Real Madrid Dinsdag, 12. April 2016
VfL Wolfsburg
3:0
(Heenwedstrijd 0:2)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Cristiano Ronaldo 16. / Schot met rechts  (Dani Carvajal)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Cristiano Ronaldo 17. / Kopbal  (Toni Kroos)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Cristiano Ronaldo 77. / dir. vrije trap

90'
Het was wachten op de derde Madrileense treffer en een kwartier voor tijd viel deze dan ook. Ronaldo schoot een vrije trap door de muur heen en liet Benaglio voor de derde keer deze wedstrijd vissen. Op de 3-0 zege van Madrid was vanavond helemaal niets af te dingen.
90'
90'
Wissel in bij Real Madrid -> Raphaël Varane
90'
Wissel uit bij Real Madrid -> Luka Modrić
90'
Gele kaart voor Vieirinha (VfL Wolfsburg)
Vierinha schopt Bale onderuit, wanneer deze aan een mooie rush bezig is. Zo komt ook Vierinha nog op een gele kaart en een schorsing uit.
87'
Real twijfelt. Of vol voor de 4-0 gaan, of achterin de 0 heilig verklaren. Dat komt het spel momenteel niet te goede.
84'
Gele kaart voor Dante (VfL Wolfsburg)
Ook Dante komt nog in het boekje van de scheidsrechter, waardoor het aantal kaarten ongemerkt toch nog oploopt vanavond.
84'
Wissel in bij Real Madrid -> Jesé Rodríguez
84'
Wissel uit bij Real Madrid -> Karim Benzema
81'
Benzema is dichtbij de 4-0, maar Benaglio tikt de bal met een mooie redding uit de verre hoek.
80'
Gele kaart voor Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Ronaldo komt ook nog op een andere manier op het wedstrijdformulier, nadat hij te laat is met een tackle op Arnold.
80'
Wissel in bij VfL Wolfsburg -> Bas Dost
80'
Wissel uit bij VfL Wolfsburg -> Josuha Guilavogui
77'
Doelpunt voor Real Madrid, 3:0 door Cristiano Ronaldo
Een hattrick van de meester zelf! Een vrije trap wordt door Ronaldo dwars door de muur heen geschoten. Benaglio ligt te laat in de hoek en kan niet meer bij de bal.
76'
Gele kaart voor Luiz Gustavo (VfL Wolfsburg)
Luiz Gustavo legt net buiten de zestien de opstormende Modrić neer. Door deze kaart is Gustavo geschorst voor het volgende duel.
73'
Wissel in bij VfL Wolfsburg -> Daniel Caligiuri
73'
Wissel uit bij VfL Wolfsburg -> Bruno Henrique
72'
Het spel ligt al enige minuten stil wegens een blessurebehandeling van Bruno Henrique. Hij verlaat uiteindelijk met een doek om zijn schouders, volledig duizelig, het veld.
69'
Heel voorzichtig begint de klok een rol te spelen in Madrid. Met nog ruim twintig minuten te gaan komt een verlenging steeds dichterbij.
66'
Ramos raakt weer het houtwerk! Uit een corner kopt hij de bal tegen de binnenkant van de paal. Het heeft er alle schijn van dat de bal over de lijn is, maar er wordt geen treffer toegekend.
63'
Ondertussen is het zachte regenen in Madrid overgegaan in een heftige regenbui. Dit weer zou zomaar nog eens een factor kunnen gaan spelen vanavond.
60'
Na een uur spelen ligt Real nog altijd op koers voor een gunstig resultaat vanavond. De thuisploeg dicteert volledig het tempo van de wedstrijd en bepaalt over op het veld wat er gebeurd.
56'
De poging van Ronaldo komt niet verder dan de muur.
55'
Real krijgt een vrije trap op een interessante plek. Ronaldo zal ongetwijfeld gaan aanleggen voor zijn derde van deze avond.
52'
Na de pauze komt Wolfsburg er vooralsnog niet aan toe. Real heerst in eigen huis, zoals zo vaak dit seizoen.
48'
Real start de tweede helft met drie hoekschoppen op rij. Na een overtreding van Bale is de dreiging voor de bezoekers weer even voorbij.
46'
Zonder verdere wissels is de tweede helft van start gegaan.
46'
45'
Ronaldo. Dat is het verhaal tot nu toe. Binnen twee minuten maakte hij de heenwedstrijd ongedaan. Met een intikker en een knappe kopgoal zorgt de sterspeler hoogstpersoonlijk voor de 2-0 ruststand in Madrid.
45'
45'
Gele kaart voor Maximilian Arnold (VfL Wolfsburg)
Een hele domme gele kaart. Diep in de blessuretijd schopt hij Casemiro ondersteboven op het middenveld. Er is geen enkele aanleiding toe. Hij komt hier met geel nog goed weg.
45'
Er komen in de eerste helft nog twee extra minuten bij.
42'
Wolfsburg doet nog mee, doordat Madrid na 25 minuten de teugels een beetje heeft laten vieren. Het hoge tempo van de openingsfase is er al even niet meer bij de thuisploeg.
38'
Wolfsburg dringt aan! Bruno Henrique krijgt in de zestien van Madrid heel veel tijd, maar toch neemt hij nog te veel tijd voordat hij besluit af te drukken. Pepe kan daardoor zijn schot nog blokken.
34'
Een heerlijke pegel van Luiz Gustavo zet Keylor Navas voor het eerst aan het werk in deze wedstrijd. Een schot vanaf ruim twintig meter kan door de doelman worden weggebokst.
33'
Draxler moet met een blessure de strijd staken. De nummer 10 van Wolfsburg kan niet meer verder.
32'
Wissel in bij VfL Wolfsburg -> Max Kruse
32'
Wissel uit bij VfL Wolfsburg -> Julian Draxler
29'
Voor het eerst laat Benzema wat van zich zien. Op typerende wijze schiet hij de bal van onder zijn lichaam richting de korte hoek. De bal is niet hard genoeg om Benaglio in de problemen te brengen.
27'
Madrid heeft na de twee snelle goals even gas terug genomen. Zonder in de problemen te komen, laat het Wolfsburg iets meer aan de bal.
23'
Ronaldo is vanavond overigens op gelijke hoogte gekomen met Clarance Seedorf. Beide spelers hebben 125 wedstrijden in de Champions League gespeeld. Wel is hij nog een tijdje verwijderd van recordhouder Iker Casillas. De Spaanse doelman heeft 156 CL wedstrijden gespeeld.
20'
Ondanks dat de wedstrijd nu helemaal in evenwicht is, is er nog niets beslist. Eén treffer van de Duitsers kan alles weer op zijn kop zetten.
17'
Doelpunt voor Real Madrid, 2:0 door Cristiano Ronaldo
Nummer 15 van dit Champions League seizoen! Ronaldo draait in zijn eentje dit tweeluik om. Uit een hoekschop komt hij bij de eerste paal goed voor zijn man. Hij laat de bal van zijn hoofd glijden richting verre hoek, waar Benaglio weer kansloos is.
16'
Doelpunt voor Real Madrid, 1:0 door Cristiano Ronaldo
Daar is de snelle goal van Real! Een slechte bal van Arnold, dwars door het centrum, wordt door Carvajal opgepikt. Vanaf rechts draait hij de bal perfect achter de verdedigers langs naar Ronaldo, die bij de tweede paal de bal eenvoudig binnen kan tikken.
14'
Op de kopbal van Ramos na is er in het eerste kwartier nog niet echt een kans geweest. Real blijft wel de bovenliggende partij, maar weet Benaglio nog niet onder druk te zetten.
10'
Wolfsburg kruipt een beetje uit haar schulp en krijgt zowaar een hoekschop. Dante komt gevaarlijk voor zijn man, maar kan het leer net niet raken met zijn hoofd.
6'
Real raakt de lat! Uit een corner kopt Ramos de bal op de bovenkant van de lat. Real heeft de jacht hierbij officieel geopend.
4'
Zoals viel te verwachten grijpt Madrid al snel het initiatief. Wolfsburg wacht rustig af en loert op een uitbraak via de counter.
1'
De jacht naar de zesde halve finale op rij is ingezet voor Real Madrid.
1'
In een poging de opgebouwde 2-0 voorsprong vast te houden tegen Real Madrid maakt VfL Wolfsburg dinsdagavond niet direct gebruik van de kwaliteiten van Bas Dost. De Nederlander start bij de Duitse ploeg vanaf de bank. Afgelopen zaterdag stond de spits nog in de basis, toen hij tegen Mainz zijn rentree kon maken na lang blessureleed.

Bij Real Madrid staan alle grote sterren aan de aftrap. Voorin start Zidane met de in ere herstelde 'BBC'. Karim Benzema keert terug in de basis na zijn blessure die hem dit weekend aan de kant hield. Doordat Toni Kroos, Luka Modrić en Casimero op het middenveld starten, zitten onder anderen Isco en James Rodriguez op de bank bij de thuisploeg.
Cristiano Ronaldo hoopt vanavond op een magische avond in Madrid. Zijn ploeg moet de 2-0 nederlaag van vorige week weg zien te poetsen om voor het zesde seizoen op rij de halve finale van de Champions League te kunnen halen. Maar Wolfsburg is niet van plan zich zonder slag of stoot bij dat plan neer te leggen. Wie schrijft er vanavond geschiedenis, Real Madrid of VfL Wolfsburg? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Real Madrid
Sinds de nederlaag tegen Atlético Madrid in de competitie, eind februari, was Real Madrid bezig aan een ijzersterke reeks. Zes wedstrijden op rij, waaronder een overwinning tegen FC Barcelona, bezorgden de ploeg een plek in de kwartfinale en geven de Madrilenen nog een sprankje hoop op de Spaanse titel. Maar vorige week ging het mis. In Duitsland liep de ploeg geheel onverwachts tegen een 2-0 nederlaag aan. Trainer Zinedine Zidane is nog niet in paniek. “Mijn spelers weten exact wat er moet gebeuren. In voetbal is veel mogelijk, dat blijkt nu ook wel weer in de competitie”. In Duitsland had Real het aanvallend gezien lastig, zeker nadat Karim Benzema geblesseerd uitviel, vlak voor de rust. Gelukkig voor de mannen van Zidane is de Franse scherpschutter vanavond weer van de partij.

Wolfsburg zit momenteel in de totaal omgekeerde flow van Madrid. Waar de Spanjaarden zege aan zege rijgen, wist Wolfsburg de laatste vier competitiewedstrijden niet tot winst te komen. De zege in eigen huis van vorige week tegen Real was dan ook een uitermate positieve uitschieter in deze reeks wedstrijden. Door de slechte resultaten dreigt de ploeg voor volgend seizoen naast een Europees ticket te grijpen, waardoor de wedstrijd van vanavond extra veel lading met zich mee brengt. Standhouden in Madrid zou betekenen dat de spelers één van de grootste prestaties uit de geschiedenis van de club gaan neerzetten. Trainer Dieter Hecking ziet, ondanks de riante uitgangspositie van zijn ploeg, Real Madrid nog altijd als favoriet voor het bereiken van een plek in de halve finale. “We hebben vooraf gezegd dat we twee exceptionele dagen nodig hebben om door te kunnen gaan. De eerste hebben we gehad, maar we zijn pas op de helft. Maar als het ons vanavond lukt, dan schrijven we echt historie”.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van de Hongaarse scheidsrechter Viktor Kassai. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de hier te vinden.