22.07.2015 13:11

Voetbalverbod voor racistische Chelsea-fans

Vijf fans van de Britse voetbalclub Chelsea FC mogen jarenlang geen enkele voetbalwedstrijd in binnen- en buitenland bijwonen. De rechter in Londen legde hen die straf woensdag op vanwege een racistisch incident in Parijs, begin dit jaar. De supporters duwden een zwarte man herhaaldelijk uit een metro en zongen: "We're racist, and that's the way we like it."

In eerste instantie meldden Britse media dat er drie man waren veroordeeld. Het ging echter om een vijftal. Vier kregen een 'voetbalverbod' van vijf jaar, een vijfde man mag drie jaar lang geen enkele wedstrijd bijwonen. Een van de veroordeelden was niet alleen betrokken bij het Parijse incident, maar ook bij andere strafbare zaken, lieten de Britse autoriteiten weten. Hij kreeg al voor de zitting van woensdag zijn straf.

De mannen misdroegen zich rond de Champions League-wedstrijd tussen Chelsea en Paris Saint-Germain in de Parijse metro. Het incident werd gefilmd en de daders waren duidelijk in beeld. De Britse voetbalclub nam direct afstand van het gedrag van de supporters.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner