(Heenwedstrijd 0:1)
0 : 1 Torinfos in de Ticker Saúl 26. / Kopbal  (Filipe Luís)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jamie Vardy 61. / Schot met rechts

90'
Leicester City hoeft zich nergens voor te schamen. Het heeft waardig afscheid genomen van de Champions League, geknokt voor wat het waard was en het publiek waar voor hun geld gegeven. Een gelijkspel tegen Atlético Madrid was niet genoeg en meer zat er vandaag ook niet echt in. Wel blijft het thuis ongeslagen in de CL en daar komt voorlopig niemand aan.
90'
90'
Atlético Madrid is slordig in het uitspelen van de aanvallen. Griezmann had Fernando Torres vrij voor de keeper kunnen zetten, maar speelt de bal achter hem. Daar baalt de invaller van.
90'
De extra tijd zal minimaal vier minuten bedragen.
89'
Atlético Madrid pakt het slim aan. Het zet Leicester al op de eigen helft vast, waardoor het geen kans krijgt om echt aan te vallen.
87'
Griezmann gaat aan de wandel op de helft van Leicester. Hij stuit uiteindelijk op een verdediger van de thuisploeg.
85'
Morgan is uitgeblust en gaat naar de kant. Bovendien gaat Leicester nog meer op de aanval spelen.
84'
Wissel in bij Leicester City -> Daniel Amartey
84'
Wissel uit bij Leicester City -> Wes Morgan
82'
Chiswell maakt een aardige invalbeurt. Hij heeft geen directe tegenstander aan de linkerkant en kan daardoor vaak vrij opstomen.
79'
De tijd tikt weg in het voordeel van Atlético Madrid. De rust lijkt langzaam terug te komen bij de bezoekers. Het maakt onder andere geen haast met spelhervattingen.
76'
Mahrez laat een prima mogelijkheid liggen. Een vrije trap vanaf twintig meter wordt door de international van Algerije over het doel van Oblak gekruld.
74'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Ángel Correa
74'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Filipe Luís
72'
Het is in ieder geval zeker dat we vanavond geen verlening krijgen. Over twintig minuten weten we wie door is naar de halve finale.
69'
Fernando Torres komt in het veld om als aanspeelpunt te gaan dienen. Daardoor kan Atlético de lange ballen naar voren waarschijnlijk beter verwerken.
69'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Fernando Torres
69'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Yannick Ferreira-Carrasco
68'
De verdedigers van Atlético gooien zich als leeuwen voor de bal. Daardoor staat het nog 1-1 in Leicester, want Vardy knalt de bal op een mandekker. Anders was het waarschijnlijk 2-1 geworden.
66'
Atlético lijkt wat in de verdrukking te komen na de wissel van Juanfran. Leicester City aast op het volgende doelpunt.
63'
Met iets minder dan een half uur op de klok moet Leicester City op zoek naar nog twee doelpunten en daarbij oppassen dat het geen counter van Atlético om de oren krijgt.
61'
Doelpunt voor Leicester City, 1:1 door Jamie Vardy
En toch is de spanning ineens terug in het King Power Stadium! De bal valt recht voor de voeten van Vardy en vanaf vijf meter knalt hij de bal hard in het doel. Leicester leeft weer een beetje.
57'
Er gaat een grote zak met ijs op de knie van Juanfran. De verdediger blijkt dus noodgedwongen naar de kant te zijn gehaald.
55'
Juanfran gaat met nog een half uur te spelen naar de kant. Het gezicht van de verdediger oogt niet heel blij. Hij baalt van de wissel.
55'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Lucas Hernández
55'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Juanfran
53'
Het publiek blijft Leicester City onverminderd steunen. Zij zijn al trots op de prestatie van de club door het behalen van de kwartfinale.
51'
Een aardige poging van invaller Chilwell. Hij schiet de bal slechts een metertje over het doel van Atlético Madrid.
49'
Voor Atlético Madrid gaat er meer ruimte ontstaan achter de verdediging van Leicester City. Griezmann profiteert daar na een paar minuten al bijna van via Griezmann.
46'
Leicester City gaat aanvallender spelen en heeft nu nog maar drie spelers achterin staan. Het moet namelijk drie keer scoren en daarvoor is een andere tactiek nodig.
46'
Wissel in bij Leicester City -> Ben Chilwell
46'
Wissel uit bij Leicester City -> Yohan Benalouane
46'
Wissel in bij Leicester City -> Leonardo Ulloa
46'
Wissel uit bij Leicester City -> Shinji Okazaki
46'
45'
De spelers gaan met een applaus van het veld, maar Leicester City heeft weinig te vertellen gehad in eigen stadion. Atlético Madrid is veel sterker en zag dat bekroond worden met een fraaie kopbal van Saúl. Leicester stelde daar geen enkele uitgespeelde kans tegenover. Het lijkt dan ook onmogelijk voor ze om nog drie doelpunten te maken.
45'
43'
Zodra Leicester City de bal op het middenveld krijgt, vliegen de spelers van Atlético naar voren. Daardoor kan de thuisploeg de bal niet naar voren krijgen.
40'
Carrasco legt de verdediging van Leicester City in de luren. Zijn dribbel eindigt bij Schmeichel. De keeper plukt net op tijd de bal van de voeten van de Belgische aanvaller.
38'
Filipe Luis kan de verleiding niet weerstaan om van afstand uit te halen. Zijn poging gaat hoog de tribune in. In de drie minuten daarvoor was de bal continu in het bezit van Atlético.
37'
Het publiek schreeuwt de thuisploeg naar voren. Vooralsnog heeft Atlético verdedigend de zaken prima voor elkaar.
34'
Een afvallende bal komt voor de voeten voor de inlopende Mahrez. De Algerijn schiet de bal recht in de handen van de keeper.
32'
Saúl waagt een schot uit de tweede lijn. De bal valt vanaf dertig meter in de handen van Schmeichel.
30'
Het eerste half uur is ook bijna volledig voor Atlético Madrid geweest. Leicester City lijkt gewoonweg niet opgewassen tegen de kwaliteiten van de Madrilenen.
28'
Nu moet Leicester City minimaal drie keer scoren. Het is voor The Foxes pas het twee tegendoelpunt in eigen stadion in de Champions League.
26'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 0:1 door Saúl
Daar is het openingsdoelpunt van Atlético Madrid. Saúl krijgt vanaf de linkerkant een voorzet op het hoofd bij de tweede paal. Hij knikt goed tegendraads in en lijkt Atlético naar de halve finale te koppen. Hij werd volledig ongedekt gelaten.
25'
Mahrez gaat gevaarlijk richting de zestien van Atlético. Alleen is hij te laat met zijn pass op Vardy. Niet alleen is de bal daardoor te veel naar de zijkant, maar Vardy staat daardoor ook buitenspel.
24'
De drie aanvallers van Leicester hebben telkens minimaal acht spelers van de tegenstander om zich heen. Dan zou er iemand anders vrij moeten staan, maar daarvoor is de aansluiting van Leicester niet voldoende.
21'
Het eerste gevaarlijke moment van Leicester City. Vardy krijgt de bal mee in de diepte en legt die goed terug voor het doel. De inlopende Okazaki tikt de bal met de buitenkant van zijn voet naast.
20'
Leicester City komt voetballend niet tot het strafschopgebied van Atlético. Het moet soms noodgedwongen vanaf veertig meter al de lange bal hanteren.
18'
Diego Simeone kijkt tevreden toe. Hij zit zelf ploeg de controle hebben en achterin totaal niet in de problemen komen.
16'
Aanvallend is Leicester City absoluut onmachtig in het eerste kwartier. Van de aanvaller komt alleen Okazaki in het spel voor, alleen is hij telkens snel de bal kwijt.
13'
Carrasco komt vanaf de rechterkant nog knap tot een lage voorzet. De verdediging van Leicester kan niet bij de bal. Gelukkig voor hun komt Koke ook net te laat.
11'
Het is vooralsnog Atlético Madrid dat de controle heeft. Leicester City neemt zo nu en dan de bal over, maar is de bal dan net zo snel weer kwijt.
8'
Leicester en Atlético zijn twee ploegen met dezelfde spelopvatting. Ze hebben het liefst dat de tegenstander het spel maakt. Dat zorgt ervoor dat Leicester het lastig gaat krijgen om tot een kans te komen.
5'
De voorhoede van Leicester City is nog niet in beeld geweest. De bal is voornamelijk in het bezit van de bezoekers.
2'
De supporters van de thuisploeg worden zenuwachtig als Atlético in de buurt komt van het strafschopgebied van Leicester. Een gedeelte van de fans begint dan te fluiten.
1'
Atlético mocht aftrappen, maar de spelers van Leicester duiken direct op de bal. Ze zullen moeten aanvallen vanavond.
1'
Een geweldige sfeer in Leicester. De supporters hebben voor een grandioze sfeeractie gezorgd.
Alle hoop bij Leicester City is vanavond gevestigd op spits Jamie Vardy. De Engelse aanvaller moet met zijn ploeg in de kwartfinale van de Champions League een 0-1 achterstand tegen Atlético Madrid ongedaan maken.

Vardy verkeert sinds het ontslag van Claudio Ranieri in topvorm. In de laatste zeven Premier League-wedstrijden was de international acht keer betrokken bij een doelpunt: zes treffers en twee assists. In de voorhoede krijgt Vardy steun van Shinji Okazaki en Riyad Mahrez. Ahmed Musa zit daardoor op de bank.

Atlético Madrid kiest voor een aanval met Yannick Ferreira-Carrasco en Antoine Griezmann. De Madrilenen zullen naar verwachting voornamelijk de voorsprong willen verdedigen. Dat doet het met achterin onder meer Filipe Luis, Juanfran en Diego Godin. Fernando Torres en Kevin Gameiro kijken toe vanaf de zijkant.
De ogen bij Leicester zullen gericht zijn op Jamie Vardy. Sinds het ontslag van Claudio Ranieri verkeert de spits weer in topvorm. In de laatste zeven Premier League-duels, was hij bij acht doelpunten betrokken (zes goals en twee assists).
Bij een eventuele strafschoppenserie zal het vertrouwen bij enkele spelers van Atlético magertjes zijn. Dit seizoen werd er al zeven keer gemist vanaf de stip. Desondanks won Atlético vijf van de zes duels waarin het een strafschop mistte en eindigde het andere duel in een gelijkspel.
Het is een speciale dag voor Leicester City. Op deze dag in 2009 kroonde Leicester zich tot kampioen van League 1. De rest is inmiddels geschiedenis.
De laatste vijf onderlinge duels spreken duidelijk in het voordeel van Atlético Madrid. Van de laatste vijf ontmoetingen won Atlético er vier en eindigde één duel in een gelijkspel. In die wedstrijden scoorde Leicester twee treffers en maakte Atlético acht doelpunten.
Leicester City doet dit seizoen voor het eerst mee in de Champions League en heeft een zeer sterke thuisreeks staan. De regerend kampioen van Engeland won tot nu toe al zijn thuiswedstrijden in het kampioenenbal.