Juventus
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Arda Turan 75. / Schot met links  (Juanfran)

90'

Na rust lag de amusementswaarde niet veel hoger dan in het eerste bedrijf, maar er werd in tegenstelling tot de eerste 45 minuten wel een keer gescoord. Arda Turan schoot raak op aangeven van Juanfran, waardoor Atlético Madrid de wedstrijd met 1-0 won.
90'
90'
Gele kaart voor Sebastian Giovinco (Juventus)
De invaller is alweer de zesde speler van Juventus die een gele kaart krijgt. Een lange bal wordt in het strafschopgebied gespeeld en Giovinco neemt 'm aan met zijn arm, wat uiteraard tegen de regels is. Felix Brych bestraft hem met geel.
90'
Diego Simeone blijft langs de zijlijn het publiek opzwepen. Het ziet ernaar uit dat de Spanjaarden de overwinning over de streep gaan trekken.
90'
Gele kaart voor Paul Pogba (Juventus)
De middenvelder is de volgende Juventus-speler die op de bon gaat. Pogba probeert een counter van Atlético Madrid te voorkomen en dat moet hij bekopen met een gele kaart.
90'
De extra tijd bedraagt vier minuten.
89'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Siqueira
89'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Arda Turan
89'
Wissel in bij Juventus -> Sebastian Giovinco
89'
Wissel uit bij Juventus -> Stephan Lichtsteiner
86'
Gele kaart voor Morata (Juventus)
De Spaanse invaller laat zich niet van zijn goede kant zien door op het middenveld een harde overtreding te begaan en daarna te gaan zeuren op de clubleiding.
85'
Gele kaart voor Stephan Lichtsteiner (Juventus)
Het wordt harder in Madrid! Lichtsteiner heeft deze wedstrijd al meerdere overtredingen begaan en krijgt nu een gele kaart.
84'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Mario Suárez
84'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Mario Mandžukić
83'
Wissel in bij Juventus -> Morata
83'
Wissel uit bij Juventus -> Arturo Vidal
82'
Ondertussen in Zweden.. Malmö FF is op 2-0 gekomen tegen Olympiakos en lijkt de andere wedstrijd in Groep A te gaan winnen.
81'
Bijna een eigen doelpunt van Atlético Madrid! Raúl García tikt de bal met een sliding nog maar net langs de goede kant van de paal. Juventus krijgt nog wel een hoekschop.
78'
Wissel in bij Juventus -> Roberto Pereyra
78'
Wissel uit bij Juventus -> Martín Cáceres
76'
Nu is het wachten op het antwoord van Juventus. Gaan we een leuk laatste kwartier tegemoet?
75'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 1:0 door Arda Turan
Eindelijk! Een echte kans en meteen is het een doelpunt! Juanfran geeft de bal voor en Stephan Lichtsteiner laat zich verrassen, waardoor Arda Turan de bal binnen kan schieten.
72'
Goed blok van Tiago! Carlos Tévez trekt vanaf rechts naar binnen en probeert met zijn linkervoet de bal richting het doel te vuren. Tiago steekt daar echter een stokje voor door zijn hele lichaam voor het schot te gooien.
70'
Opvallend genoeg beginnen beide teams ook steeds slordiger te spelen. Op het middenveld speelt zowel Juventus als Atlético Madrid aardig, maar zodra de beslissende pass of eindpass moet komen, gaat het fout.
67'
Net zoals in de hele eerste helft hebben we in het tweede bedrijf ook nog geen echte kansen gezien. Juventus neemt steeds minder risico en lijkt vrede te hebben met de 0-0 stand. Atlético Madrid wil wel, maar de Spanjaarden komen niet door de Italiaanse muur heen.
63'
Gele kaart voor Cristian Ansaldi (Atlético Madrid)
Atlético Madrid zet druk op de verdediging van Juventus en Ansaldi doet gretig mee. Iets te gretig, zo blijkt, want hij begaat een harde overtreding op Stephan Lichtsteiner. Daarvoor krijgt hij een gele kaart.
61'
Het lijkt erop dat Atlético Madrid meer controle over de wedstrijd begint te krijgen. De Spanjaarden laten zich steeds meer zien op de helft van Juventus.
58'
Overduidelijk hands, maar geen strafschop van Atlético Madrid! Martín Cáceres raakt de bal onbedoeld met zijn hand en de Duitse scheidsrechter lijkt het waar te nemen, maar hij geeft de Spanjaarden geen strafschop!
57'
Gele kaart voor Giorgio Chiellini (Juventus)
De Italiaanse verdediger krijgt een gele prent voor het vasthouden van Arda Turan.
56'
Oei, Moyá! De van Getafe overgekomen doelman kan de bal simpel oppakken, maar klungelt en geeft daarmee bijna de mogelijkheid aan Llorente om ertussen te komen.
56'
.. en hij schiet hopeloos naast. De poging van de Fransman kwam niet eens in de buurt van het doel van Moyá.
56'
Paul Pogba staat achter de bal..
55'
Gele kaart voor Raúl García (Atlético Madrid)
Juventus krijgt een vrije trap op een interessante plek, nadat Raúl García een overtreding begaat op Carlos Tévez. De Spanjaard krijgt voor zijn tackle op de Argentijn een gele kaart.
53'
De creatieve Fransman mag al vroeg in de tweede helft invallen. Wellicht dat hij de wedstrijd kan openbreken.
53'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Antoine Griezmann
53'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Saúl
50'
Juventus heeft in de eerste minuten na rust het meeste balbezit. Atlético Madrid wordt teruggedrukt, maar geeft nauwelijks tot niets weg.
47'
Stephan Lichtsteiner laat zich in de eerste minuten na rust gelden door twee vervelende duwtjes uit te delen. Tot tweemaal toe krijgt hij een vrije trap tegen.
46'
Atlético Madrid heeft afgetrapt voor de tweede helft. De Spanjaarden zijn - net als de Italianen - ongewijzigd aan het tweede bedrijf begonnen.
46'
45'
Samenvattting eerste helft:

De eerste 45 minuten van het duel tussen Atlético Madrid en Juventus zijn zonder hoogtepunten verlopen. De Italianen hebben het meeste balbezit, maar via Paul Pogba slechts een kans(je) gecreëerd. Aan de andere kant kreeg de thuisploeg ook een mogelijkheid, die Mario Mandžukić niet benutte.
45'
44'
Het is bijna rust in het Estadio Vicente Calderón. Als de laatste minuut van de eerste helft gaat zoals de rest van het eerste bedrijf, dan gebeurt er vrij weinig meer.
42'
Nieuws uit het andere duel in Groep A. In Zweden is Malmö FF verrassend op voorsprong gekomen tegen Olympiakos.
41'
Het spel ligt steeds vaker stil en dat komt het tempo en de amusementswaarde van de wedstrijd niet ten goede.
39'
Een klein opstootje wordt snel gesust door Felix Brych. Paul Pogba heeft het even aan de stok met meerdere spelers van Atlético Madrid, maar de scheidsrechter voorkomt dat er lelijke dingen gebeuren.
38'
Knap verdedigd van Miranda! De verdediger van Atlético Madrid wordt opgejaagd door Carlos Tévez, die zowel links als rechts langs hem probeert te komen. De centrale verdediger blijft rustig, houdt zijn lichaam tussen Tévez en de bal en houdt vervolgens balbezit.
35'
Oeps, Atlético Madrid. De Spanjaarden krijgen een vrije trap op de helft van Juventus, maar de variant die zij proberen is dramatisch te noemen. Het team van Diego Simeone geeft de bal niet direct voor, maar probeert dat met een vreemde combinatie te bewerkstelligen. Een Juventus-speler weet er echter tussen te komen, waardoor Atlético Madrid balverlies lijdt.
33'
De eerste mogelijkheid voor Juventus! Paul Pogba probeert een steekballetje te geven, maar dat mislukt en met wat geluk krijgt hij de bal terug voor zijn voeten. Daardoor kan hij naar zijn rechterbeen kappen en zich in een kansrijke positie manoeuvreren. Het schot dat volgt is goed, maar gaat een metertje naast het doel van Moyá.
32'
Is dit een kans? Nou, we vermelden het in ieder geval wel. Een vrije trap vanaf links wordt het in strafschopgebied gepompt en komt uit bij Diego Godín, die de bal met zijn achterhoofd een paar meter over het doel van Gianluigi Buffon kopt.
30'
Na een korte blessurebehandeling kunnen beide spelers het veld weer betreden.
29'
Pijn bij Arda Turan en Stephan Lichtsteiner. De Turk zet een sliding in op de Oostenrijker, die met zijn lichaam op het hoofd van Turan valt.
27'
De mogelijkheid van Mario Mandžukić was pas de eerste echte kans van de wedstrijd. Het niveau van het duel ligt hoog, maar er zijn weinig kansen te noteren.
25'
Mario Mandžukić met een schot! De Kroatische spits ontvangt op een metertje of twintig de bal, twijfelt niet en haalt uit. Het is een aardig schot, maar Gianluigi Buffon weet de bal naar de buitenkant te drukken.
24'
Juventus heeft periodes met langdurig balbezit en dat bevalt het publiek in Madrid niet. De supporters in het Estadio Vicente Calderón laat dat merken met (kleine) fluitconcerten.
22'
Raúl García probeert de bal door te koppen naar Mario Mandžukić, maar een Juventus-verdediger weet net te voorkomen dat de bal bij de Kroaat terecht komt. Indien Mandžukić de bal had ontvangen had het niet veel uitgemaakt, want op het moment dat García de bal doorkopte, stond de spits buitenspel.
20'
Atlético Madrid wil een strafschop! Arturo Vidal glijdt over de grond en krijgt de bal tegen zijn arm. De Duitse scheidsrechter heeft het niet waargenomen, of vindt het niet voldoende voor een penalty, want hij wijst niet naar de stip.
19'
Het is een aantrekkelijk duel in het Estadio Vicente Calderón. Beide clubs hanteren een hoog tempo en tot op heden is het spel in evenwicht. De teams wisselen periodes van balbezit af, al hebben de Italianen ietsje meer balbezit dan de thuisploeg.
17'
In het vorige Champions League-duel verloor Atlético Madrid met 3-2 in Griekenland van Olympiakos. De Spaanse doelpunten werden gemaakt door twee spelers die deze zomer naar Madrid trokken: Mario Mandžukić en Antoine Griezmann. De Fransman zit vanavond – net zoals tegen Olympiakos – op de bank.
14'
Mario Mandžukić heeft genoeg van het masker. Hij loopt naar de kant en gooit het beschermstuk over de zijlijn.
13'
Gele kaart voor Leonardo Bonucci (Juventus)
De Italiaanse verdediger krijgt de eerste kaart van de wedstrijd nadat hij zijn arm in het gezicht van Mario Mandžukić plaatst.
12'
Het tempo ligt hoog in de beginfase. Beide clubs gunnen elkaar geen centimeter ruimte en dat komt het spel ten goede.
10'
Poging van Claudio Marchisio! De Italiaanse middenvelder schiet van heel ver, maar schiet ook ver naast.
9'
Haha, die Paul Pogba. In plaats van de bal te koppen, houdt ie 'm even stil op zijn hoofd en zet daarna zijn actie door. Een paar tellen later wordt er een overtreding op hem gemaakt en krijgt Juventus een vrije trap.
8'
Llorente gaat in het strafschopgebied neer en veinst een overtreding van Miranda, maar de Duitse scheidsrechter trapt er niet in en laat het spel gewoon doorgaan.
7'
Leuk nieuws voor alle Atléti-fans. Stadsgenoot Real Madrid is in Bulgarije op achterstand gekomen tegen Ludogorets!
5'
De eerste poging van de wedstrijd komt op naam van Raúl García. Hij probeert vanaf een meter of elf de bal met zijn hoofd te verlengen, maar Gianluigi Buffon hoeft niet in actie te komen, want de inzet van de Spanjaard stuitert een paar meter naast.
5'
De Italianen beginnen het duel met veel balbezit. Stephan Lichtsteiner en Patrice Evra staan heel breed opgesteld, waardoor Juventus bij balbezit het hele speelveld benut.
3'
Bij Atlético Madrid staat vanavond Mario Mandžukić in de spits. Hij is de opvolger voor de naar Chelsea vertrokken Diego Costa. Hij scoorde tot nu toe één keer in de Primera Division. De Kroaat brak in het vorige Champions League-duel met Olympiakos zijn neus en speelt vanavond met een masker.
1'
Llorente en Carlos Tévez hebben de wedstrijd in gang gezet!
1'

Een heerlijk affiche staat vanavond op het programma in de Champions League: het Spaanse Atlético Madrid neemt het in het Estadio Vicente Calderón op tegen de Italiaanse grootmacht Juventus. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van dit duel. Je kunt hier de opstellingen van beide teams vinden.

Groep A

Het ziet ernaar uit dat er in Groep A drie ploegen zijn die om de twee bovenste plaatsen zullen strijden: Atlético Madrid, Juventus en Olympiakos. De Spanjaarden zijn de grote favoriet in de groep, maar verloren hun eerste duel verrassend in Griekenland van Olympiakos. Juventus begon het toernooi wat beter door het miljoenenbal de de eerste groepswedstrijd te winnen. De tegenstander van de Italianen was Malmö FF, dat de vierde club in Groep A is. De Zweden zijn de grote outsider in de groep en als we heel eerlijk zijn dan weten we dat de Zweedse club kan opboksen tegen de drie andere clubs.

Atlético Madrid

In Spanje heb je jarenlang de hegemonie van FC Barcelona en Real Madrid gehad, maar Atlético Madrid heeft zich in dit rijtje weten te voegen. De Madrileense club won vorig seizoen de Primera Division en verloor nipt de Champions League-finale van stadsgenoot Real Madrid. Het team van Diego Simeone is dit voetbaljaar de competitie goed begonnen met vier overwinningen en twee gelijke spelen, maar startte het nieuwe Champions League-seizoen met een domper. In Griekenland verloor Atlético Madrid het openingsduel van Olympiakos met 3-2, waardoor de achterstand op de Griekse concurrent en Juventus direct al drie punten bedraagt.

Juventus

Een andere grote speler in de Europese voetbalwereld is Juventus. De Italiaanse club begon het Champions League-seizoen met een regelmatige overwinning in Zweden op Malmö FF (0-2). Grote man aan Italiaanse zijde was Carlos Tévez, die beide doelpunten maakte. In de Serie A is Juventus ook uitstekend begonnen. De club uit Turijn is koploper in de Italiaanse competitie en staat op vijftien punten uit vijf duels. De Italianen zijn dit seizoen dus nog ongeslagen, maar zijn ze dat na het duel met Atlético Madrid nog steeds?