01.05.2013 23:45

Bayern München wint ook in Camp Nou en bereikt Champions League-finale

De finale van de Champions League wordt dit seizoen een Duits onderonsje. Nadat dinsdag Dortmund de finale bereikte, werd woensdagavond Bayern München de tweede finalist. Na de overwinning in eigen huis tegen Barcelona (4-0), was de ploeg van Jupp Heynckes al bijna zeker van de finale, maar ook in Nou Camp liet Bayern zien waarom het de grote titelfavoriet is. Door onder andere een doelpunt van Robben, vernederde de Duitse formatie Barcelona met 0-3.

Voor aanvang van het duel in Nou Camp, hoopte men in Barcelona op een wonder. De ploeg van Tito Vilanova moest het doen zonder wonderkind Messi, die nog te veel last had van zijn blessure om te spelen. In tegenstelling tot Real Madrid - Dortmund, begon de thuisploeg niet met veel kansen. De Spanjaarden kregen gedurende de eerste helft maar één echte kans op de 1-0, maar Xavi schoot met een volley van dichtbij over. De Duitse landskampioen had echter het meeste recht op de voorsprong, maar ging niet zorgvuldig om met de gekregen kansen.

Tijdens de rust wist men in Barcelona dat de Champions League-finale een utopie was. Robben zette dat kracht bij, door kort na de theepauze de 0-1 te maken. Met een doelpunt zoals alleen hij ze kan maken (de bal aan de linkerkant van het veld krijgen, naar binnen trekken en met links uithalen), schoot hij zijn ploeg op voorsprong. Barcelona speelde machteloos en Bayern München had de wedstrijd onder controle. Dat drukten de Duitsers uit door nog twee doelpunten te maken. De eerste was een eigen goal van Piqué, die met de knie zijn eigen doelman verschalkte. Het derde en laatste doelpunt kwam op naam van Müller die met een kopbal voor het slotakkoord zorgde.

Doordat Bayern München de finale van de Champions League heeft bereikt, maakt het nog steeds volop kans op de befaamde treble. De ploeg van Jupp Heynckes is al landskampioen en staat in de finale van de DFB Pokal, waar Stuttgart de tegenstander is. De finale van het miljoenenbal wordt op 25 mei in het Wembley Stadion in Londen gespeeld.