Arsenal FC Woensdag, 26. November 2014
Borussia Dortmund
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Yaya Sanogo 2. / Schot met rechts  (Santi Cazorla)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Alexis Sánchez 57. / Schot met rechts  (Santi Cazorla)

90'
90'
Vier minuten extra tijd. Moet dat nu? Nou, nog eventjes overtikken dan aan twee kanten voor het echt is afgelopen.
90'
Wissel in bij Arsenal FC -> Joel Campbell
90'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Alex Oxlade-Chamberlain
89'
Ja! Pakken we toch nog een een vrije trap mee van Santi Cazorla. Het zegt genoeg dat zijn trap, die enkele meters over het doel van doelman Weidenfeller vliegt, het hoogtepunt is van het laatste half uur. Tijd om af te fluiten.
85'
Geen moment is de wedstrijd vandaag de clash geworden die van te voren werd verwacht. Arsenal heeft vandaag geen kind aan Borussia Dortmund en hoeft daar zelf weinig voor te doen.
81'
De laatste tien minuten van de wedstrijd kunnen op deze manier ook wel op papier afgedaan worden. Dortmund en Arsenal vinden het beiden wel mooi geweest. In een tergend langzaam tempo gaat de bal rond en beide doelmannen hebben het rustig.
79'
Wissel in bij Arsenal FC -> Lukas Podolski
79'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Yaya Sanogo
78'
Nog meer problemen voor Arséne Wenger? Yaya Sanogo grijpt naar zijn hamstring en geeft evenals Arteta aan niet verder te kunnen. Ook de doelpuntmaker gaat het veld verlaten.
78'
Wissel in bij Borussia Dortmund -> Miloš Jojić
78'
Wissel uit bij Borussia Dortmund -> Kevin Großkreutz
75'
Ook Arsenal doet vrolijk mee het schieten van afstand. Waar Subotić enkele minuten geleden aan de kant van Dortmund de bal ver over de dwarsligger schoot is het aan de kant van de Engelsen nu de beurt aan Oxlade-Chamberlain.
72'
Voorlopig lijkt het daar op. Een onthutsend zwak afstandsschot van Neven Subotić is veelzeggend. Vanaf een meter of dertig waagt de centrumverdediger een poging op het doel van Arsenal. Zijn schot zeilt echter huizenhoog over het doel van Damián Martínez.
70'
De vraag is of Borussia Dortmund nog wel vol voor de punten wil gaan spelen of dat het met het hoofd al zit bij het belangrijke Bundesliga-duel van dit weekend tegen Frankfurt.
67'
Wissel in bij Arsenal FC -> Mathieu Flamini
67'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Mikel Arteta
66'
Problemen voor Mikel Arteta. De middenvelder van Arsenal voelt even aan zijn scheenbeen als hij in botsing komt met een Dortmund-verdediger en geeft aan niet meer verder te kunnen.
63'
Na de 2-0 speelt Arsenal met Borussia Dortmund. Het team van Klopp komt er niet meer aan te pass. Engelse passeeracties wisselen elkaar af en Dortmund kan alleen maar toekijken.
61'
Een dubbele wissel aan de kant van Borussia Dortmund. De Duitsers zullen iets moeten als ze nog een gelijkspel willen forceren. Voorlopig lijkt het daar echter niet op, ondanks de dominerende eerste minuten na rust.
61'
Wissel in bij Borussia Dortmund -> Adrián Ramos
61'
Wissel uit bij Borussia Dortmund -> Pierre-Emerick Aubameyang
61'
Wissel in bij Borussia Dortmund -> Shinji Kagawa
61'
Wissel uit bij Borussia Dortmund -> Ciro Immobile
57'
Doelpunt voor Arsenal FC, 2:0 door Alexis Sánchez
Borussia Dortmund was al gewaarschuwd. Wederom een afstandsschot, ditmaal belandt de bal echter wel in het doel. Sánchez ontvangt op de rand van het strafschopgebied de bal van Cazorla en krult het leder subtiel langs doelman Weidenfeller in de lange hoek.
54'
De lat! Dit was een doelpunt geweest hoor. Op schitterende wijze plukt Alex Oxlade-Chamberlain een bal uit de lucht en legt hem panklaar neer voor zijn rechtervoet om vervolgens verwoestend uit te halen. Weidenfeller was volledig kansloos geweest, maar zijn schot spat uiteen op de dwarsligger.
51'
Ondertussen staat Anderlecht tegen Galatasaray met 1-0 voor. Voor Arsenal is het dus zaak om minimaal gelijk een punt weg te slepen deze wedstrijd om zich te verzekeren van Champions League-voetbal na de winterstop.
49'
Het is opvallend dat de rollen in de eerste minuten van het tweede bedrijf zijn omgedraaid. Waar Arsenal in de eerste helft vlammend uit de startblokken kwam is dat nu Borussia Dortmund. Arsenal is nog niet aan de bal geweest en Dortmund tikt er vrolijk op los.
46'
Daar gaan we weer! Laten we hopen dat Borussia Dortmund in de tweede helft wat meer tegenstand kan bieden en we kunnen genieten van een mooi tweede bedrijf.
46'
45'
Het hoogtepunt van de eerste helft kwam al snel. In de tweede minuut werkte Yaya Sanogo een één-tweetje met Santi Cazorla in het doel en zette daarmee al snel de ruststand op het bord. Een doelpunt die de hele helft gelijk weergeeft. Arsenal was heer en meester op het veld, maar verzuimde het slappe spel van Borussia Dortmund af te straffen.
45'
42'
Met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft kruipen de bezoekers toch wat uit hun schulp. Tot grote kansen leidt het nog niet, maar de bal wordt nu al langdurig overgetikt op de Engelse speelhelft.
40'
Ondertussen vermaken de Engelsen zich prima in het stadion. Met name Santi Cazorla wordt vanaf de tribunes bejubeld en veelvuldig toegezongen.
37'
Gele kaart voor Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund)
Niet heel slim dit Pizczek. Vlakbij het eigen strafschopgebied haalt trekt hij Kieran Gibbs met zijn shirt naar de grond. Dat is vragen om problemen.
35'
Nee, als Borussia Dortmund op deze manier blijft spelen blijven de punten vanavond gewoon in het Emirates Stadion. De Duitsers zullen er toch echt een schepje bovenop moeten doen als ze punten willen pakken en daarmee de eerste plek veilig willen stellen.
32'
Waar de bezoekers na een kwartier spelen weer wat in de wedstrijd kwamen, is dat overwicht ondertussen al weer helemaal weg. Arsenal is heer en meester en dicteert het spel in eigen huis.
30'
Een mooie actie van Cazorla. De aangever bij het openingsdoelpunt omspeelt op schitterende wijze Ciro Immobile aan de rechter zijlijn. Zijn voorzet komt net niet aan op het hoofd van Sanogo, maar zijn actie mag er zijn.
28'
Echter ging Arsenal in de fout. De Engelsen gingen er in september vanuit dat Giroud voor de winter nog niet in actie zou kunnen komen en schreven de aanvalsleider niet in voor het kampioenenbal. Achteraf gezien een verkeerde keuze. Hoewel... Arsenal mag niet klagen met zijn scorende vervanger Sanogo.
27'
Overigens had in plaats van doelpuntmaker Sanogo vandaag ook zo maar Olivier Giroud binnen de lijnen kunnen staan. De spits lag er lange tijd uit met een enkelblessure, maar is weer wedstrijd fit.
24'
Strafschop? Nee! De handen bij Borussia Dortmund gaan onterecht de lucht in als Łukasz Piszczek onderuit gaat in het strafschopgebied. Per Mertesacker speelt echter keurig de bal.
22'
Het begint langzaamaan een meer gelijkopgaande wedstrijd te worden. Borussia Dortmund had even de tijd nodig, maar komt steeds vaker op de helft van Arsenal.
19'
Dortmund wordt wakker! Ciro Immobile komt net een teenlengte tekort bij de tweede paal om een sublieme voorzet van Łukasz Piszczek vanaf de rechterkant van het veld binnen te werken.
17'
Jürgen Klopp is verre van tevreden. De oefenmeester van Borussia Dortmund staat al enkele minuten wild te gebaren vanuit zijn dug-out.
15'
Gele kaart voor Mikel Arteta (Arsenal FC)
En ook Arsenal gaat voor het eerst op de bon. Wat een onhandige overtreding van Arteta. Op de helft van de tegenstander haalt de middenvelder Henrikh Mkhitaryan. Pootje haken op dat deel van het veld is niet heel slim.
14'
Gele kaart voor Neven Subotić (Borussia Dortmund)
De centrale verdediger grijpt hard in als Alexis Sánchez aan de linker zijlijn ontsnapt. Van een grote afstand komt Subotić aangesneld om de Arsenal-aanvaller naar de grond te sliden.
12'
De eerste tien minuten zien we nog niet het Borussia Dortmund uit de eerste vier Champions League-wedstrijden. Integendeel, dit is eerder het Borussia uit de Bundesliga. Op deze manier kan het wel eens een lange avond worden voor de Duitsers.
10'
Bijna weer Sanogo! Tweemaal krijgt de spits van Arsenal het niet voor elkaar de bal tegen de touwen te krijgen. Op eigen speelhelft ontsnapt Sanogo richting het doel van Borussia Dortmund. Nadat de aanvaller eerst Duitse benen vindt met zijn schot, werkt hij de bal in de herkansing hoog over.
7'
Arsenal heeft er zin in. Met name de rechterflank met de jonge rechtsback Calum Chambers en vleugelaanvaller Alex Oxlade-Chamberlain loopt in de openingsfase als een trein. De Duitsers krijgen nog geen grip op de Engelsen.
5'
Dit is de start waar we op hoopten. Dit kan wel eens een hele mooie avond gaan worden. Arsenal klapt er vanaf het eerste fluitsignaal op en dringt Borussia Dortmund ver terug op de eigen speelhelft.
2'
Doelpunt voor Arsenal FC, 1:0 door Yaya Sanogo
Zo dan, hij zit er al in! Het heeft alle schijn van buitenspel als Yaya Sanogo de bal na een één-tweetje terugkrijgt van Santi Cazorla, maar het doelpunt telt. Voor Sanogo is het één op één met Roman Weidenfeller een koud kunstje de bal in het doel te werken.
1'
Het is weer zo ver! De bal rolt in het kampioenenbal. Hopelijk kunnen beide teams de verwachtingen van een ware clash waarmaken.
1'
Een kraker van formaat vanavond in groep D van de Champions League en uiteraard doen wij daar verslag van. De nummer één tegen de nummer twee. Het ongeslagen Borussia Dortmund tegen het bijna voor de volgende ronde gekwalificeerde Arsenal. Mijn naam is Merten Simons en vanaf 20.45 uur zal ik verslag doen van deze clash in Champions League. Rond een uur of 19.45 uur zullen hier alvast de opstellingen verschijnen en vanaf 20.45 uur branden we los met het live verslag van deze wedstrijd.

Arsenal
Ondanks een nederlaag en een gelijkspel in de eerste vier wedstrijden van de Champions League is Arsenal dichtbij de volgende ronde van het kampioenenbal. Doordat Anderlecht en Galatasaray respectievelijk slechts twee punten en één schramel puntje bij elkaar wisten te schrapen, hebben de Engelsen en voorsprong van vijf punten opgebouwd. Met een overwinning vanavond tegen Borussia Dortmund verzekert het team van Arsène Wenger zich dus van Champions League-voetbal na de winterstop. Ook bij een puntendeling kan de vlag wellicht uit, maar dan is Arsenal met nog één wedstrijd te spelen afhankelijk van het resultaat in de andere wedstrijd uit deze groep.

De uitslagen in de Champions League verbloemen de grote problemen van Borussia Dortmund. Hoewel er in de groepsfase van het kampioenenbal nog geen punt werd gespeeld, leiden de prestaties van de Duitsers in de Bundesliga tot kopzorgen in Dortmund. In twaalf wedstrijden behaalde het team van Jürgen Klopp slechts elf punten, waardoor Borussia Dortmund zich terugvind op de zestiende plaats. Een plek die aan het eind van het seizoen leidt tot nacompetitievoetbal.
Hoe anders zijn de prestaties van Dortmund in de Champions League. In vier wedstrijden haalde de finalist uit 2013 de volle mep. Bovendien kwamen de Duitsers dertien keer tot scoren en werd er slechts éénmaal een doelpunt weggegeven. Met vijf punten voorsprong op nummer twee Arsenal is Dortmund zelfs dichtbij de groepswinst. Een gelijkspel vanavond volstaat.

Historie
Zeven keer troffen Borussia Dortmund en Arsenal elkaar eerder in de Champions League. Driemaal was er een overwinning voor Arsenal, driemaal een overwinning voor Dortmund en één keer deelden beide teams de punten. Eerder dit seizoen wonnen de Duitsers in eigen huis met 2-0. Vlak voor rust was het Ciro Immobele die Dortmund met een voorsprong de kleedkamers in schoot en vlak na de theepauze zette Pierre-Emerick Aubameyang de thuisploeg op een 2-0 voorsprong.