26.11.2014 22:35

Arsenal kinderlijk eenvoudig langs Dortmund

Arsenal had geen kind aan Borussia Dortmund. Op eenvoudige wijze heeft het team van Arséne Wenger zich met een 2-0 overwinning geplaatst voor de volgende ronde van het kampioenenbal.

Al binnen twee minuten keek Borussia Dortmund tegen een achterstand aan, nadat Yaya Sanogo Roman Weidenfeller wist te verschalken. De spits van de Engelsen kreeg de bal op een presenteerblaadje na een eenvoudig één-tweetje met Santi Cazorla door de Duitse defensie, waarna het voor Sanogo een koud kunstje was om de bal langs de Duitse doelman tegen de touwen te schuiven.

Qua kansen was het na deze tweede minuut in het eerste bedrijf al snel gebeurd met het spektakel. Borussia Dortmund grossierde in balverlies en Arsenal was niet bij machte om hier van te profiteren. Weliswaar kregen de Engelsen het thuispubliek enkele keren op de stoelen met prachtige passeerbewegingen. Maar tot kansen leidde het niet.

De Duitsers zetten er daarentegen nog minder tegenover. Op twee korte oplevingen na, waarin Dortmund op de speelhelft van Arsenal te vinden was, was het arme troef wat het team van Jürgen Klopp liet zien in de eerste helft. Het niveau van de eerste vier Champions League-wedstrijden, die alle vier winnend werden afgesloten, werd geen moment aangetikt. Sterker nog, het voetbal van de bezoekers leek meer op het voetbal wat Dortmund dit seizoen in de Bundesliga laat zien. Waar de Duitsers op een schamele zestiende plaats staat.

Na de rust kregen de Duitsers het niet voor elkaar dit spelbeeld te veranderen. Hoewel de eerste minuten van het tweede bedrijf gedomineerd werden door het team van Klopp, was het Arsenal dat het heft al weer snel in handen nam. Nadat Alex Oxlade-Chamberlain eerst al op prachtige wijze de lat vond met een afstandsschot, was het Alexis Sánchez die enkele minuten later Arsenal in de 57e minuut alsnog op voorsprong wist te zetten. Op de rand van het strafschopgebied ontving de spits het leder van Cazorla, waarna Sánchez de bal subtiel in de lange hoek langs Weidenfeller krulde.

Een doelpunt waarna Borussia Dortmund het maar voor gezien leek te houden. De ogen werden gericht op het belangrijke Bundesliga-duel van aankomend weekend tegen Frankfurt. Op een onthutsend zwak afstandsschot van Neven Subotić na, die de bal van grote afstand huizenhoog over het doel van Arsenal schoot, kwamen de Duitsers niet verder meer dan de bal simpel over te tikken.

De drie punten van de thuisploeg kwamen dan ook geen moment meer in gevaar. Belangrijke punten voor het team van Arséne Wenger. Door de driepunter verzekert de Londense formatie zich van Champions League-voetbal na de winterstop.