01.10.2014 22:40

Atlético schittert niet, maar wint wel

Cristian Ansladi (r.) droht Ärger

Zonder goed te spelen heeft Atlético Madrid de eerste overwinning in het Champions League-seizoen geboekt. Dankzij een doelpunt van Arda Turan werd Juventus woensdagavond in eigen huis met 1-0 verslagen.

Het publiek in het Estadio Vicente Calderón werd in de eerste helft nauwelijks vermaakt. Hoewel het tempo van de wedstrijd hoog lag, creëerden beide teams nauwelijks kansen. Zowel Atlético Madrid als Juventus kreeg in de eerste 45 minuten slechts één mogelijkheid. Namens de thuisploeg was het Mario Mandžukić die een keer van twintig mocht aanleggen, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door Gianluigi Buffon. Aan de andere kant was er een schietkans voor Paul Pogba, maar hij mikte de bal een meter naast.

Ook na rust gebeurde er vrij weinig in Madrid. De thuisploeg ging wat offensiever spelen dan in de eerste helft, maar wist in aanvallend opzicht geen vuist te maken. Juventus bleef op zijn beurt op balbezit spelen en leek naarmate het tweede bedrijf vorderde steeds meer genoegen te nemen met het punt. Hoogtepunten vielen er nauwelijks te noteren en de wedstrijd dreigde zonder doelpunten te eindigen, tot een kwartier voor tijd.

In de 75e minuut kreeg Atlético Madrid de eerste echte kans van de wedstrijd en het was direct raak. Uit een voorzet van Juanfran schoot Turan raak. De Turkse aanvaller werd niet goed verdedigd door Stephan Lichtsteiner, die kinderlijk eenvoudig Turan voor zich liet komen. Na het doelpunt ging Juventus op jacht naar de gelijkmaker, maar los van Atlético Madrid-middenvelder Raúl García die bijna zijn eigen doelman passeerde, kwamen de Italianen niet in de buurt van de 1-1.

Doordat in het andere groepsduel Malmö FF won van Olympiakos (2-0), zien we een opvallende stand in Groep A. Alle vier de teams staan nu op drie punten uit twee duels. Juventus staat op doelsaldo nu eerste in de groep en Atlético Madrid op de tweede plaats. Over drie weken nemen de Spanjaarden het in eigen huis op tegen Malmö FF en de Italiaanse topclub speelt dan in Griekenland tegen Olympiakos.

Door: Vincent Houttuin