volley over schiet. Als de middenvelder net zoveel rust had als hij gewoonlijk in zijn spel legt, dan was dit de 1-0 geweest.
24'
Voetballend lukt het Barcelona niet om door de Duitse muur te komen, dus probeert Pedro het maar eens van een meter of 30. Zijn inzet wordt door Neuer over de lat getikt. De bal leek over het doel te vliegen, maar de Duitse keeper neemt geen risico.
22'
Het is Bayern München dat in de eerste kwart van de wedstrijd de boventoon voert. Barcelona is tot nu toe nog nauwelijks gevaarlijk geweest.
19'
Wat een prachtige aanval van Bayern München. Robben krijgt aan de linkerkant van het veld de bal aangespeeld, kapt naar binnen en steekt de bal op Schweinsteiger. De middenvelder probeert de bal met een hakje Lahm aan te spelen, maar met een ultieme tackle voorkomt Piqué dat de Bayern-aanvoerder de bal kan schieten.
17'
Bayern München is het eerste deel van de wedstrijd zonder kleerscheuren doorgekomen. Sterker nog, de Duitsers zijn tot nu toe gevaarlijker geweest dan Barcelona.
15'
Daar ontbrak het Alves aan aansluiting van zijn medespelers. De rechtsback krijgt vrij in de rechterkant van het strafschopgebied de bal aangespeeld, maar moet (te lang) wachten en verspilt de bal.
12'
Robben verzuimt de 0-1 te maken! De Nederlander is aan de rechterkant van het veld doorgebroken, maar de meegelopen Piqué kan alsnog redding brengen op het moment dat de linksbuiten naar zijn linkerbeen probeert te kappen. Dat was een enorm grote kans op de definitieve beslissing van deze halve finale.
9'
Halverwege de helft van Bayern München maakt Robben onopzettelijk hands. Skomina geeft Barcelona wel een vrije trap, maar de Nederlander krijgt geen gele kaart. Uit de vrije trap lukt het Barcelona niet een gevaarlijke situatie te creëren.
8'
Uit de counter krijgt Lahm namens Bayern München een schietkans, maar zijn schot wordt door een Barcelona-verdediger geblokt.
6'
Bayern München zakt niet ver in. De Duitsers zetten vroeg druk op de verdediging van Barcelona.
4'
Daar komt Barcelona goed weg. Valdes pakt een ogenschijnlijke terugspeelbal van Alves in de handen, maar de scheidsrechter gaat niet in op de Duitse protesten.
2'
Barcelona zal vandaag (minimaal) vier keer moeten scoren om de finale te kunnen bereiken. De Spanjaarden zijn dus gebaat bij een vroeg doelpunt.
1'
Goedenavond en welkom bij het live verslag van de Champions League-wedstrijd tussen FC Barcelona en Bayern München. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik ben jouw live commentator bij dit duel. Onder het kopje 'Wedstrijdschema' kan je de opstellingen van de twee grootmachten vinden. Om 20:45 zal de return in de halve finale van de Champions League beginnen. Alvast veel plezier gewenst! Barcelona, dat vandaag met groot verschil moet winnen, zal vandaag aantreden met een gehavend team. Meermalig wereldvoetballer van het jaar, Lionel Messi, zal de wedstrijd als wisselspeler beginnen. Daarnaast heeft Vilanova in defensief opzicht een probleem. De trainer kan namelijk niet beschikken over Puyol, Busquets, Abidal, Alba en Mascherano. Allen liggen in de lappenmand. Jupp Heynckes heeft geen reden om veel aan zijn opstelling te veranderen. Toch zijn er twee wijzigingen in het elftal van Bayern München ten opzichte van het vorige duel met Barcelona. Achterin neemt Van Buyten de plaats in van de met griep gevelde Dante. In de spits is Gomez gepasseerd ten faveure van Mandzukic. Een week geleden werd de eerste wedstrijd in het tweeluik tussen Barcelona en Bayern München gespeeld. In de Allianz Arena verpletterden de Duitsers de Spaanse ploeg door met maar liefst 4-0 te winnen. Vanavond staat Barcelona een helse klus te wachten, want als de Spanjaarden de finale willen bereiken, zal er met een enorm verschil gewonnen moeten worden. De voetbalkenners wisten dat Bayern München een goede kans zou maken tegen Barcelona, maar dat het verschil tussen de twee teams zo groot zou zijn, verwachtte niemand. Tijdens de rust stonden de Duitsers in het heenduel met 1-0 voor, maar na rust werd het klasseverschil in nog eens drie doelpunten uitgedrukt. De doelpunten aan Duitse kant werden gemaakt door Muller (2x), Robben en Gomez. Het Bayern München van Jupp Heynckes is bezig aan een bijzonder seizoen. De Duitsers werden dit seizoen in recordtempo landskampioen, staan in de finale van de DFB Pokal en hebben de finale van de Champions League binnen handbereik. In de finale zal Bayern München of Barcelona Dortmund treffen. De ploeg van Jürgen Klopp verloor dinsdagavond weliswaar met 2-0 van Real Madrid, maar het heenduel in Duitsland werd met 4-1 gewonnen door Dortmund. De kans op een Duitse finale is dus vrij groot.