1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Stephan El Shaarawy 15. / Kopbal
1 : 1 Torinfos in de Ticker Tim Matavž 60. / Kopbal

90'
PSV speelt knap met 1-1 gelijk tegen AC Milan. De thuisploeg kwam vroeg in de wedstrijd op een 0-1 achterstand door Stephan El Shaarawy, maar Tim Matavž trok in de tweede helft de stand gelijk. De return in Milaan wacht volgende week.
90'
90'
Er komen drie minuten blessuretijd bij. PSV moet nog even volhouden voor een gelijkspel tegen de Italiaanse grootmacht.
89'
Stijn Schaars zette voor PSV de lijnen uit in de eerste en tweede helft, maar de middenvelder moet nu naar de kant door een blessure. Oscar Hiljemark komt voor hem in de ploeg. Het is de vraag of de jonge Hiljemark de taak van Schaars goed kan overnemen in de laatste minuten van deze wedstrijd.
89'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Oscar Hiljemark
89'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Stijn Schaars
87'
Jeroen Zoet houdt PSV op de been in de slotfase!

Invaller Andrea Poli kan door na een vlotte combinatie van AC Milan en schiet hard richting de korte hoek. Zoet weet de inzet echter knap te keren, waardoor de stand 1-1 blijft.
84'
Kevin Prince Boateng is aangeslagen na een tik op de knie en wordt vervangen door het talent M'Baye Niang. Er zijn nog vijf minuten te gaan in Eindhoven.
84'
Wissel in bij AC Milan -> M'Baye Niang
84'
Wissel uit bij AC Milan -> Kevin Prince Boateng
82'
PSV lijkt ook in de tweede helft aardig stand te houden tegen de degelijkheid van de Italianen. AC Milan komt niet direct meer tot grote kansen en de thuisploeg lijkt dan ook af te stevenen op een 1-1 gelijkspel.
78'
Eén van de twee Nederlanders in het veld bij AC Milan wordt vervangen. Andrea Poli komt in het veld voor Nigel de Jong. Poli is een talentvolle middenvelder, waar heel de Seria A achteraan zat. AC Milan won de strijd.
78'
Wissel in bij AC Milan -> Andrea Poli
78'
Wissel uit bij AC Milan -> Nigel de Jong
76'
Het had zomaar 2-1 kunnen worden in Eindhoven! Karim Rekik staat helemaal vrij als Philippe Mexès verkeerd timed na een voorzet van Georginio Wijnaldum. De verdediger van PSV verwacht de bal echter niet en kopt volledig vrijstaand links naast het doel van AC Milan.
76'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
76'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Tim Matavž
74'
Een kwartier na de 'succesvolle' poeier van Jeffrey Bruma probeert de verdediger het opnieuw. Wederom van ruim dertig meter, maar nu gaat de bal links naast de paal. Het blijkt toch een succesvol wapen van centrale verdedigers. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen staan er bijvoorbeeld ook bekend om.
70'
Gele kaart voor Mario Balotelli (AC Milan)
Mario Balotelli verslikt zich in Jeffrey Bruma en voorkomt dat de verdediger kan opstomen. De aanvaller van AC Milan krijgt hiervoor een gele kaart, de derde van AC Milan in deze wedstrijd.
68'
De rentree van Ji-Sung Park ziet erop. De nieuwste aanwinst van PSV wordt na ruim een uur spelen vervangen door Florian Jozefzoon.
68'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
68'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Ji-Sung Park
63'
Gele kaart voor Sulley Ali Muntari (AC Milan)
Sulley Ali Muntari glijdt hard door op Adam Maher en krijgt hiervoor de gele kaart. Dit lijkt een terechte beslissing, want de middenvelder van AC Milan is veel te laat.
60'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:1 door Tim Matavž
PSV komt op 1-1 na een gigantische blunder van Christian Abbiati! Jeffrey Bruma haalt van ruim dertig meter uit en de bal lijkt houdbaar. Er zit een rare stuit in, maar Abbiati moet deze bal gewoon hebben. Dat heeft de doelman niet en Tim Matavž is razendsnel bij de bal om deze in te koppen. Na een uur spelen staat het weer gelijk in Eindhoven: 1-1.
55'
In de eerste tien minuten is duidelijk een afwachtend AC Milan te zien. De Italianen komen er razendsnel uit en creëren dan een levensgrote kans, maar verder laten ze PSV richting het strafschopgebied komen. Typisch Italiaans voetbal, en PSV heeft er moeite mee.
50'
Stephan El Shaarawy wordt schitterend weggestuurd door Mario Balotelli, maar de ene spits beloond de prachtige pass van de ander niet. El Shaarawy prikt de bal over Jeroen Zoet heen, maar de bal gaat voorlangs. Gevaarlijk moment voor AC Milan.
46'
Het staat nog steeds 0-1 in Eindhoven, maar gezien de eerste helft komt daar hoogstwaarschijnlijk snel verandering in. Veel plezier bij het tweede deel van deze wedstrijd.
46'
45'
PSV voetbalt alleraardigst mee, maar staat door een doelpunt van Stephan El Shaarawy met 0-1 achter. De spits scoorde met het hoofd na een voorzet van Ignazio Abate, die profiteerde van onoplettendheid bij Memphis Depay en Joshua Brenet. PSV kon terug in de wedstrijd komen en raakte de lat via Adam Maher. Daarnaast kreeg de thuisploeg ook veel andere kansen, maar de bal wilde er niet in. Het had echter ook zelf mazzel, want vlak na de 0-1 raakte Mario Balotelli de lat. Al met al een interessante eerste helft.
45'
45'
Gele kaart voor Adam Maher (PSV Eindhoven)
Dan ben je 1.89 meter, één brok spieren, en dan val je op de grond als je aangeraakt wordt door Adam Maher. Mario Balotelli doet het en daarvoor krijgt de PSV'er een gele kaart. Overdreven, maar zo werkt het soms ook op het hoogste niveau.
42'
Laat het maar aan Italiaanse voetballers over om het bloed onder de nagels van de Eindhovense fans te halen. Het tijdrekken begon al in de 20e minuut, maar ook vlak voor de rust gaat alles in een ontzettend traag tempo. Corners worden niet snel genomen en vrije trappen worden pas na tien seconde genomen.
38'
Gele kaart voor Kevin Prince Boateng (AC Milan)
Een makkelijk gegeven kaart voor Kevin Prince Boateng. De middenvelder gaat een kopduel aan met Stijn Schaars en lijkt zijn armen een beetje te gebruiken. Reden genoeg voor de scheidsrechter om de eerste kaart van de wedstrijd uit te delen.
37'
Adam Maher raakt de lat!

De middenvelder van PSV zet goed door na een lichaamsduel met Cristián Zapata, maar het aluminium staat een gelijkmaker in de weg. De bal stuitert omhoog en kan nog worden ingekopt door Memphis Depay, maar Ignazio Abate wint het kopduel.
34'
PSV wordt de laatste minuten weer sterker. AC Milan laat de thuisploeg iets meer voetballen op eigen helft, maar zet ook nauwelijks druk als PSV over de middellijn komt. Daardoor creëren de Eindhovenaren kansen, met Adam Maher die een volley richting goal poeiert, na een wippertje van Stijn Schaars. Doelman Christian Abbiati laat echter zien waarom hij al enkele jaren eerste keeper bij AC Milan is.
29'
Bij AC Milan bestaat de Nederlandse inbreng overigens uit Urby Emanuelson en Nigel de Jong. Emanuelson staat opgesteld als linksback, terwijl De Jong als stofzuiger op het middenveld fungeert. Beide spelers gingen vanuit Ajax naar een club in het buitenland.
24'
Een lekkere afstandsknal van Adam Maher wordt stijlvol gepakt door Christian Abiati. De bal ging richting de rechterhoek, maar de keeper van AC Milan weet zijn doel voorlopig schoon te houden.
22'
De voorsprong van AC Milan voelt ook echt Italiaans. PSV voetbalde fleurig en lekker aanvallend, maar krijgt keihard de deksel op de neus als Stephan El Shaarawy in de vijftiende minuut de 0-1 binnen kopt.
17'
Daar is al bijna de 0-2! Mario Balotelli vuurt van afstand, maar raakt de lat. Jeroen Zoet zat er nog aan, anders stond de tweede treffer van AC Milan sowieso op het scorebord.
15'
Doelpunt voor AC Milan, 0:1 door Stephan El Shaarawy
Oh wat laat de verdediging van PSV zich hier te kijken zetten. Ignazio Abate zet goed aan, wint de bal van Memphis Depay en zet de bal in één keer voor. Daar staat Stephan El Shaaraway volledig vrij. De aanvaller van AC Milan kan rustig gaan picknicken voordat hij de bal mag inkoppen. AC Milan na een kwartier op een 0-1 voorsprong.
12'
Opnieuw is het PSV dat aandringt. Jetro Willems vuurt van twintig meter een schot op doel, maar Cristián Zapata weet het schot te blokken. PSV krijgt een corner, maar die wordt makkelijk gepakt door Christian Abbiati. De Nederlandse thuisploeg opent erg sterk tegen AC Milan.
9'
Ji-Sung Park laat zien hoeveel ervaring hij heeft. De nieuwste aanwinst van PSV meldt zich in het strafschopgebied en verlengt de bal richting Georginio Wijnaldum. De middenvelder aarzelt niet en schiet hard en laag, maar recht op Christian Abbiati af.
7'
Na geklungel achterin kan Stephan El Shaarawy af op Jeroen Zoet. Daarvoor lag de doelman nog op de grond om Mario Balotelli af te stoppen. Hij is de aanvallers van AC Milan voorlopig te slim af, want het staat nog steeds 0-0 in Eindhoven.
6'
Voor de duidelijkheid: PSV speelt op deze dinsdag de eerste wedstrijd tegen AC Milan. Volgende week volgt de tweede wedstrijd. Als de Eindhovenaren dit tweeluik winnen gaan ze door naar de groepsfase van de Champions League.
2'
Oh wat is PSV dicht bij de eerste treffer! Tim Matavž schiet vanaf het strafschopgebied richting doel, maar omdat Adam Maher de bal nog aanraakt is keeper Christian Abbiati kansloos. Hij duikt de verkeerde hoek in, maar ziet dat de bal langs de paal rolt. Geen doelpunt voor PSV, maar de toon is gezet.
1'
De eerste wedstrijd voor PSV in de vierde voorronde van de Champions League is begonnen. AC Milan is de tegenstander op deze dinsdagavond. Wint PSV, dan staat het met een half been in de groepsfase van het kampioenenbal.
1'
Het nieuwe voetbalseizoen loopt voor PSV nog op rolletjes. De Eindhovenaren verloren nog niet in de competitie, maar ook in de voorrondes van de Champions League ging het voortvarend. Nu treffen de Nederlandse ploeg echter een grootmacht uit Italië. AC Milan komt naar PSV voor de eerste wedstrijd in de laatste voorronde van het kampioenenbal. Jos Boesveld zal deze wedstrijd voor u volgen.

Goede prestaties voor PSV dus in het nieuwe seizoen. De eerste drie wedstrijden werden gewonnen en door het goede doelsaldo – PSV scoorde elf keer en kreeg twee treffers tegen – staat het bovenaan in de Eredivisie. In de eerste wedstrijd werd er nog ternauwernood met 3-2 gewonnen van ADO Den Haag, maar daarna werden NEC (5-0) en Go Ahead Eagles (3-0) eenvoudig opzij gezet. Ook in Europees opzicht loopt het goed voor PSV. In de derde voorronde werd er over twee wedstrijden met 5-0 gewonnen van Zulte Waregem, een ploeg die vorig seizoen nog tweede werd in de Belgische competitie. Door de winst stootte PSV door naar de vierde en laatste voorronde, waar in de vorm van AC Milan de laatste horde naar de groepsfase van de Champions League ligt.

De Italianen zijn natuurlijk een sterke ploeg. Het probleem is echter dat de Italiaanse competitie pas volgende week zal beginnen. Zaterdag neemt AC Milan het in een uitwedstrijd op tegen Hellas Verona. Het ritme van de Italianen bestaat dus alleen nog maar uit oefenwedstrijden. Vorige week won de ploeg nog met 11-0 van Derthona, een club die uitkomt in de Serie D. Aan scorend vermogen heeft AC Milan natuurlijk geen gebrek. Met een fitte Mario Balotelli en een altijd scherpe Stephan El Shaarawy zullen de jonge verdedigers van PSV het druk zat krijgen. Over één aanvaller hoeft PSV zich minder druk te maken. Robinho zal niet meereizen naar Nederland, want de Braziliaan kampt nog altijd met een blessure. Hetzelfde geldt voor verdedigers Luca Antonini en Mattia de Sciglio.

In 2005 stonden PSV en AC Milan al tegen elkaar. De twee ploegen troffen elkaar dat jaar in de halve finales van de Champions League. Door een laat doelpunt van de inmiddels vertrokken Massimo Ambrosini gingen de Italianen door. Heel veel plezier bij dit mooie affiche op deze dinsdagavond.