20.08.2013 22:35

PSV niet kansloos voor Champions League na gelijkspel

Eindhoven und Milan trennten sich im Qualifikationshinspiel 1:1

PSV heeft dinsdagavond knap met 1-1 gelijkgespeeld tegen AC Milan. In de vierde voorronde van de Champions League maakten Stephan El Shaarawy en Tim Matavž de doelpunten.

PSV begon uitstekend aan het belangrijke duel in Eindhoven. Al in de tweede minuut kwam AC Milan goed weg, nadat een schot van Matavž werd aangeraakt door Adam Maher. De bal rolde maar net naast het doel van Christian Abbiati. PSV maakte de dienst uit, maar het was AC Milan dat scoorde. Ignazio Abate pakte de bal af van Memphis Depay, zette voor op de volledig vrijstaande El Shaarawy, die makkelijk de 0-1 in mocht koppen. Mario Balotelli breidde een minuut na de goal bijna de score uit, maar hij raakte de lat. Maher deed vijf minuten voor rust hetzelfde na een mooi lichaamsduel met Cristián Zapata, maar beide ploegen gingen rusten met een 0-1 stand.

AC Milan begon opnieuw afwachtend in de tweede helft, en dit werd de ploeg na 60 minuten fataal. Jeffrey Bruma schoot vanaf dertig meter maar eens op doel en verraste Abbiati met die bal. De goalie verwerkte de poeier niet goed en Matavž was er als de kippen bij om de 1-1 in te koppen. De spelers van AC Milan raakten gefrustreerd bij deze stand en Sulley Ali Muntari en Balotelli kregen geel. PSV wist maar weinig te creëren en kwam in de slotfase nog goed weg, toen Jeroen Zoet een harde knal van Andrea Poli keerde.

Door het gelijkspel is PSV allesbehalve kansloos voor een plek in de groepsfase van de Champions League. Het grote probleem is dat het moet scoren in Milaan om door te gaan. Blijft het 0-0 in de uitwedstrijd dan gaat AC Milan door vanwege de regels rondom uitdoelpunten in Europese wedstrijden. Spanning alom dus. Krijgt Nederland na een aantal jaren weer twee Nederlandse ploegen op het hoogste Europese niveau?