Paris Saint-Germain
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Nacho 35. / Schot met links

90'
Na een weinig spectaculaire tweede helft heeft Real Madrid de 1-0 voorsprong over de streep weten te trekken. De Madrilenen trokken een muur op, wat het voor PSG lastig maakte om er doorheen te komen. Het zat de Fransen ook niet mee, zo spatte een vrije trap van Di María vlak voor tijd uiteen op de lat. Real Madrid is dankzij de overwinning al geplaatst voor de knock-out fase van de Champions League.
90'
90'
Gele kaart voor Keylor Navas (Real Madrid)
Vlak voor tijd krijgt Navas nog geel wegens tijdrekken.
89'
Weer de lat! Het zit PSG ook niet echt mee vandaag, de vrije trap van Di María belandt op de lat.
88'
Gele kaart voor Casemiro (Real Madrid)
Casemiro haalt Lucas neer en bezorgt PSG vlak voor tijd nog een vrije trap op een interessante positie.
87'
Di María staat net buiten het strafschopgebied in een uitstekende positie om te schieten, maar besluit de bal af te leggen op een medespeler en speelt de bal dan in de voeten van een Madrileense verdediger.
84'
Er zijn nog iets meer dan vijf minuten te gaan en Laurent Blanc loopt onrustig rond. Zijn ploeg heeft nog even om de gelijkmaker te forceren.
81'
Wissel in bij Real Madrid -> Mateo Kovačić
81'
Wissel uit bij Real Madrid -> Isco
78'
PSG heeft het lastig om door de muur van Real Madrid heen te maken, een hoekschop van Di María wordt verlengd en belandt op de paal, maar meer gevaar weten de Fransen niet te stichten.
75'
Wissel in bij Paris Saint-Germain -> Lucas
75'
Wissel uit bij Paris Saint-Germain -> Blaise Matuidi
72'
Lucas Vázquez levert een prima voorzet af op Isco, die bij de tweede paal alle ruimte krijgt om te schieten. Trapp verricht echter opnieuw goed werk.
67'
Gele kaart voor David Luiz (Paris Saint-Germain)
David Luiz neemt de bal niet goed aan en verspeelt hem daardoor aan Isco. Hij heeft vervolgens een overtreding nodig om de Spanjaard af te stoppen.
65'
De vrije trap van Kroos gaat richting de tweede paal, waar Isco klaar staat om binnen te komen. Het levert Trapp echter geen problemen op.
63'
Wissel in bij Real Madrid -> Lucas Vázquez
63'
Wissel uit bij Real Madrid -> Jesé Rodríguez
60'
De aanvallen van beide ploegen verlopen stroef nu, combinaties mislukken en passes komen steeds net niet aan.
57'
Daar was bijna de 2-0! Een geplaatst balletje van Isco wordt van richting veranderd door de rug van David Luiz, maar Trapp grijpt goed in.
54'
Maxwell krijgt de bal op de linkerflank en slingert hem voor het doel, waar Ibrahimović staat te wachten. De Madrileense verdediging kan echter opruimen.
52'
Real Madrid komt meer toe aan voetballen dan in de eerste helft en weet PSG meer onder druk te zetten.
49'
Di María doet de eerste poging van de tweede helft, maar zijn schot krult in de handen van Navas.
46'
45'
PSG had de overhand in het grootste deel van de eerste helft, maar toch is het de thuisploeg die bij rust met 1-0 leidt. Benítez was ontevreden over het functioneren van zijn ploeg en bracht al na een halfuur Nacho in het veld voor Marcelo. Twee minuten later scoorde de invaller prompt, nadat Trapp een schot van Kroos niet goed verwerkte.
45'
45'
Gele kaart voor Serge Aurier (Paris Saint-Germain)
Aurier is de eerste die vanavond op de bon gaat, nadat hij Ronaldo onderuit haalt.
44'
PSG krijgt enorm veel kansen in de slotfase van de eerste helft, maar Ibrahimović weet een hoekschop bij de tweede paal niet in het doel te krijgen.
41'
Meteen weer twee kansen voor PSG, maar de Franse ploeg weet ze niet te benutten. Rabiot en Cavani benutten hun kansen niet, na goede voorzetten van Maxwell.
38'
Op de paal! Het scheelde niet veel of daar was meteen de gelijkmaker geweest, Rabiot raakt de paal.
35'
Doelpunt voor Real Madrid, 1:0 door Nacho
Uit het niets neemt Real Madrid de leiding en het is invaller Nacho, koud in het veld, die scoort. Trapp wil een hoekschop voorkomen na een schot van Kroos, maar verkijkt zich compleet op de bal, waarna Nacho de bal van dichtbij in een leeg doel kan werken.
33'
Ook Real Madrid wisselt vroeg, maar niet wegens een blessure. Benítez is duidelijk ontevreden over het spel van zijn ploeg en vervangt Marcelo door Nacho.
33'
Wissel in bij Real Madrid -> Nacho
33'
Wissel uit bij Real Madrid -> Marcelo
30'
Nu mag de ster van PSG het proberen uit een vrije trap van afstand. Het schot van Ibrahimović gaat net naast het doel van Navas.
26'
Vrije trap op een meter of dertig van het doel, maar dat is aan Ronaldo wel besteed. Zijn schot wordt echter van richting veranderd door Ibrahimović, maar Trapp laat zich niet verrassen.
23'
Ibrahimović had er niet op gerekend zoveel ruimte te krijgen op de rand van het strafschopgebied en krult de bal naast het doel van Navas.
21'
Aurier kan opstomen op de rechterflank en heeft alle ruimte voor zich en geeft de bal voor op Matuidi. Die staat ter hoogte van de penaltystip klaar, maar schiet slap in.
18'
Isco kan na een lange blessurebehandeling wel verder, ondanks zijn hoofdwond, maar Verratti moet wel het veld verlaten. Hij kan niet verder na een ongelukkig duel met Ronaldo.
17'
Wissel in bij Paris Saint-Germain -> Adrien Rabiot
17'
Wissel uit bij Paris Saint-Germain -> Marco Verratti
14'
Opnieuw ligt het spel stil, ditmaal voor een blessurebehandeling van Verratti die niet goed uit een duel met Ronaldo kwam.
12'
Aurier en Isco komen in het strafschopgebied met de hoofden tegen elkaar en gaan naar de grond. Isco lijkt een flinke wond op te lopen, maar kan verder. Ook Aurier kan door.
9'
Jesé Rodríguez weet de eerste corner van de wedstrijd te forceren. De bal gaat echter aan iedereen voorbij en levert geen gevaar op.
6'
PSG neemt het heft in handen en laat de bal snel rond gaan. Het resulteert in een kans voor Cavani, die twee man voorbij is, maar voordat hij kan schieten speelt hij de bal te ver voor zich uit.
3'
De eerste doelpoging is van Cristiano Ronaldo, hij schiet zacht in de handen van Kevin Trapp.
1'
Vanavond staat alweer de vierde ronde van de groepsfase van de Champions League op het programma. In Madrid vindt de wedstrijd tussen Real Madrid en Paris Saint-Germain plaats. Het belooft een spannend duel te worden, want beide ploegen hebben momenteel zeven punten behaald in poule A. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit duel. Ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd zijn de opstellingen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

Real Madrid
Real Madrid voert op doelsaldo de Primera Division aan, op de voet gevolgd door aartsrivaal FC Barcelona. Afgelopen zaterdag werd simpel met 3-1 gewonnen van Las Palmas en kregen Sergio Ramos, Karim Benzema, Keylor Navas en James Rodriguez, normaal allemaal vaste krachten, rust.

Vanavond zullen zij waarschijnlijk echter weer gewoon hun opwachting maken, want de winnaar van het duel van vanavond kan al verzekerd zijn van plaatsing voor de knock-out fase van de Champions League. Dat is echter wel afhankelijk van de uitslag van het duel tussen Malmö FF en Sjachtar Donetsk. Real Madrid moet het vanavond in ieder geval nog wel zonder Gareth Bale stellen, die al een tijdje geblesseerd is. Daniel Carvajal en Arbeloa zijn twijfelgevallen.

Ook Paris Saint-Germain voert de landelijke competitie aan, maar de ploeg uit Parijs krijgt daarbij een stuk minder weerstand dan dat Real Madrid krijgt in de competitie. De ploeg van onder anderen Gregory van der Wiel heeft na twaalf wedstrijden al een gat van tien punten opgebouwd naar nummer twee Olympique Lyon. Ook bij PSG kregen de belangrijkste spelers, Zlatan Ibrahimovic, Thiago Motta, Edinson Cavani en Marco Verratti afgelopen weekend rust.

Ook zij zullen er vanavond gewoon weer bij zijn, net als David Luiz, die waarschijnlijk op tijd hersteld is van zijn blessure. Marquinhos en Javier Pastore zijn beide nog wel afwezig wegens blessures.

Tot slot zal het voor Ángel di María een bijzondere avond worden, hij keert voor het eerst terug naar Real Madrid. De ploeg waar hij tussen 2010 en 2014 speelde en de Champions League mee veroverde.

Er wordt vanavond om 20.45 afgetrapt in Bernabeu. Veel plezier bij dit duel!