1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Branislav Ivanović 36. / Kopbal  (Gary Cahill)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Édinson Cavani 54. / Kopbal  (Blaise Matuidi)

90'
Met de gelijkmaker van Cavani komt Chelsea goed weg. Na de treffer van Paris Saint-Germain gingen de Fransen op doelpuntenjacht, maar een voorsprong kon niet worden geforceerd. Een kwartier had Chelsea nodig om de opgebouwde vesting in ere te herstellen, waarna er voor PSG in het laatste kwartier geen doorkomen meer aan was.
90'
90'
Oef! Bijna nog Ibrahimović. De spits kopt de bal snoeihard langs de verkeerde kant van de paal.
89'
Nee, deze 1-1 tussenstand kan op deze manier wel als eindstand genoteerd worden. Het ziet er niet naar uit dat er nog veel gaat gebeuren in Parijs.
86'
Langzaamaan hinkt echter ook Paris Saint-Germain op twee gedachten. Een doelpunt zou mooi zijn, maar een tegendoelpunt maakt de kansen op de kwartfinale erg klein en dat is te zien aan het spel van de Fransen. Overtikken is het nieuwe motto.
83'
Wissel in bij Chelsea FC -> Oscar
83'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Cesc Fàbregas
83'
José Mourinho lijkt het wel best te vinden. Een middenvelder voor een middenvelder, een aanvaller voor een aanvaller. Veel kan je de oefenmeester ook niet kwalijk nemen. Met een 1-1 eindstand zouden de Engelsen goede zaken doen met het oog op de volgende ronde.
82'
Wissel in bij Chelsea FC -> Loïc Rémy
82'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Diego Costa
81'
Wissel in bij Paris Saint-Germain -> Javier Pastore
81'
Wissel uit bij Paris Saint-Germain -> Ezequiel Lavezzi
81'
Weer Cavani! Opnieuw krijgt Cavani de kans om PSG op voorsprong te zetten. De aanvaller dribbelt eigenhandig door de defensie van Chelsea, maar schuift de bal vervolgens voorlangs.
79'
Wissel in bij Chelsea FC -> Juan Cuadrado
79'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Willian
79'
Gele kaart voor Marco Verratti (Paris Saint-Germain)
Met een enorme snelheid komt Verratti inglijden op de benen van Hazard. De middenvelder raakt weliswaar de bal, maar de arbiter besluit dat de sliding te gevaarlijk is.
75'
De vesting van Chelsea is een kwartier na de gelijkmaker weer in ere hersteld. Met elf man staan de Engelsen achter de bal en voor PSG is het wederom geen doorkomen aan. Chelsea had even nodig om de defensie te herstellen, maar het staat achterin weer als een muur. De wedstrijd wordt er alleen niet beter op.
73'
Gele kaart voor Cesc Fàbregas (Chelsea FC)
Voordat Matuidi gevaarlijk kan worden, gaat het been bij Fàbregas omhoog als de Fransman gevaarlijk dreigt te worden in de buurt van het Engelse strafschopgebied. De Spanjaard moet zijn actie echter wel bekopen met een gele kaart.
70'
Het publiek in Parijs gaat ondertussen achter de ploeg staan. Zestig minuten was het akelig stil in Parc des Prinsis, maar de gelijkmaker heeft ook de Franse toeschouwers goed gedaan.
67'
Bijna! David Luiz kopt de bal uit een vrije trap snoeihard richting het doel van Chelsea, maar Courtois kan nog net redding brengen. PSG voert de druk op. Kan Chelsea deze druk weerstaan?
66'
Gele kaart voor Branislav Ivanović (Chelsea FC)
Deze worp zou niet misstaan op de judomat. Nadat Cavani zich heeft ontdaan van Ivanović, besluit de verdediger al liggend op de grond om de aanvaller naar de grond te trekken.
63'
De gelijkmaker van Cavani is precies wat PSG nodig had. De thuisploeg gooit schakelt door en is op jacht naar een voorsprong.
60'
Hallo dan! PSG mag het zichzelf verwijten dat het niet op voorsprong is gekomen. Nadat Ibrahimović door het strafschopgebied van Chelsea soleert en doelman Sirigu vindt, krijgt Verratti het in de herkansing niet voor elkaar de bal in open doel te werken.
57'
Voor de tweede keer deze wedstrijd valt er uit het niets een doelpunt te noteren. Het enige noemenswaardige wat er in de tweede helft tot dusverre is gebeurd is het doelpunt van Cavani. Toch staat het weer gelijk.
54'
Doelpunt voor Paris Saint-Germain, 1:1 door Edinson Cavani
Uit het niets is daar dan toch de gelijkmaker. Matuidi ontvangt aan de linkerkant van het veld de bal en legt de bal panklaar neer op het hoofd van Cavani. Tussen vijf spelers van Chelsea krijgt de aanvaller zijn hoofd tegen de bal en kopt het leder vervolgens tegen de touwen.
52'
Gele kaart voor Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain)
Wat een domme overtreding Van der Wiel. De Nederlandse rechtsback schoffelt van achteren Hazard naar de grond rond de middenlijn. Totaal onnodig en een terechte kaart.
52'
Nee, de eerste minuten van de tweede helft kunnen we snel vergeten. De acties van Costa zijn tekenend voor het spel van zowel Chelsea als Paris Saint-Germain. Ballen worden eenvoudig ingeleverd en het spel blijft hangen rond de middenlijn.
49'
Als we echter het spel van Diego Costa bekijken, belooft dat weinig verbetering voor de tweede helft. Kinderlijk eenvoudig stuit de bal nu al twee keer van de voeten van de Spanjaard.
47'
De bal rolt weer. Laten we hopen dat Paris Saint-Germain en Chelsea er in de tweede helft een interessantere pot van maken dan in het eerste bedrijf.
46'
45'
Eén kans, één doelpunt. Meer kunnen we er niet van maken voor Chelsea. De Londenaren hebben in de defensie een ware vesting gesticht, waar Paris Saint-Germain nauwelijks doorheen weet te komen. Twee kopballen konden de Fransen op doel forceren, maar beide kansen werden niet verzilverd. Chelsea is daarentegen uiterst effectief met de kopbal van verdediger Ivanović.
45'
45'
Dat scheelde niet veel. De poging uit de vrije trap die bleef staan van Ibrahimović is snoeihard, maar mist net de precisie. Zijn schot zeilt nipt over de dwarsligger.
44'
Nu is het de beurt aan PSG om vanaf een interessante plek aan te leggen voor een vrije trap. Op de rand van de zestien wordt Verratti gevloerd door Matić.
42'
Een lange bal van David Luiz moet het dan doen. Op sublieme wijze slaat de verdediger het hele veld over om voorin Lavezzi te bereiken. Lavezzi weet vervolgens niet om te gaan met de ruimte en levert de bal in bij Ivanović.
39'
Door de openingstreffer van Chelsea zal het alleen maar lastiger worden voor Paris Saint-Germain om een treffer te forceren. Het ziet er niet naar uit dat Chelsea de muur achterin gaat openbreken nadat het op voorsprong is gekomen.
36'
Doelpunt voor Chelsea FC, 0:1 door Branislav Ivanović
Wat een fraai doelpunt van de bezoekers! Gary Cahill verlengt een vrije trap op fraaie wijze met zijn hak en Ivanović kopt de bal vervolgens zo ongeveer met zijn oor subtiel over Sirigu in de lange hoek.
34'
Courtois! Uit de hoekschop die bleef staan onderscheidt de doelman zich met een schitterende redding. Cavani lijkt de genomen hoekschop binnen te koppen, maar de Belg weet de bal fraai uit de rechter bovenhoek te tikken.
33'
Wat een bizar slechte voorzet van Lavezzi zeg. Als Paris Saint-Germain eruit komt met een counter, krijgt de aanvaller van de Fransen het voor elkaar om de bal volledig te missen. Hij mag van geluk spreken dat hij nog een hoekschop versiert.
31'
Chelsea vergeet het cadeautje te versieren. De vrije trap van Hazard kan onderschept worden door Sirigu voor routinier John Terry bij de bal kan komen.
30'
Zijn we nu dan toch echt begonnen? Op de rand van de zestien versiert Hazard een vrije trap als hij over het been gaat bij Ezequiel Lavezzi.
28'
Aan de andere kant is het Van der Wiel die een mogelijkheid om zeep helpt. De rechtsback neemt in het strafschopgebied van Chelsea een lange bal inéén keer op zijn pantoffel en zoekt met zijn trap naar Ibrahimović. Gary Cahill kan eenvoudig onderscheppen.
26'
Daar zijn ze dan! Halverwege de eerste helft is de eerste aanval van Chelsea een feit. Uit de counter zijn de Engelsen bliksemsnel bij het strafschopgebied van PSG. Eenmaal aangekomen omspeelt Eden Hazard zijn directe tegenstander Maxwell, maar vervolgens levert hij de bal in bij doelman Salvatore Sirigu.
24'
Doordat Chelsea zich massaal terugtrekt wordt het voetballen Paris Saint-Germain vrijwel onmogelijk gemaakt. De Fransen stuiten voortdurend op de Londense muur en het strafschopgebied van Chelsea is voorlopig nog ver weg.
21'
Tikkie breed, tikkie terug, tikkie breed en weer terug naar de doelman. Het spel van Chelsea is op de korte opleving na nog niet echt om naar huis te schrijven.
19'
De opleving en doelpuntenjacht van Chelsea is inmiddels na een minuut of acht weer gestaakt. De bezoekers graven zich in op de eigen speelhelft en vormen achterin zelfs een muur bestaande uit vijf verdedigers.
16'
De Servische middenvelder speelde in het seizoen 2010-2011 zijn wedstrijden voor Vitesse. De Arnhemmers huurden de middenvelder destijds van Vitesse. Na een uitstapje van drie jaar bij het Portugese Benfica speelt Matić inmiddels weer in Londen.
15'
Overigens staan er vanavond vier oud Eredivisie-spelers in het veld. Maxwell, Van der Wiel en Ibrahimović zijn de namen die iedereen wel kent. Maar kent u Nemanja Matić ook nog?
13'
Het duurde een minuut of tien, maar we zijn los in Parijs! Waar beide ploegen in de openingsfase de kat nog uit de boom keken, is de jacht op doelpunten door zowel PSG als Chelsea geopend.
11'
Paris Saint-Germain! Binnen vijftien seconden krijgen de Fransen tweemaal de kans om de de score te openen. Eerst is het Blaise Matuidi die met het hoofd de kans krijgt om Courtois te verschalken en vervolgens is het de beurt aan Ibrahimović om de bal achter de Belgische doelman te koppen. Beiden weten de voorzetten van Edinson Cavani echter niet tegen de touwen te knikken. Tweemaal brengt Courtois redding.
8'
De bezoekers zijn daarentegen wel uiterst fel als de Fransen in balbezit komen. Wanneer PSG de bal in het bezit heeft, zijn de Engelsen er als de kippen bij om druk te zetten.
6'
Waar Paris Saint-Germain aan de bal onmiddellijk de weg naar voren zoekt, doet Chelsea het in de openingsminuten wat rustiger aan. De Engelsen tikken het leder in alle rust naar elkaar over en hebben zich nog nauwelijks over de middenlijn gemeld.
4'
Gregory van der Wiel laat gelijk zien dat hij er is. Met een eenvoudige schijnbeweging ontdoet hij zich aan de rechter zijlijn van Eden Hazard. De voortzetting van onze landgenoot is vervolgens echter onzorgvuldig. Zijn voorzet vliegt hoog over het doel van Thibaut Courtois.
3'
Centraal in de verdediging bij de thuisploeg staat een opvallende verschijning. Niet alleen vanwege zijn opvallende kapsel, maar vooral vanwege zijn verleden bij de bezoekers. David Luiz speelde tot afgelopen zomer nog voor Chelsea en mocht daar onder meer al een keer de Champions League-beker omhoog houden. Vandaag staat de Braziliaan echter binnen de lijnen namens PSG.
2'
Daar gaan we, de bal in het kampioenenbal rolt weer. Paris Saint-Germain heeft het leder in beweging gebracht. PSG en Chelsea, kom maar op!
1'
Eindelijk, het is weer zo ver. Het kampioenenbal wordt heropend met de eerste knock-outrondes van dit seizoen. Bovendien starten we vanavond niet met de minste partij. Paris Saint-Germain tegen Chelsea. Twee grootmachten in Europa. De nummer twee van Frankrijk tegen de nummer van Engeland.
Mijn naam is Merten Simons en vanaf 20.45 uur zal ik verslag doen van deze tweestrijd. Rond een uur of 19.45 uur zullen hier alvast de opstellingen verschijnen en vanaf 20.45 uur branden we los met het live verslag van deze clash.

Paris Saint-Germain
In de eerste seizoenshelft overleefden de Fransen de groepsfase van de Champions League in een poule met FC Barcelona, Ajax en APOEL Nicosia. Hoewel Paris Saint-Germain FC Barcelona voor moest laten gaan, was het een vrij eenvoudige klus om de achtste finales van de Champions League te bereiken. Met dertien punten was de voorsprong op nummer drie Ajax zelfs acht punten.
In de Franse competitie wil het dit seizoen minder vlotten voor het team van Laurent Blanc. Waar PSG vorig seizoen nog met overmacht de eerste plek veroverde, staat het door het gelijkspel van afgelopen weekend tegen SM Caen zelfs op een gedeeld tweede plaats. De wedstrijd tegen Caen zal Blanc überhaupt de nodige kopzorgen hebben bezorgd. De oefenmeester zag maar liefst vijf spelers geblesseerd uitvallen. Lucas Moura, Marquinhos, Yohan Cabaye en Serge Aurier zullen van dit vijftal vanavond in ieder geval niet in actie komen. Achter de naam van Blaise Matuidi staat nog een groot vraagteken.

Chelsea
Hoe anders is dat voor de Engelsen. José Mourinho beschikt bij Chelsea over een fitte selectie en ziet bovendien aanvalsleider Diego Costa terugkeren in zijn formatie. De laatste vier Premier League wedstrijden was de Spaanse spits nog geschorst, maar in de Champions League kan Costa zijn kunsten weer vertonen. Bovendien zullen de resultaten in de Premier League de Londenaren veel vertrouwen geven. Na de 1-0 overwinning op Everton afgelopen weekend heeft Chelsea een voorsprong van zeven punten bewerkstelligd op nummer twee Manchester City.
Daarnaast kan het Engelse sterrenensemble het nodige vertrouwen putten uit de groepsfase van de Champions League. In een poule met FC Schalke’04, Sporting CP en NK Maribor werd Chelsea met overmacht groepswinnaar. Met veertien punten was het verschil met nummer twee Schalke’04 zelfs zes punten.

Historie
Vertrouwen kan Chelsea daarnaast ook nog putten uit de laatste onderlinge ontmoeting tussen beide Europese grootmachten. In het afgelopen seizoen troffen beide teams elkaar ook al in de knock-outfase van het kampioenenbal. In de kwartfinale waren de Engelsen over twee wedstrijden te sterk voor de Fransen. Nadat Paris Saint-Germain in eigen huis nog met 3-1 won van Chelsea, ging PSG in Londen met 0-2 onderuit.